akne po lasiscu, rdece vneto lasisce
Spostovani,
kot sem ze v upor. imenu navedla sem ena obupana mama najstnika. sin star 17 let ima po glavi/ lasiscu ogromno mozoljev. lasisce je rdece vneto. tako stanje smo opazili ze enkrat poleti. konec poletja sem sla z njim k zdravniku in dobil je Elocom za 14 dni. s tem sem mu mazala lasisce vendar se mi zdi da stanje ni cisto nic izboljsano. njegova zdravnica pravi da ni tako hudo kot se nam zdi…meni pa se zdi da je stanje grozno.sin je sportnik in ima treninge vsak dan . tusira se pac z raznimi geli za tusiranje. z njimi je tudi umival glavo. zdaj spere glvo samo z vodo brez gela. ker se bojim da tudi ti geli lahko delujejo negativno na tako stanje kot je. kar pa je najhuje od vsega pa je to da so se otroku mocno razredcili lasje. oba z mozem imava goste lase in tudi sin jih je imel zdaj pa ima ciszo razredcene tako da se mu cisto vidi v lasisce. prosim pomagajte kaj naj storimo.
POzdrav!
Lahko gre za akne, lahko gre za vnetje ob lasnih mešičkih, vsekakor je tak problem, v kolikor ni bil rešen pri osebnem zdravniku, primeren za obravnavo pri dermatologu.
Lp
Zdravo,
hvala za hiter odgovor. Ni mi jasno kako nas je lahko osebna zdravnica odpravila na ta način da se njej ne zdi nič kritično? Mislim da gre bolj za akne. To so res rumeni mozolji- z gnojno “kapico”, nekateri precej veliki.
Prosim, pomagajte mi vsaj z nekaj koristnimi nasveti – kaj lahko že sami storimo predno pridemo do dermatologa. Glede nege, umivanja glave, …
Kot sem rekla vsak dan umiva glavo z raznimi geli za tuširanje. (vsak dan po treningu). Je pa res da se veliko poti. Ne je pa sladkarij, samo občasno kako domače pecivo.
Pije pa veliko mlečnega, jogurt, kefir, sirotka… je mogoče kaj tudi glede tega ?
Prosim za koristne nasvete. Kajti včasih kar traja da prideš do dermatologa.
Pozdrav!
S prehrano ne boste doste spremenili.
Šamponi le delno umirjajo maščenje lasišča, za to so primerni šamponi proti prhljaju iz lekarne, drugega pa se ne da z dostopnimi sredstvi.
Diagnoza je potrebna, nato pa terapija!.
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.