AD in stranski učinki
Pozdravljeni,
Tri dni nazaj sem zaradi panicnih napadov in vrtoglavice pričela jemati Asentro. Danes pa so se pokazali stranski ucinki kot nervoza,tezko dihanje,skratka nenavadno pocutje. Vem,da so to dejansko stranski ucinki. Zanima me samo koliko dolgo priblizno trajajo in ali se bodo stopnjevali ob jemanju vecje doze. Trenutno jemljem pol tabletke 50mg. Vsak teden moram povecevati po pol tabletke. Hvala za kakersenkoli odgovor. Bi mi prisel prav….sem malo v skrbeh.
Pozdravljeni,
na to vprašanje lahko odgovorim samo z “običajno”, in sicer običajno stranski učinki izzvenijo takrat ko se začnejo kazat željeni učinki, torej tam nekje po 3 tednih. Običajno se pojavio tudi ob zvišanju odmerka, ampak običajno manj intenzivni in manjšega trajanja. Torej, to bi bil običajen potek, v realnosti vidimo paciente ki nimajo nikoli nobenih stranskih učinkov in tudi tiste ki imajo tako zelo moteče stranske učinke, toliko da smo prisiljeni zdravilo zamenjati.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
različni telesni občutki so lahko stranksi učinek uvajanja zdravila, lahko pa so tudi znaki bolezni. Če so se pojavili ob uvajanju zdravila je večja verjetnost, da gre za stranski učinek, če postopoma izzvenijo, ali vsaj ne stopnjujejo, je večja verjetnot, da ne gre za znak bolezni. V vsakem primeru, boste morala sama oceniti, ali so simptomi dovolj resni, da je potreben obisk k zdravniku.
Lep pozdrav,