Absces na trtici
Pozdravljeni,
na trtici se mi je pojavila boleča bula, ki se je v roku enega tedna odprla in iz nje je začel iztekati smrdeč izcedek. Ravno na ta dan, ker nisem vedela, da bi lahko šla prej na urgenco -vmes so bili prazniki, sem imela pregled pri osebni zdravnici, ki me je takoj napotila na kirurgijo, da mi zadevo odstranijo.
Tam se je kirurg odlocil, da mi bo absces odstranil pod lokalno anastezijo. Ki seveda ni prijela. Takšnih bolečin ne privoščim nikomur.
Je takšno mesarjenje normalna praksa odstranjevanja vnetih abscesov? Iztiskanje in rezanje praktično na živo?
Naslednji dan (včeraj), sem morala na prevezo. Tam pa so se odločili, da mi bodo na živo in na hitro iz rane potegnili trak, ki mi ga je dan prej, vstavil kirurg. Tudi te bolečine ne privoščim nikomur. Seveda so ugotovili, da mi iz rane še vedno izteka gnoj. Zadevo so mi ponovno izpirali s fiziološko ter peroksidom-kot je to storil kirurg v petek. Na koncu so mi zopet vstavili nekaj traka oz. konec gaze, namočene v rivanol. Se tega traka res ne da iz rane odstraniti na bolj človeški način?
Naslednji prevez (če temu sploh lahko tako rečem) imam jutri (na spet tretjem koncu bolnišnice in verjetno pri spet novem zdravniku) in po pravici povedano najraje ne bi šla. Ker me je na smrt strah novega mesarjenja in povzročanja bolečin.
Zanima me, ali kje drugje delajo s pacienti bolj človeško, ali je takšno mesarjenje normalno sprejeto in edina opcija, ki jo imam?
Hvala za pomoc.
Abscese se lahko operira v splošni anesteziji ali v lokalni, ki je sicer bolj varna a jo pri gnojnih procesih uporabljajo bolj redko. Ker seveda nimam nikakršnega vpogled v okoliščine posega, seveda ne morem komentiragi, kaj bi bila boljša možnost. Da bi trakove pri prevezovanju rane odstranjevali v anesteziji, ni v navadi. Seveda pa to naredimo obzirno in groznega trpljenja (čeprav je lahko boleče) ob tem praviloma ni. Nikakor pa vam ne priporočam da ne greste na kontrolo, saj se utegnete znajti ponovno na samem začetku. Lep pozdrav