Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija A ste redno jemali antihistaminike

A ste redno jemali antihistaminike

tisti, ki ste jih.. kdaj ste začeli, katere in koliko časa.. več let? moja je na fenistilu in ji ga včeraj prvič nisem dala, ker mi je bicom terapevt rekel, naj probamo brez.. pa je bila grozljivka od noči, praskala se je noro, skratka brezveze.. pediatrinja mi je priporočila vsaj do 3.leta.. kako je blo pa pri vas?

p.p. med izpuščaji. ko sem začela dajata sem dajala min 7 dni, če tudi bi izpuščaj izzvenel že naslednji dan. je pa res da imava težave, le kadar prideva v stik z alregeni (prepovedana hrana, ja pa pršice v tem zimskem času bodo začele delati probleme).

Sem mislila, če ste jemali vsak večer nekaj let… in če npr enkrat niste dali, da ni bilo ok, da otrok ni mogel spati zaradi praskanja..

ne, ker ni potrebe za to.

Pri nas je bilo tako, da smo poslušali navodila pediatra. To se nam je zdelo smiselno in odgovorno.

Mi Zyrtec jemljemo slabo leto, vendar redno vsak dan pa kakih sedem-osem mesecev. Nekaj časa sem mislila, da itak nič ne pomaga (ker se je vseeno praskala). Pa sem probala brez. Vendar samo dva dni. Tretjo noč sem ji ga dala. Očitno ne pomaga veliko, nekaj pa le. Kako bo to zgledalo v prihodnje, tudi jaz ne vem. Meni je pediatrinja rekla, da lahko mirno jemljem Zyrtec še naprej. Nisem pa je (še) vprašala, kako je s tem, da se telo navadi na to zdravilo in potem baje ne prime več.

Že pet let . Najprej Zyrtec , sedaj Dihalar. Je pa svetovala alergiologinja na Vrazovem trgu naj postopoma ukinemo antihistaminik in ostanemo samo na lokalni terapiji , pa to pri nas ne gre . Stanje se poslabša in sploh ne more spat .

No, končno še nekdo tak. Mi bomo šli zdaj na Zytec, ko je dopolnila eno leto, samo še izvid od kardiologa dobiva. MetaV, daj mi prosim povej, kako strogo dieto imate pa na sploh, kako zgleda stanje pri vas doma glede dnevnih poslabšanj in kako (če) se izboljšuje stanje. Sori, ker morim, samo moja mala je 3 živila, brez antihistaminika ne spi ponoči, pri vsakem novem živilu imamo tako reakcijo utrikarije, da me vse mine.. in me skrbi, kako mi bo odrasla na 3 živilih ne da bi imela ultra pomanjkanje vitaminov, mineralov in ostalih pomembnih snovi.

Tincci
se mi kr smilte ob taki dieti, ker točno vem kako to zgleda.
Mi smo bili lansko leto par mesecev na treh živilih !!! – Smo jedli non stop korenje, krompir in Pregomin AS. Zraven smo probavali tri do štiri jedi na mesec – pa je bilo po večini vse zanič. Zelo smo se trudli z bioresonanco in z zdravniki in točno eno leto nazaj pozdravili riž in koruzo. Od takrat nam gre s hrano na bolje.
Špela je bila takrat stara eno leto in pol. Me je tudi skrbelo kako se bo otrok razvijal in rastel ob tej dieti. So rekli zdravniki, da še zmeraj s Pregominom dobi tisto najnujnejše. Pa je šlo, nekako ….
Na zdravilih smo pa tudi že dve leti. Najprej smo imeli Fenistil kapljice, ki pa niso nič pomagala. Potem smo dobili Zyrtec sirup – ta je bil pa odličen, sedaj pa že eno leto zraven jemljemo še tabletke Dihalar.
Koža se je naši Špeli zelo popravila, Elocom imamo samo še po potrebi, pa tudi spimo ponoči! Ja v slabih časih smo pa tudi prebedeli vse noči in otroku povijali rokice s povojem, da so se rane sploh lahko zacelile.
Tukaj res pomagajo ustrezna dieta ter zdravila, pol pa gre počaaas na bolje.

Naša deklica je več kot tri živila . Dojena je bila 2 leti (mama na dieti) , pri 2 letih smo več kot tri tedne držali Urtika 1 (riž,polenta, pregomin, kuhana jabolka, šipkov čaj ) . Na začetku je bilo malo bolje, a do popolnega izboljšanja ni prišlo (srbenje in izpuščaji še vedno) . Ta živila sem ji kasneje izmenično izločila, a ugotovila nič.
Deklica je stara 5 let , imamo Urtika 2 brez pšenice . + dihalat + elidel + diprogenta, ko je potrebno (1 x na teden že ) .
Dve leti sva hodili ba BICOM , skozi sva dali tudi terapijo pri W .
Dvakrat zdravljenje proti kandidi .
Mnogo prehladov , zadnje čase so vsepogostejša vnetja dihal . Ob prvih znakih kašlja ji napravim inhalacijo (električni inhalator) , če ni bolje dodam še berudual .
Stanje : malo srbeža in prask je prisotnih vedno , poslabšanje pa od časa do časa tako, da se pojavijo zelo temni podočnjaki, rdeče veke , suha razpokana usta, razpoka pri ušesu, rdeč vnet vrat, rokice po prstik, v komolcih, kolenih,gležnjih , zadaj pri ritki , pod trebuhom srbi in postane rdeča vneta koža. (hrapava kot ekcem).
Pa sploh ne vem zakaj pride do poslabšanj .Stanje je boljše ob deževnem vremenu , najboljše je bilo lansko leto en teden v Bohinju , pa smo jedli vse in še kaj zraven .

Lep pozdrav in čimboljšo kožo v 2007 in naprej vam želim !

Meta

L.P. meta

Meta, kaj pa utrikarija ali pa neprebavljeno blato, to ste meli, če je pojedla kaj narobe?

MOja deklica ne reagira hitro in burno . Cel teden lahko je enako hrano pa bo šele 5 dan udarla srbečica, podočnjaki ,… Tudi neprebavljene hrane v blatu nima . Tudi posamični testi na vsa živila, ki ji škodijo nimajo visokih IgE . Dr Kuharjeva je komentirala , da je pri takem otroku še mnogo težje odkriti in se izogibati alergenom . Torej naj ti bo v tolažbo, da reagira hitro in točno veš na kaj .
L.P. In srečno M.

Že 7 let in pol,zjutraj in zvečer 1tbl. DIHALAR.

New Report

Close