Najdi forum

Takšno so postavili diagnozo zdravniki,hčerki prijateljice. Pravzaprev sploh ne vem, če sem za to vprašanje na pravem forumu, vendar vas vseeno prosim za pomoč. Prijateljičina hči, je stara 16 mesecev, in kar na lepem ji zmanjka sape in neha dihati. Prijateljica je čisto obupana, postavili so ji diagnozo afektivni krči, vendar ne ve kako ravnati in kako naj ubogemu otroku pomaga. Psiholog ji je zatrdil , da bo to minilo do 3 leta, in da naj se preveč ne sekira.Kar pa ni tako lahko storiti, če ti lasten otrok naenkrat iznenada zadrži dih in ne veš kdaj, ter če bo sploh spet hitro zadihal. Ko mi je rekla, da so ji v bolnišnici sestre rekle:” da je to zgolj zaradi ipike in panike”, ki naj bi jo njena hči izžarevala, me je to prav potrlo in rada bi ji pomagala (ker tudi njeno hči poznam in glede na to, da jo zelo pogosto vidim, lahko zatrdim, da ni panična, ampak je le brihten in zahteven ter pozornosti želen deklič),pa sem se obrnila na vas, z upanjem da boste lahko razložili diagnozo in mi svetovali kako se vesti in reagirati ob vsam tem. Že vnaprej se vam najlepše zahvaljujem za odgovor in vas lepo pozdravljam.

Spoštovana Ester ,
afektivne krče oz napade uvrščamo med delne napade, ki imajo največkrat osnovo v spremembah v delovanju senčničnega režnja možganov.Lahko jih spremlja strah, sovraštvo ali kako drugo čustvo.Pri dekličini srtarosti je treba stanje predvsem opazovati, glede zdravstvenih intervenc pa se bo glede na potek odločil pediater.Obstaja možnost da se bodo napadi umirili tudi brez zdravil.

New Report

Close