Ah ta prijateljstva
A vi tudi take stvari počnete in zakaj tako?
Danes me pokliče prijateljica iz službe, da bi šli popoldne hodit, ker obe hujšava in naj bi se spodbujali pri rekreaciji. Imela sem namen saditi rože, a ker delam od doma in imam bolj malo “žive” družbe, sem bila takoj za to. Mož mi je še v šali namignil češ, a ni ta tista, ki ne pride, kadar točno pove, kdaj naj bi prišla? Glej ga zlomka, res se ni prikazala, pa res je to že velikokrat naredila. Zakaj se potem zmeni in zakaj ne napiše vsaj sms, če pride kaj vmes?!?
Prijateljica, ki živi daleč proč, me je zadnjič poklicala, da pride v naš konec in vprašala, če bi šli skupaj družinsko na kosilo. Zmenili smo se, po poti se je še oglašala, kje so, potem pa napisala, da si grejo spotoma še nekaj ogledat in bodo bolj pozni. Jaz in družina pa zrihtani in lačni sedeli na kavču in čakali. Ko je bila ura že šest zvečer, sem jo poklicala, če se je kaj zgodilo, pa mi reče ma ne, samo smo se zadržali, zdaj smo pa že doma. WTF?!??? Razumem, da so se lahko med sabo kaj skregali, ma a mi nismo vredni enega sms-a, saj so vedeli, da jih čakamo, in to na njeno pobudo?!??? Opravičevala se je, ma kaj mi pomaga, saj so me vsi v družini nekam poslali, ker so lačni čakali zaman, da kake prijateljice pa imam…
Naslednjič smo se zmenili, spet na njeno pobudo, da se dobimo ob morju na kosilo. Spet smo se vsi pojavili tam, pa, ko sem začela sitnariti, da je dogovorjena ura že zdavnaj mimo, mi napiše, da so srečali sorodnika, ki jih je povabil na kosilo, pridejo pa na kavo… hja, hvalalepa, spet smo bili lačni. Potem pa smo prišli ob dogovorjeni uri na dogovorjeno mesto na tisto kavo, oni pa so že pojedli tortice in popili kavo, potem pa nas nestrpno čakali, da že opravimo s tem, da gremo še malo pohajat…
Tretja prijateljica pa ima take muhe: ko si ona kaj zmisli, kdaj in kje se dobimo, kam gremo, je treba takoj reči ja, sicer sledi zamera in tudi maščevanje, da je potem ona nalašč proti vsemu, kar ti predlagaš, pa neglede na razlog, zakaj takrat nisi mogel kam iti. Če ti kaj predlagaš, je tudi vedno proti, ali mora premakniti čas ali pa kraj, kamor bi šle… pa kaj je tem ljudem, a hočejo imeti občutek nadzora, oblasti ali kaj? Na tem sem, da vse nekam pošljem! Kako vi reagirate na takšne stvari?
Takšna prijateljstva niso pristna,jaz se s tem sploh ne bi ukvarjala.Raje sem sama npr.kot pa obkrožena s takimi “prijatelji” pri meni je bila podobna zgodba sicer malenkost drugačna pa vendar sem uvidela bolje brez takih ljudi oz.druženje z njimi kot pa bit ovca.Nisem niti razpravljala samo umaknila sem se .Ena izme teh ex “prijateljic” je bila baje zelo začudena,ker jaz ne pokličem ja hallo a ti nimaš tel.? V bistvu pa so same take,da udrihajo ena čez drugo to pa mi tudi ni za poslušat in neiskreni odnosi so najmanj kar potrebujem