Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija aha še nekaj

aha še nekaj

Jaz mojega pamža že 4 mesece polno dojim. Zadnje dni pa naju opazuje pri kosilu in jaz dostikrat naredim mmmmm, pa si pač dam žlico v usta, mali se pa smeji, odpira usta in se začne na veliko slinit. No seveda po 10h minutah sledi jok in hoče jest:-)..

Tu in tam mu dam za povonjat jedi in pri marsikateri odpre usta.

Vseeno, da vem, da je dobro dojit do 6.m predvsem zaradi alergij, pa bi jaz vseeno poskusila mu dat riževo kašico, npr za en obrok…mogoče zvečer, ker še vedno se zbudi sredi noči..mogoče bi se navadil prespat noč…če bi dobil zvečer bolj gost obrok..

Zanima me, če si naredim s svojim mlekom…najprej si ga stisnem (npr 2dcl), potem zamešam par žlic kašice…kaj pa potem…a moram mleko še kaj dodatno segrevat? Na koliko stopinj?

Hvala, lp

Draga jazj, lahko zvečer poskusite, če se otrok ponovno zbuja in hoče ponovno večkrat ponoči jesti.

Izbrizgajte si mleko, ga pogrejte (npr. v mikrovalovki, da ne bo spet panike o škodljivosti mikrovalov!!!) in vmešajte rižko. Pogrejte le na 15-30sekund.
Lahko mu date po žlički, čeprav je verjetno še malo premajhen in boste približno 2 tedna še imeli težave, saj bo vse porinil z jezičkom ven iz ust.
Lahko pa naredite tudi po steklenički, če bo sploh znal jesti po steklenički, ker je polno dojen.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni!
Ker tudi za nas prihaja čas uvajanja goste hrane in sem sama še precej nevednica kar se tiče te teme, vas sprašujem, kateri riž se doda..verjetno se ga kupi v kateri trgovini za otroško prehrano….navodila (koliko meric v koliko mleka,..) so verjetno priložena, a ne..
Lp

Draga Tanja,
običajno dodajamo rižko (Kolinska), rižolino (Podaravka), katerekoli riževe kosmiče. Lahko seveda tudi sami skuhate riž v čisto razkuhano riževo kašo, ga zmiskate, malo posladkate (ampak res malo) in dodate v mleko.
V 200 ml običajno dodamo 2-3 merice, tako da še vedno lepo teče po steklenički, če pa boste jedli po žlički, pa malo gostejše. Sami boste morali ugotoviti, koliko boste dali. Dvakrat boste pač narediti “beton”, potem pa bo šlo.

Večina kašic je na voljo v vseh trgovinah.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Hvala!

Ja, tu in tam mu dajem vodo/čaj in sem poskusila mu dajat po flaški..sploh ni vedel, kaj bi s cucljem:-)), tu in tam si je celega dal v usta..tako da mu tudi vodico dajem kar po žlički – več in hitreje spije..Moram pa rečt, da lepo pije po žlički..tudi se mi zdi, da mu ugaja.

Ne bi bilo slabo, da bi pred spanjem spil flaško riževe kašice, je pa problem, če bo hotel…ma bomo videli, kako bo.:-)

Lep dopust!

Samo še nekaj…
Lejte naša punca je stara 4 mesece in se je dosedaj ponoči med pol deseto in šesto zbudila okrog 2-3h, sva se najedli in je spala naprej…
Pred 2 dnevoma se je ponoči zbudila 2x, danes ponoči pa kar 4x.1x je za-
spala nazaj samo z dudo, trikrat pa sem jo pristavila na dojko, je malo popila in nazaj zaspala…
Moje vprašanje: ali se zbujajo res samo takrat, ko so lačni? Zakaj potem popije malo, res par požirkov in nato nazaj zaspi…Naj povem, da sem jo vzela k sebi v posteljo, pa ni nič pomagalo…se malo naje, čez 2 uri pa spet zajoka, sicer napol v spanju…Ne bi jo rada navadila, da bo vsakič, ko se zbudi dobila dojko, sploh zato, ker očitno ni lačna.
Kakšen nasvet?
Hvala

Pozdrav, jazj,
to so pač dojeni otroci, pojma nimajo, kaj bi s tem cucljem. Kar po žličkah dajajte, pa bo. Ko boste zvečer dali gostejši obrok, pa poskusite na žličko, potem pa še malo dojenja, pa bo.

lp
Tanč

Draga Tanja123,
ne zbujajo se samo zaradi lakote. Včasih jih kaj zmoti (kaj moremo, jaz npr. menda smrčim, čeprav trdim, da to pa že ni res), kaj sanjajo, se obračajo, pa se ob tem razbudijo, skratka spanec postane bolj plitek, pa se predramijo. Sedaj bi bilo bolje, da ne vstajate preveč ali pa jo vzamete k sebi, sicer ste zapečateni za kakšno leto ali dve. Raje poskusite z dudico, 1x jo le podojite, nikakor pa dvigovanje iz postelje več kot 1x na noč (ko se bosta dojili). Morda sem malo kruta, ampak, potem bo vsako noč hotela k vam. Saj ni da je kaj narobe, nerodno pa je z otrokom spati 2-3 leta (otroci so sicer znani kot najboljši ubijalci zakonskega življenja). Potrudite se kakšen teden.

lp
Tanč

New Report

Close