Najdi forum

Spoštovani!

Stara sem 26 let, rezultati NS so bili bp (1:6283), zdaj čakam še na rezultate DHT. Kljub normalnim izvidom, razmišljam o opravljanju samoplačniške AC, ob tem me skrbi le rizičnost za splav.
Kaj menite vi? Je po takem izvidu NS, AC le pretiravanje? koliko % otrok se rodi z DS ali kakšno drugo nepravilnostjo, ki jo ugotavlja AC? V koliko primerih po vaših izkušnjah pride do splava zaradi AC?
Vem, da se ne morete odločiti namesto mene, ampak vseeno upam, da mi boste lahko pomagali s svojim nasvetom!

Hvala in lep dan!

Verjetnost, da nosite otroka s kromosomsko napako je zelo majhna. Doslej opravljeni izvidi glede opozorilnih znakov za kromosomko napako, ki ocenijo verjetnost takšne patološke nosečnosti so bili izjemno obetavni (nerizični). Torej vse kaže optimalno. Zanesljivost takšnega ocenjevanja (presejanja) je 90%.
Vaš izvid dejansko pomeni, da od 6283 enako starih nosečnic, z enako meritvijo nuhalne svetline v enakem časovnem obdobju nosečnosti 1 (ena) nosi otroka z Downovim sindromom.
Dejansko pa potrdimo, da otrok ima ali nima kromosomske napake le z diagnostično prenatalno kromosomsko preiskavo (amniocentezo), ker takrat kromosome analiziramo.
Torej, v primeru, da potrebujete še bolj zanesljiv odgovor na vprašanje kako je z otrokom, ga lahko dobite z amniocentezo.
LP

New Report

Close