Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija AD pri dojenčku

AD pri dojenčku

Spoštovani,
Hčerka, stara 3 mesece, ima AD..najhuje je po ličkih in vratu. Kožo na obrazu smo samo vlažili, na vratu pa, po navodilu pediatra, uporabili tudi Locoidon. Je pomagalo, ampak samo za par dni, po tem stanje enako tako da naprej mažemo s hladilnim mazilom..Včeraj je na ličku prišlo tudi do “rosenja” kože – izgleda kot ranica, vlažna, rahlo rumenkasti flekci na tetra plenicki kjer se dotakne kože. Zanima me, ali lahko tudi na tem mestu uporabim Locoidon, da “rešim” trenutno poslabšanje ali je bolje vztrajati s kremo s cinkom?
Hvala za odgovor. Lp

Pozdrav!
redko je AD pri tako majhnem otroku, teoretično je lahko, zelo pogosto je diseboročini dermatitis, kar je posledica hormonov od matere, seveda pa je to teoretiziranje na daljavo.
Kaj storiti? Locodion 2-3 x na dan je pri tako majhnem otroku lahko le 2 dni, po tem pa hladilna mazila , za preventivo pa tudi mastne kreme, čiščenje z olji.
Če rosi lahko Locoidon.
Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close