Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom ABSURDNE DIMNIKARSKE NAPAKE/CENE

ABSURDNE DIMNIKARSKE NAPAKE/CENE

Pozdravljeni!

Rabila bi pomoč, ali mi lahko kdo razloži ker nevem več kdo je tu nor mi stanovalci ali dimnikarji ali vsi skupaj.

Živimo v starejši več stanovanjski hiši ( 7 stanovanj po 40 m2), katere lastnik je OBČINA, tla so lesena, hiša je vidno od zunaj dotrajana, upravitelj je KOMUNALA. Ker so to občinska stanovanja so cenejša in v njej živimo ljudje z minimalnimi dohodki. V tej hiši so trije dimniki in na vsak dimnik so priključene po tri sobe ( 3 različni stanovalci), ker imamo v Sloveniji očitno področni monopol dimnikarskih podjetij lahko delajo kakor hočejo. Dimnikarsko podjetje vsakemu stanovalcu najavi svoj datum pregleda in čiščenja dimnika ( istega seveda), kar tudi mastno zaračuna….
Zgodilo se je naslednje….Pred nekaj dnevi so stanovalci v mansardnih stanovanjih doživeli šok, zbudili so se sredi oblaka dima in še samo sreča da je hiša toliko dotrajana, da je dim uhajal pri oknih in se niso onesvestili. Ko smo obvestili našega upravitelja je seveda sledilo čiščenje dimnikov v katerih se je nabrala katranska obloga…to so dimnikarji sčistili in poslali račun nam podnajemnikom… 62 eur za 1 uro dela vsakemu stanovalcu posebej ( 7x 62 eur). SVAŠTA…. ker pa obstaja možnost dotrajanja dimnikov so odredili pregled s kamero…zanima me koliko bo šele to stalo nas podnajemnike…..DA SPOMNIM čistili so vsako leto po trikrat eno dimno odprtino…. sedaj se pa sprašujem kdo je tu nor? mi ker tu živimo ali oni ker so nam mastno zaračunavali neopravljeno delo….

PROSIM POMOČ

To pa je svašta. Mi živimo v samostojni hiši, dvostanovanjski. Cena dimnikarja je pa 35 € za čiščenje in pregled izpustov enkrat na leto, pa še do dvakrat letno po ptrebi samo čiščenje – 20 €.

To je pa za na ”Preverjeno”.

Katastrofa. Ne dajte se!

New Report

Close