Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija AD in cepljenje

AD in cepljenje

Se je katera odločila, da ne bo cepila svojega otroka zaradi alergij?
Moja prva je še alergična, po 2. cepljenju je imela hudo reakcijo, sedaj je stara 2,5 let in jo hočejo cepiti.
Žal je tudi druga hči hud alergik, stara je 4 mesece. Nočem nobene cepiti, pa ne vem, kako se temu izogniti brez kazni.
Če ima katera izkušnje, prosim, naj jih deli z menoj.
lp

Brez kazni bo težko. Vedeti morate, da je pediater kazensko in finančno odgovoren državi, da opravlja cepljenje. Če ga torej zdravstveni inšpektor pri pregledu zdravstvene dokumentacije dobi, da ni nič naredil (ni vabil, predvsem pa ni prijavil tistega, ki odklanja cepljenje), ga kazensko ovadi. Se vam zdi pravično, da bo zdravnik plačal za to, ker vi nočete cepiti?
Če mislite, da imate upravičene razloge, vložite prošnjo Komisiji za trajne kontraindikacije za cepljenje pri Minstrstvu za zdravje, priložite izvide, razložite, zakaj odklanjate cepljenje in poačakte odgovor.
S tem odgovornost za necepljenje prevzamete vi sami, ki cepljenje pač odklanjate in ne pedaiter, ki s tem nima nič. On vas mora prijaviti.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Dr. Tanč, hvala za pojasnilo.
Je pa res, da bi meter moral biti za vse enak, pa za tiste na določenih položajih ni, saj niso plačali in tudi ne bodo, nobene kazni.
Sama cepljenju ne nasprotujem, navsezadnje sem dala samoplačniško cepiti prvo zoper tuberkulozo. Je pa imela prehudo reakcijo, zelo hud alergik je, druga hči pa na žalost prvo prehiteva z alergijami, pa so alergologi še nad prvo bili presenečeni. Tako da ju nočem več izpostavljati ničemur. Še navaden prehlad prva preboleva po mesec dni.
Drugi pa še Oleovit škodi, da ji ga občasno poskušam dati, pa je bolje, da ne.
lp

Če bi pediater opravljal svoje delo, bi bili tudi tukaj vsi enaki.
Če mislite, da ima otrok hipogamaglobulinemijo ali motnjo imunskega sistema, je to potrebno samo dokazati in komisija bo vsaj začasno odložila cepljenje. Moje izkušnje s komisijo so zelo dobre.
Hotela pa sem samo povedati, da ni fer svoje določitve prelagati na pedaitra. Če ne želite cepiti, je potrebno ali napisati vlogo ali pa dokazati, da otrok ne more biti cepljen.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close