Ah, kako dobro dene :-)
Tako sem vesela, da moram napisati na forum 🙂 Vem, da bo moj post naletel na negativne odzive in da me boste nekateri popljuvali, ampak si ne morem kaj, da ne bi napisala 🙂
Kot najstnica sem hodila s fantom. Imel je prijatelja in soseda hkrati, nekaj let starejšega ki me je ves čas zbadal, se norčeval iz mojega izgleda pred drugimi in mojemu tipu svetoval, naj si najde boljšo. Nisem izgledala slabo, res pa je, da nisem znala urediti, imela sem kuštrave lase, dolgočasna oblačila in brez samozavesti, da bi se branila. Danes me pohvali veliko ljudi, lahko zatrdim, da izgledam s 170/54, C košarico, obrazom Rusinje (veliko moških mi je reklo, da imam obraz kot Rusinja) prava mačka, zelo seksi.
Pred kratkim sem tega soseda videla po več letih videla celega bogega, slabe volje, pohlevnega, s svojo partnerico. Bila je vsa mozoljasta, v premajhni jakni, s kakšnimi 20 kg preveč in z bulerji. Prava reva!
Tako da, moški … Preden se norčujete iz žensk iz njihovega izgleda, pomislite, da boste morda kdaj za življenjsko sopotnico dobili žensko, ki je po izgledu še nekaj stopenj niže od teh, ki jih nekoč žalili. Samo izbire nimate več veliko, to vas matra, kaj?
Če veš, kdo in kaj si, te žalitve drugih težje prizadenejo, ne morejo tako zlahka do živega, saj se zavedaš, da nekdo to počne z namenom, ker se sam slabo počuti in v prvi vrsti sam ni zadovoljen, če ima potrebo druge razvrednotiti in ponižati. Vendar še vedno izpostavljaš zunanjost kot vrednostni kriterij za človeka. Namreč, kaj bo pa potem, ko bodo leta načela “lep ruski obraz”? Ko se sprejemaš v celosti, se ne primerjaš z drugim.
Druga stvar, čemur nisi posvetila pozornosti, pa je tvoj takratni fant – kako je lahko imel prijatelja, ki se je norčeval iz tebe? Zakaj si bila s takšnim fantom, ki je tega človeka imenoval celo za prijatelja in je ob njegovih opazkah ostal povsem brezbrižen?
Tretja stvar – verjemi mi ,da ta “razkuštrana pojava” pogosto deluje veliko bolj naravno in lepše (sploh če gre za mlajše punce, kjer se dandanes na žalost že osnovnošolke ličijo, ker mislijo ,da niso dovolj lepe), ker si zmotno prepričana, da je ženska lepša, če je vse tipi-top, da je obleka in make-up tisto, kar jo polepša.
Tako kot ti, je bil negotov tudi on. Tako kot se ti nisi znala branit, tako on ni znal pravilno ocenjevati oziroma ni razumel, da bi z besedami lahko nekoga prizadel.
Tudi, če je njegova sedanja mozoljasta, to ni pomembno, če jo ima resnično rad. Mogoče pa njega to ne moti. Mogoče je le spoznal, da ni vse na zunanjosti, kot je to mislil takrat, ko je zbadal tebe. Mogoče ga je ta nova tega naučila.
Ti si postala iz sive miške “ruska mačka” in zdaj ti silno godi, da je prijatelj tvojega bivšega peljal ob sebi še eno neuglajeno sivo miš. No ja, malo veselja sicer nobenemu ne škodi, sploh če se je norčeval iz tebe, samo vloge se lahko čez leta spet obrnejo, boš spet siva miška in kaj potem?
Če te bo spravila iz tira vsaka opazka, kako se boš šele počutila, ko boš stara, zgubana, ko bo telo začelo propadat?
Če boš gradila le na telesu in njegovemu videzu, boš prej ali slej razočarana, ker je super, da zdaj zgledaš atraktivno, samo ne bo trajalo, ker leta zahtevajo svoj davek.
resnično ni zunanjost napomembneša v življenju.Fajn je če izgledaš na zunaj lepo,samo lepota je relativen pojem;kar je za nekoga lepo je za nekoga drugega povprečje oz. nič posebnega.Sama ne izgledam bogve kaj zaradi prirojene napake .Malo ličila urejen videz pomaga,ampak kljub temu doživljam razna poniževanja ,ki jih enostavno spregledam(z leti se okrepiš in nabereš izkušenj).Zunanji videz se pa lahko spremeni v trenutku nesreča ali bolezen,kaj pa potem!!? Zato vsi tisti ,ki se norčujejo iz drugih naj malo premislijo,ker se je že marsikomu grdo povrnilo.
Kaj bo čez 20 let? Kaj čez 40? Dobiš kakšno gubo, lahko se zaradi hormonskih neravnovesij pojavijo tako akne, kot tudi kaka kila viška. Pika na i je kot posledica obremenjenosti z zunanjostjo še nezadovoljen izraz.
Kaj vemo, kaj nas še čaka, zato naj ne bi bili malenkostni v svojih izjavah in s tem pokazali, da znamo biti ljudje, ki imajo širok pogled in se ne norčujejo iz drugih. Kot da se še nismo naučili, da se tisto, kar daješ, prej ali slej tudi vrne.
Ja, vloge se pogosto obrnejo in upam, da se zavedaš, da si ”padla” na isti nivo kot je (bil) tisti sosed. On se je norčeval iz tebe, ti pa se norčuješ iz njegove punce, ki ji praviš reva. Tvoj ton sporočila je bil takšen, da sem pomislila celo, da meniš, da si take ne zaslužijo fanta in da je tisti sosed, zato ker je z njo, na slabšem oz. je ”kaznovan”. Zdaj se res ne moreš več zgražat nad njegovimi dejanji ne da bi se hkrati zgražala tudi nad sabo…
Ej, jaz te ful razumem.
Tudi mene je pred 10imi leti en aroganten tip pustil in mi rekel, da naj naredim nekaj iz sebe.
haha, keri luzer! Ki še danes, pri svojih 30ih živi pri starših, nič ne dela, se zgolj redi in dolgočasi iz dneva v dan. Kot veliko slovenskih 30letnikov.
Jaz pa danes živim v Franciji svoje sanje.
In, ja!
Tudi meni se super fajn zdi, ko določeni ljudje vidijo, kam sem prilezla v zadnjih 10 letih, medtem ko so oni obtičali na nivoju najstnika. In se vmes še strašno (vizualno) zapustili.
Te spike o tem, kako videz ni pomemben so itak zgolj lari-fari. Dejstvo je, da je videz odraz duše in počutja človeka, pa naj bo grd ali lep. Zunanji videz je še kako pomemben – predvsem za človeka samega. Lep je tisti, ki se dobro počuti v svoji koži. In dobro se počuti tisti, ki je lep, ki naredi nekaj zase in dobi na to še kak kompliment. To je dejstvo, kdor pravi drugače, sam sebi laže.
You go girl, the world is yours!!! Be proud of who you were and who you are today! At the end of the day, that is the only thing that counts. You and your inner self! 😉
Oh, che nakladači! Je spet foušija na udaru??? Veš kaj, Srečna, daj si duška! Upam, da si mu dala vedet, sicer brez žaljenja nič krive partnerice, njega pa!!!
Tudi meni je dobro delo, ko sem se obremenjevala z ljudmi, ki so držali nos visoko nad mano, potem pa sem jih imela priliko slišat, ko so govorili o meni, češ, lahko meni, ko sem tako energična, drzna in sposobna… Kar sapo mi je vzelo! Tako ,da drži: kdor drži nos nad tabo, je v resnici zakompleksan pred tabo in hoče z nesramnostjo in navidezno vzvišenostjo to prikriti in te dati v nič in te prizadeti. In ne, nisem se prevzela, kljub mnogokratnim takšnim izkušnjam, sem pa v sebi zelo zadovoljna in ni ga, ki bi mi spet vzel samozavest!!! Saj so tudi meni prej drugi zagotavljali, da stvari tako stojijo, a smo že vsi takšni, da se moramo na lastni koži, očeh in ušesih prepričat. :))))
Še kot osnovnošolca me je pogosto teroriziral par let starejši poba iz soseske. Na poti iz šole domov nikoli nisem bil varen in večkrat sem si rekel, da se mu bom že enkrat maščeval.
No, leta kasneje ga končno spet srečam. Na drugi strani ulice je potiskal voziček. Jaz pa, študent, tekmovalec borilnih veščin, se mu nasmejim, skomignem z rameni in si rečem, preteklost. Prav nobene potrebe po maščevanju več nisem čutil…
Fajni občutek ane? Ampak ne se čez čas čudit kaj se je obrnilo kaj proti tebi. What goes around, turns around. Zlato pravilo. Lepota zunanja je minljiva, kot so ti povedali predhodniki. Verjamem pa da si se mogoče želela le pohvaliti nekomu in si se na nek (bolan) način olajšala. Ker če bi komu v bližžini to povedala, bi se zgražali nad tabo kot se sedaj tukaj gor. Nikogar ni za obsojat.
Vse lepo še naprej ti želim
Heh. Nič boljši niste od tistih, ki so vas kao pluval. Butasto razmišljanje. Marsikdo je bil kot otrok čuden pa potem odrasteš. Drugače pa lepotica z rusko faco…a si se kdaj uprašala po čemu slovijo ruskinje? In ne ne po lepoti. Jao kere neumne bejbe. Pa že to, da greš pisat take stvari po forumu se vidi, da si še totalno nesamozavestna. Bravo dobila si par komplimentov. Čestitam.
Uživej še teh 5, 10 let..po 30em se kar poslovi…tisti mozoljavec bo pa dober še saj tja do 50, 60ga.
Ma ti tudi nisi nič boljši od nas, če pisariš, da je ženska po 30-em avtomatsko za v smeti. Moški, pa da se ne postarate??Yeah right … Morda imate ene 10 let v rezervi več kot ženske, sicer pa vas leta tudi kmalu dohitijo. Takrat vam ne pomaga nič, razen debela denarnica za keš pičke, katere pa večina od vas tako ali tako ne premore. Upaj, da ti bo do takrat še stal, ko tvoja ne bo imela problemov.
Imaš prav, bom uživala 🙂 Pa ne še par let, tudi po tej starostni meji, ki si mi jo pripisal 🙂
Čudno se ti je tisto o slovesu zapisalo, najbž si mislil na Ukrajinke. Sicer pa sloves ali ne, Rusinje so zelo iskane kot manekenke prav zaradi lepih obraznih potez.
Bejbika….sem bil v isti koži veš….vedno debel mali…vse punce so se norčevale iz mene…..veš kaj se je zgodilo….veš tisto pravljico o grdem račku? No ta grdi raček je postal labod 😉 Pa veš kaj se mi je velikokrat zgodilo tudi, da sem videl veliko starih sošolk, ki so odrasle v debele celulitične ženske…pa veš kaj sem naredil…povabiu sem jih na drink in z njimi izrekel par lepih besed. Zakaj bi zameril za stvari, ki so se dogajale v otroštvu? tukaj se vidi intelekt….kar pa iz tovjega pisanja razberem, vidim pa samo eno zafrustrirano bejbiko, ki je po doglem času dobila en lep kompliment..poleg tega pa si je ego dvignila zaradi človeka, ki je zdej bogi ti si pa kaj? Aja sorry….Slovenka, ki izgleda kot Rusinja. Pardon pardon. Jao bože 😀 Ah kako je tole dobro delo 😛
Tisti “otrok”, ki me je jebal v glavo, je imel že 21 let.
Nasploh opažam ogromno odraslih moških, ki si pumpajo ego z žaljenjem žensk, sami pa se ne pogledajo v špegl. Kasneje večinoma pristanejo na realnih tleh, ko uvidijo, da sami kriterijev, ki jih postavljajo, niti 5 % ne izpolnjujejo. Več izbire imajo sami bogataši, ki pa so vsaj pri nas še vedno v manjšini.
Ti pa si intelektualen ja … S toliko napakami v pisanju 🙂
to je bil pa lep odziv s tvoje strani. Malokdo zmore iti preko tega, da ne kuha zamere do osebe, ki te kdaj užali. V bistvu je treba bit previden v življenju tudi iz ljubezni do samega sebe, ker se vse na nek način vrača. Če nekomu slabo naredim, naredim sebi slabo, ker se mi bo enkrat vrnilo. če nekoga osramotim, užalim, mu dam vedet, da je zame niče in se ga sramujem, ali ga opredeljujem na podlagi telesnih atributov, pri tem pa spregledam človečnost, se že narava maščuje. Sicer to so zdaj otroške igre, to veselje avtorice, jaz ji ga privoščim, ker ni nobenemu škode naredila, to je bil le njen notranji čustveni odziv, ki je po svoje tudi zelo človeški.