Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija ad in dojenje

ad in dojenje

Pozdravljeni!

Imam 7 mesečnega sinka, ki ga še obilno dojim (čez dan in ponoči). Težava je v tem, da imam atopični dermatitis. Trenutno, jasno, zaradi dojenja ne jemljem nobenih zdravil. Mi je pa dermatologinja rekla,da se na sina preko dojenja prenaša tudi poišani ige. Mi lahko prosim razložite, kaj to pomeni in kakšne posledice lahko pusti na sinčku?

hvala in lepo pozdravljeni!!

IgE so povišani v primeru alergije. morda ima tvoj otrok AD kot posledico alegrije na katero od hranil ki jih zavžije preko tvojega mleka. v ta namen bi morala ti na izločitveno dieto, vendar bi bilo dobro če bi lahko vsaj približno vedela kaj mu škoduje. najpogostejših alergenov se pa lahko izogneš že sama (mleko, koščičasto sadje, citrusi, oreški, jagode, konzervansi,…), vendar pa je teh veliko, tako da poskusi ugotovit kaj ješ ko se otroku koža poslabša. vendar pa AD ni vedno posledica alergije, čeprva pri nas je bil. z tem ko smo ugotovili vzrok težav in jih odpravili z dieto se je tudi koža popolnoma popravila. najenostavneje je če veš česa se moraš izognit, sama sem kljub alergiji na KM, jajca in arašide (pri otroku), uspešno dojila 2 leti, seveda pa sem bila sama na strogi dieti, brez teh živil. zato bi bilo dobro da ti dajo vsaj seznam prepovednaih živil, če že pri otroku ne morejo potrdit alegrije. pri enkaterih otrocih pač pri tej straosti kri ne pokaže, pri nas pri tej starosti že je. smo pa iemli še druge težave, ne le z koži, tudi z prebavili.

šepaše,hvala lepa za odgovor!
Moram pa rečt da sin nima nikakršnih znakov alergije in tudinjegova koža je lepa. ZAto mi pa ni jasno, če prav razumem – ali jaz lahko prenesem z mlekom ad na svojega otroka?
Strejšo hčerko sem dojila 22 mesecev, pa ima tudi lepo kožo in nobene alergije.

lep pozdrav!

Po novih dognanjih je ugotovljeno, da se povišan IGe iz matere lahko prenese na otroka, ki ga mati doji. In posledično tudi on čez čas postane alergik. Da je za to, da se alergije pojavljajo v družinah, velikokrat krivo ravno dojenje. Tega do zdaj niso vedeli ali pa niso razglašali okrog. Da torej dojenje in samo dojenje le ni tako zelo priporočljivo in varno, kot so do zdaj propagirali. Velikokrat matere-alergiki prenašajo alergijo na otroka prek mleka. Pa se tega niti zavedajo ne. In redko kateri pediater bo materi povedal, je obstaja možnost, da otrok preko dojenja dobi nagnjenost k alergijam od matere. Tvoj ti je povedal. Jaz bi z dojenjem prenehala, končno ima že 7 mesecev.

kolikor je meni znano se alergija oz. nagnjenost k njej podeduje, in pri tem se sešteva več faktorjev. v prvi vrsti res starši in sorojenci, potem pa se gleda še na širšo družino. dojenje pa se ravno v teh primerih priporoča čim dlje.

za AD kolikor sem tu na forumu zasledila se tudi priporoča dieta z izločitvijo potencialnih alergenov.

morda bi vaši pediatrinji vseeno rekli za pregled pri alergologu, saj vas stane le nekaj ur čakanja pred ordiancijo, pri nekaterih pa še tega ne, si na vrsti ko si naročen. .

šele sedja sme prebrala kaj pišeš. ma če ima otrok lepo kožo, kako ste pol pristali pri dermatologu in kako so sploh prišli na diagnozo AD? žal to pa mi ni janso.

torej ad ima JAZ in ne otroka 🙂
na vseh preiskavah sem bila, odkrili so alergijo na cvetni prah in nikelj. Ampak ad je nekaj drugega. In zdaj, ko dojim, ni priporočljivo delat testov.

ah ja sedaj mi je jasno, sem prvotni post razumela narobe.

po moje laični logiki je tako da če bo otrok alergik bo pa če se bosta dojila ali ne. itak je največ v dednem zapisu.

pa obilo lepih trenutkov z tvojima sončkom.

New Report

Close