Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija A se tej ekcemi širijo?

A se tej ekcemi širijo?

ula tako off topic si šla, da ti sploh nima smisla odgovarjat. Ne poznaš niti minimalno našega primera, zato se skidaj.

_ * _ * _ * _* _* _ * Itak se vedno zgodi drugače, kot pričakujem :)

Hipermangan – kako ga uporabljaš?
Ne, pralnih oreškov nisem poskusila.

ČE prav razumem, so vsa ta mazila nadomestek za kortikosteroide??

Hvala, nisem vedela.

Sedaj je pri naši bejbici koža lepša, ker jo pač mažem z Advantanom – v 5 dnevih je že skoraj čisto čisto, razen po nogicah.

Ampak kaj, ko to samo pogladi na površju, še vedno ne vemo kaj povzroča vse to.
Čakat moramo še cel mesec.

Res super odgovor. A o vašem primeru pa ne misliš nič povedati, glede na to, da si kar agresivno nastopala proti cepljenju?

Skidaj se, je edini tvoj odgovor? Hvala lepa, res. Namreč pred časom sem ti resnično verjela in sem celo hotela svojega otroka obvarovati pred cepljenjem. Zdaj pa takole reagiraš. Super.

MEne zanima SAMO MOJ OTROK. Jaz postavljam vprašanja, podajam linke in NISEM pobudnica ničesar. Me ne zanimajo drugi, kaj bodo storili in nisem nikogar vabila v kake svoje ideje. Nikogar nisem žalila, dobila sem kup žalitev. Nikjer nisem niti napisala, da sem proti cepljenju, niti da sem za. O našem primeru pa ne pišem, ker je izključno naša stvar. Se jaz vtikam vate, morda? In s tem zaključujem to nesmiselno pisanje.

upam da kmalu ugotovite kaj vam dela težave, da se boste lahko izogibali ali pa še bolje da teh težav več ne boste imeli.

pri cepljenju je pa že desteletja tako da se mnenja krešejo. vsak pa se na koncu odloči kot misli da je najbolj prav.
in po moje ta debata sploh ne spada pod to temo.

oj, pat čao. posluši, jaz sem zadnjič poslušala priznanega dermatologa in je dejal, da olje absoltno odsvetuje za mazanje kože, ker zapira pore.dejansko, če mal pomisliš, je res, olje dejansko zamaši.
on pravi, da je to mit , o tem olivnem ali mandeljevem olju, ki pa žal ni ok.
jaz ne bi kaj dost pocala gor, pač pa počakala izvid.kar pa veš, da je lahk alergen bi počasi eno za drugo umikala in po vsakem umiku opazovala rezultat.

1.umaknila bi perje(možna povezava, november- december)
2. vsa olja za mazanje
3.mehčalec
4.mogoče hrana- kakšna moke polnozrnate ali kaj takega
5.jogi, pogledala kakšen je(možen vzrok)
6.določena oblačila

nevem, tako na hitro, recimo, naredi si spisek, odstrani eno stvar in opazuj

jaz bi bila bolj za povezavo kovter.
fajn rešite.

Veš kaj je zanimivo, da jaz tamale sploh nikoli nisem kaj dosti mazala. Ko je bila še dojenček, sem ji v koepl na koncu dolila malo olja, kot je pač predlagala patronažna. Da bi olje mašilo pore, kreme pa ne, se mi ne zdi verjetno, še manj verjetno pa, da bi od olja dobila alergijo, ker je sedaj nisem mazala. Začela sem jo mazati po lišajih, ker je imela čsito suho kožo. Tako, da povezave ne vidim.

Vidim pa perje, kot možnost, pa sojino mleko, pšenica tudi morda (ali pa sploh kaj tretjega). Ker kravje mleko sem ji dala včeraj po dolgem času in ni reagirala. Sojinega ji pa nedajem več sploh (razen kar je soje v kakih živilih v sledeh).
Jogi je nov in ga ima od začetka, dvomim, da bi se nabrale pršice, ker ima tudi podlogo nad jogijem, ki jo skoz perem.

Vmes sem dobila za njen roj. dan tekoče milo, kao za otroke in je uživala v tisti peni, ampak je stavila tudi na obraz in se mi zdi, da bi to lahko kožo ziritirali, ne vem, pa če je alergen.

Tko, zdej je koža okej v bistvu, bom pa bolj opazovala, česar prej nisem počela.

Se spomniš, hana, ko sem ti pravila, da je bila enkrat rdečeočna, ko smo sedeli pod cvetočo vrbo? Takrat sem prvič posumila, da je lahko da občutljiva. Moja mama je spomladi prov boga. Kaj vem, kako se to prenaša iz roda v rod. Pa P. mama tudi je imela alergije – pa na neke praške.

Bomo vidli.

Hvala sreča1!!! Hvala hvala vsem vam za pomoč.
Če bom postala ekspert za to pordočje, bom pa z veseljem kaj delila z vami :).

pa še o off topic temi:
to mi vrže varovalke ven.

Pat, to mazilo je negovalno, ne kortiko, slednjega sva uporabljali Advantan. To negovalno mazilo je super, ti v lekarni razložijo, zakaj. O pralnih oreščkih samo predlog, drugače Persil sensitiv, ene pohvalijo tudi Frosch, tako da poskusiti ni greh.
Preveč sva dali skozi, zato nekaj izkušenj imam: hipermangan raztopiš v vodi, postane rdeča, je staro in preiskušeno dobro deluje, lubje je samo malo koristno.
lp

Ja, negovalno lubje ne deluje prav dosti… sem že spraševala glede krem, ki bi jih v lekarni sami zmešali,ma me je čudno gledala, češ, da oni nič ne mešajo? vse dobijo od drugod?

En fajn link o osnovah lergije

kako ne mešajo, ma saj imajo laboratorij. pol pa jo drugič vprašaj če prineseš Rp za magistralno mazilo (to je Rp za mazilo na katerega zdrvanik napiše sestavo), če moraš pol na tako kremo čakat več kot le uro ali dve da jo zmešajo, če jo bi pol dobila šele čez teden ali dva, ker jo morajo najprej naročit in čakat na dostavo. čist tako jo postavi pred dejstvo, ker meni se zdi da ta vaša lekarnarca noče delat taki stvari če nima recepta, ali pa raje prodaja že zmešano mazilo od drugih ker lahko več računa. če pa je še vedno ne premakneš pa jo vprašaj kdo pa pol meša, kam naj greš.

🙂 a da bo jo tok ostro primla? Če je dobra kremca, jo pa bom.
in kaj ji rečem, za kakšno kremo gre… ? verjetno ne bo dost, če rečem, da je “svetlo rjavkaste barve, baje naj bi odlično vezalo vodo, pa še mešajo ga ne z voskom, ki je bele barve”

ker ne vem točno za katero kremico si se dogovarjala ti težko rečem. ma jaz za mojo grem in rečem da mi naj zmešajo hladilno mazilo za alergika, jaz jemljem z olivnim ali mandljevim oljem. ma najbrž ne iščeš tega.ma tudi ta ni mešana z voskom.

če je katera kremica, ki ti jo je tu gor priporočila katera mamica, naj napiše ali prepiše sestavo. vendar pazi, lahko gre za katero od mazil, ki se izdaja in meša le na podlagi recepta. ma to tudi tista mamaica ve, če ga dobi brez Rp ali le z Rp.

rjavkasto in še lepo diši pa je tudi mazilo za nego ritke. se spomnim ker nam ga je včasih naša pediatrinja tudi napisala na Rp. ma glede sestave ne vem. smo ga pa uporbaljali tudi v prejšnji službi pri starostnikih v primeru pleničnega izpiščaja. če gre za isto, pol ti sestavo lahko napiše pa makar na beli Rp izbana pediatinja, tolk da ga imaš za v naprej. če pa ti izda na zeleni Rp pa seveda toliko bolje.

pa dobro reši.

to sem mislila, ki jo je predlagala:

ej z tem kar ti je napisala eživa pojdi k pediatru, on ti mora napisat recept. če se dobi tudi brez ne vem, samo kot piše eživa ga je dobila na recept najbrž zeleni, pediater na recet napiše razmerja sestavin morda bo vedel kaj želiš.

tnx

Alergolog je rekel, da sumi na inhalatorno alergijo, ker da so alergije na hrano do 1 leta.

New Report

Close