Najdi forum

Afte

Spoštovani.

Pred enim tednom sem imela pregled pri zobozdravniku, ki mi je odstranil staro amalgansko plombo in zamenjal z novo belo plombo. Po nekaj dnevih so se mi po ustih izpustile boleče bele razjede-afte, pod jezikom na desni strani, pa sem opazila ploščati (cca 1cm) izrastek rožnato-bele barve, ki štrli iz sluznice in ki je na dotik precej boleč in tudi moteč pri hranjenu. Zanima me, ali bo to stanje izzvenelo samo od sebe ali je potreben ponovni pregled pri zobozdravniku oz.specialistu? Že v naprej hvala za odgovor.

Lep pozdrav.

Afte so viroza in bodo izzvenele same.

Lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

Zdravo.

Imam eno težavo. Že skoraj eno leto se mi v ustih neprestano ponavljajo afte (+na dolgem nek beli mehur kateri me tudi boli). Kadar imam afte jih imam zmeraj po 2 ali 3.. Pojavljajo se mi večinoma samo na ličnici(enkrat na desni enkrat na levi) občasno tudi na notranji strani ustnice. Bila sem pri zobarci in mi je napisala recept za neko kremo katero se dobi samo v KC Ljubljana. Vendar mi ta krema ni pomagala čisto nič! Te afte zelo bolijo težko jem, pijm, govorim oz že ko odprem usta me zelo boli.

Tako sem imela približno 3 dan:
[img]http://www4.slikomat.com/13/0708/w3s-201407.jpg[/img]
Sedaj 6 dan pa je tako:
[img]http://www4.slikomat.com/13/0708/q9p-201407.jpg[/img]

Prosim za pomoč in hvala za odgovor

Spoštovani,

res gre za afto. Nastane lahko zaradi ranice ob ugrizu ali ob poškodbi s koščkom hrane (oreščki, koščice itd.). Lahko pa zaradi okužbe z nekaterimi tipi iz skupine herpesvirusov. Ponavadi ob stresu, padcu odpornosti itd.
Usta splakujte z antispetično raztopino (da ne pride do dodatne bakterijske okužbe), uporabljajte blage pastile.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close