Aaah te tašče…
..šele sedaj resno razumem vse te “reke in misli” o taščah, nisem si nikoli mislila pa naaa imam jo zagamano do konca. Vem da je že veliko tem odprtih na to temo no pa ena več ne bo naredila škode 😉
No, v glavnem moja tašča je polna pripomb, zahtev, izsiljevanja, včasih dobesedno divja, napadi panike,…..oooh se še bojim kaj bo ko bo starejša. Od začetka najine zveze je šlo, me je nekako imela rada, saj ne da me sedaj nima, ampak čutim da ni to to, seveda sina sem ji odpeljala 40km proč…in če ne pridemo vsak vikend na kosiluo in prespat je cel haloooo. Moj dragi se je od začetka temu še podrejal, potem pa je parkrat bil prepir med anma na ta račun pa seveda ve da je lahko kak vikend samo za naju.. Včasih je klicala ob nemogočih urah z izgovorom kje je npr. ta in ta stvar..sedaj se je tega malo odvadila….ali ji je kaj rekel ali pa je sama spoznala da ni to to.. ampak če jo moj dragi (njen sin) ne pokliče vsaj 2x na dan je jeza na višku, zamera, pozabil si name….ob borni pokojnini pa računa še na to da jo bova midva zalagala, saj to je vendar samoumevno, kajne?! Vem da ji je težko, ampak tudi nama ni lahko…živiva od ene plače….pa da bi vsaj malo hvaležnosti pokazala če ji človek kaj prinese…..
Vaše mnenje…? Pa ne nisem malenkostna….želim živeti le v miru….ne pod stalnim pritiskom nje in njenih scen….Kako bi zadevo omilila, vem da zaenkrat druge ni kot to…je prav da se naredi distanca, je prav da ne greva vsak vikend k njej, je prav da se jo ne kliče skozi……?
Hvala
v Sloveniji so odnosi v familijah za kozlat. Tašča je zmešana babura in prav je, da ji postavita meje.
Če se ne počutita dobro, ni nujno hoditi vsak vikend k njej, ni potrebno klicat dvakrat na dan, če se potem mož ne počuti dobro.
Omiliš lahko samo tako, da jasno postaviš meje in se jih držiš. Glede na to, da se mož problema zaveda, imaš že 3/4 rešeno. Huje je pri tistih, ki problemov sploh videti nočejo.
To, kar opisuješ, ni tvoj problem. Tvoj partner mora uredit odnos z mamo. Tako glede klicev in obiskov, kot tudi glede denarja. Ne pustit, da to vse postane pritisk nate. Če se tip hoče dvakrat na dan z mamo pogovarjat, naj se pač pogovarja. Ampak on, ne ti.
Se pa iz te teme vidi, kako smo Slovenci v resnici omejeni in zaplankani. “40 kilometrov proč si ji odpeljala sina”. 40 kilometrov ni nič, to še ena ura vožnje ni. A zaradi tega je treba vikend obiske delat? Dajte se malo skulirat vsi skupaj. Enkrat gresta tja na kosilo, enkrat gresta na izlet in se spotoma tam na kavi ustavita,… 40 kilometrov. Večina sveta bi se smejala ob ideji, da je to neka velika razdalja. Pri nas se pa ljudje obnašajo, kot da si se na drug kontinent odselil, če občino zapustiš.
Oooooh vidim da nisem jaz tista ki sem zmešana snaha….in da je prav da hočem imet svojo intimo in mir!!
Ja on bi moral uredit, samo kaj več kot to da jo ne pokliče ali pa da ne greva za vikend k njej ne naredi,…..Amapak potem pa je spet užaljena…Moral bi se pogovorit z njo, če bi seveda zmešanca to razumela, mislim da ne……In potem se toliko ostarelih ženščin čudi zakaj so same. Ker so tečne! Upam da ne bom tudi jaz takšna postala. In kaj naredit …seveda to ni moj problem, ampak avtomatsko postane če je on vpleten v to….in njemu je hudo, ker je pač ostarela in sama….razumem,…..ampak se bojim da bo tako samo rastel prepad med nama….Je res vredno zaradi take zadeve..:? Povejte ….potrebujem objektiven nasvet…hvala
Prepad bo med vama rastel, če boš ti delala sranje in se vmešavala.
To, da ga mama nonstop kliče, je njegov problem. To, da je užaljena, ker se ji ne oglasi na telefon, je njen problem. To, da ti vse skupaj vidiš kot vdor v tvojo intimo in motnjo tvojega miru, je pa tvoj problem.
Ti rešuj svoj problem in se v njune ne vpletaj.
Pa še tole. Otrokov odhod od doma je velika sprememba za vse družinske člane. Ni nenavadno, da se na začetku ljudje s spremembo s težavo soočajo in da prihaja do konfliktov. Daj času čas, pusti partnerju, da sam ureja zadeve z mamo. Saj se bo ženska navadila, da ne hodita vsak vikend na obisk, samo malo bo trajalo. V vmesnem času pa ne zaostruj odnosov, ker boste to kasneje težko popravili, če se bosta s tašči zdaj na smrt sprli.