Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Akne

Akne

Pozdravljeni!

 

    Imam vprasanje glede aken? Zadeva, ki me dodobra spravlja ob zivce. Srara sem 52 let. Akne imam ze od najstniskih let. Da o necisti kozi ne govorim. Verjemite mi, da ne vem kaj se nisem sprobala. V zadnjih dveh letih sem bila tudi ori dermatologu, obakrat sem dobila Doxivibro za 3 mesece.. Stanje se je izboljsalo potem pa spet vse po starem. Nazadnje sem imela zeeelo lepo kozo po operaciji hrbtenice, ko sem bila zafilana z antibiotiki. Danes pa imam po obrazu neskoncno vnetih mazoljev. Pod kozo mi dnevno rastejo nove vnete bulice. Da ne govorim o tem da boli. Moja koza pa je ze podibna asfaltu. Povejte mi ali mi sploh lahko kdo pomaga. Vem da obstajajo se neke druge tbl. Rokat…. . Vendar se teh bojim ker imam tezave s tesnobo. Z veseljem bi prisla v vaso ambulano, ce je le kaksna moznost zdravljenja. In ja tudi s prehrani sem ze vse sprobala. Se jit vegetarijanstvo, ukinit mlecnine, ukinitev sladkorja ….

 

Zahvaljujem se vam za odgovior.

Pozdrav!

z dietami ne bo šlo. Res je redko , da akne potekajo tudi v teh letih, je pa možno.

Izbor terapij je majhen : ali hormonske tablete kar je v teh letih problem, ali pa Roaccutane. Posvet, pregled pri dermatologu bi bil prava poteza in razčiščevanje možnih terapij in ev. zapletov.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close