Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija ADHD?

ADHD?

Pozdravljeni,

Imam sina, starega 6let. Že od 3meseca dalje je bil izredno naporen otrok,saj je je zbujal tudi po 10x na noč, spal izredno malo, čez dan največ 2x po pol ure, kasneje čez dan največ eno uro. Do 5leta je bil skos bolan in vse mu je šlo naprej na pljuča, pa spet nismo spali. Ni veliko jokal, je pa že zelo zgodaj splazil in od takrat ga je bilo povsod veliko, ni imel strahu. Nikoli v 6letih se še ni zaigral sam več kot 10min, zahteva nenehno pozornost enega od naju z možem, vse se moram z njim igrati, sodelovati, veliko smo aktivni in zunaj v naravi, sicer veliko nagaja takoj, ko ne ve kaj početi. Tudi če začnemo igro, se moramo vedno z njim igrati. V vrtcu ga sicer zelo pohvalijo, ni konflikten, otroci ga imajo zelo radi, je pa med najbolj živahnimi. Doma je zelo uporniški, vse moramo z njim na lep način, veliko prigovarjanja in pregovarjanja, eno leto nazaj je dobil bratca in težje ves čas porabim da njemu vse razlagam, zato je takoj nagajanje, skanaje po hiši in norenje. Zunaj se noče nič sam igrati, samo če smo spet zraven, skratka izredno je naporen. Zna že odštevati in seštevati, takrat je zbran, vendar ves čas spet moramo biti ob njem ker sprašuje itd. Zna tudi pisati,septembra gre v šolo, risank ni nikoli gledal, ker ga ne zanimajo, zelo je drugače dojemljiv in učljiv, ves čas sprašuje, neprestano govori, z možem sva mu bila ves čas vsa leta veliko na razpolago, mene sicer to zelo izčrpava, vsako leto bolj, saj nimamo nobenih sorodnikov da bi ga kdo kdaj vzel ali popazil. Misliti mi je dala soseda, ko je opisovala svojega sina, ki ima uradno ADHD, in sem našla veliko istih točk, razlika je edino ta, da njihov res niti pri miru ne more sedeti, ves čas se preseda, moj sin sicer lahko sedi pri miru. Vidim pa tudi razliko pri mlajšemu sinu, ki ga stvari zamotijo večkrat na dan se zaigra sam. Ali mislite da je to ADHD ali kaj drugega, ali gre samo za bolj živahnega otroka? Kaj bi mi svetovali?

 

Hvala

Lahko gre za blažjo obliko motnje.  Potrebno0 je potestirati in ugotoviti ali ima motnjo pozornosti oz. kako je s pozornostjo in eventualno odkrenljivostjo. Mogoče bi počakali na šolo in prvih nekaj mesecev, v primeru težav vas bodo opozorile učiteljice in bi ukrepali. Boste videli, kako bo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close