Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija A se tej ekcemi širijo?

A se tej ekcemi širijo?

Vidim, da ste že celi eksperti glede alergij. ME zanima, ali je značilno za alergijo to, da se lišai, ekcemi širijo.
Tamala je najprej dobila pod enim učkom, se je praskala, potem se je pojavilo na licu, mal se ji je cedilo iz učka in pediatrinja je rekla, da si je verjetno prenesla (kaj?) iz učka na kožo.

Po enem mesecu je imela že na drugem učku, licu, za koleni, sedaj že po bradi, vratu, na zatilju…

Sicer je naročena pri alergologu, šele čez dva meseca!!!!!!

Kaj pravite ve, je to alergija, ali lahko sumim na kako bakterijo?

_ * _ * _ * _* _* _ * Itak se vedno zgodi drugače, kot pričakujem :)

lahko bi si prenesal, ampak da bi se lahko ugotovilo kaj je, bi morala zdravnica naročit bris kože.

se pa ja ekcemi lahko širijo, tudi če gre za alergijo in je organizem še naprej izpostavljen alergenu.

mogoče poskusi zamenjat kozmetiko, sploh kreme, pa poskusi ugotovit na kaj bi lahko bila alergična.

in ja atopijski dermatitis se tudi kaže tako. če je vzrok v alergiji (kot pri naši), potem se koža popravi z hladilnim negovalnim mazilom in zdravili proti alergiji, seveda pa je potrebno alergen odstranit in z njim ne sme več prit v kontakt.

Najprej hvala za tvoj odgovor.

Bris kože? KDo vzame ta bris in kam ga pošlje, če veš mogoče?

Kozmetike pa v bistvu ne uporabljam – milo je še vedno trdo, naravno, sedaj celo brez vonja. Vmes je res imela eno kopel, spet kao naravno… pa smo presedlali nazaj na trdo milo (tamala ima skoraj 16 mescev).

Krem ne uporabljam skor, kdaj jo namažem z riboderminom, olivnim, mandljevim oljem.

Glede hrane, bom poskusila kaj umaknit.

brise običajno naročajo dermatologi, se mi zdi da kar sami pogledajo pod mikroskopom ali pa pošljejo v mikrobiološki laboratorij, pri tem dobijo tudi antibiogram če je seveda kaj v brisu, tako evdno kateri antibiotik prime. ni pa vedno tako, lahko dobiš tudi zdravilno mazilo, včasih poskusijo najprej z raznimi kremami. se mi pa zdi da lahko bris naroči tudi osebni zdravnik.

mandlji so oreški, morda vama ne odgovarja to olje. v lekarni pa lahko daš sama zmešat hladilno mazilo, samo reči naj ti dajo noter raje olivno olje. pol pa z tem otroka maži, lahko redno po obrazu, in tudi po drugih delih telesa. sicer ti recept za to mazilo lahko napiše tudi izbrani pediater. če pa boš v lekarni rekla kaj rabiš bodo vedeli kaj zmešat.

milo poskusi uporbaljat čim manj.

poznam mamico ki hvali kakavovo maslo, čeprav je otrok alergik z AD-jom, jim odgovarja . tudi to dobiš v lekarni, je pa precej drago.

si poskusila z linola kopeljo. pa na splošno pojdi raje v lekarno povej kake težave imate morda celo pokaži, če je na kakem odpretem delu, pa ti bodo morda lahko kaj svetovali.

kožo pa otroku vsak dan namaži, makar z oljem.

sreča1, zlata si. Hvala.

Bom najprej šla spet k pediatrinji, da ji pokažem, kako se širi in jo prosila, da ji damo bris delat.

ME zanima, soja zna biti tudi fajn alergen, a ne? Ampak, hkrati pa eni dajejo sojo, kot nadomestek za kravje mleko… kako potem to?

mislim da sta še premajhne za sojo. mi smo jo lahko začeli uvajat šele okrog 4 leta, pa še to ker ni vceč hotela uživat mleka na Rp. so rekli d anaj postopno, pa naj bom pozorna kako in kja. no sedaj jo uspešno konzumiramo, samo kot pravijo nikoli ni prepozno da se pojavi alergija zato sem precej pozorna. pa tudi opažam da včasih ji paše, spet drugič pa niti pod razno. sem se že veselila ko sem v eleclerku našla jogurte, ma ja jih je jedla ene parkrat, pa nič več. pravi da ji ni dobro po njih. ampak mi se bližamo 8 svečki.

če ti alergijo na KM potrdijo, ti naj dajo naprej na komisijo za predpisovanje mleka na Rp, če tudi ti kdo reče da otroci ga ne marajo, ni nujno, morda pa ga sprejme. drugače pa se za prvo silo odloči za riževe napitke, samo moraš vedet da ne vsebujejo potrebnih snovi in jih moraš potem nadomestit z drugo hrano. nekej primeren nadomestek za KM se smatra sojino mleko, ampak vedno ostaja ta ampak.

Misliš?

Katere praške pa uporabljate za perilo?

glede soje sem ti napisala kot je bilo naročeno nam. ker je zelo močan alergen, smao mi smo alergijo na osnovna hranili imeli potrjeno.

praški: trenutno uporabljam Tandil iz Hofferja, dam ga prej manj ko piše na škatli in vedno na visoki nivo vode. prej sme pa Ariel. z nobenim ni imela težav. pri mehčalcih pa je druga: uporabljam samo Quanto zeleni, pa še tega kupujem čez v Avstriji (se mi zdi da sta vonj in mehkoba drugačna), če se zgodi da mi ga nepričakovano zmanjka pa vzamem DM-ovega za občutljivo kožo. ampak moja pupa ima alergijo na hranila in pršico. eno obdobje je pokazalo tudi pozno cvetoče trave in drevesa in mačji rep. in nam se težave na koži kažejo pogosto v povezavi če se pregreši pri hrani.

Kaj pa persil Sensitive? Mi to uporabljamo za tamalo od vedno, pa nič mehčalca – dam malo sode bikarbone, pa je.

Dr. pravi, da je otrok še vedno v stiku z alergenom, če se lišaji širijo.

ja najbrž da bo res tako.

ne vem, Persila nisem nikoli uporabljala, pa če ga uporabljaš od vedno poskusi zamenjat pa boš videla.

kaj pa pršica?

kaj pa če zamenjaš to milo ki ga uporabljata.
si poskusila da bi dala v vodo ko se gresta kopat malo soli, samo pol moraš kožo dobro sprat pa namstit. pa če ne gre drugače namaži z navadnim belim jedilnim oljem, glavno da bo namaščeno. samo kjer ekcemi rosijo jih je treba prej posušit, poskusi na zraku ali pa z mlačnim zrakom iz fena.

se mogoče še dojita, potem pazi kaj ješ ti.

pa kaka domača žival zna tudi delat težave (pes, mačka, ptice,…)

Razmišljam tudi jaz, kaj vse bi lahko bilo.
Prašek od začetka enak, milo sem zamenjala (prej nekaj mesecev uporabljala tekočega, še prej trdo milo).
Sojino mleko sem ji kdaj dala, sedaj nič, es
Dojim ne več že 4 mesece cca.

Spimo pokriti s perjem – to smo uvedli nekje konec novembra – sredi decembra se je začelo.

Ko je cvetelavrba, se spomnim, je tamala imela reakcijo na očkah, ampak minimalno (cca maja lani).

Pršica – možno.

KAr me moti je začetek vsega – tamali se je cedilo z učka in dr. je takrat “pri polni zavesti” izjavila, da je kriva infekcija, ki si jo je prenesla z učka na kožo.
No, in sedaj spet pri polni zavesti izjavlja, da je sigurno alergija in da naj kar mažem s kortikosteroidi, saj ve, kaj piše v navodilih (sej ji rekla, da je ne bi mazala po obrazu,ker je nevarno za oči in glavkom)… ah…

pernata postelina je razglašena kot neprimerna za alergike. zakaj ne vem natančno, zagotovo pa zato ker ni pralna vsaj 60 stopinj. pa tudi perje je sicer samo po sebi alergogeno (npr. alergija na prtičje perje).
http://www.ivz.si/ tu boš našla pa podtake o alergenih v zraku na določen dan.

Ja, za perje vem, vampak mislim,dadeluje na dihala.

Aja, živali nimamo.

Včeraj sem jo skopala v vodi hrastovega lubja. Zvečer namažem s kortiko, čez dan pa olivno olje.
Bomo vidli.

Pozdravljena.

Našemu so se začele težave, ko smo ga mazali z olivnim oljem. Predlagala bi ti, da prenehaš z oljem, sploh mandljevim (alergen!) in ne uporabljaj linolle, ker vsebuje arašidovo olje. Govorim z lastnih izkušenj. Pojdi v lekaro in naj ti dajo kaj od aderme (kupi tudi njihovo milo) in hčerko maži 2x dnevno. Če to ne bo popravilo kože v nekaj dneh (lahko tudi bepanthen losion), začni iskati alergene drugod. Jasno se izogibaj oreščkom tudi v prehrani (čokolešnik, smoki, čips, čokolada, rastlinsko olje (sončično je ok)). Veliko sreče in poročaj!

veš vsi inhalatorni alergeni bi naj po logiki povzročali inhalatorne težave in vsi prebavni alergeni v obliki hrane prebavne težave in izpuščaje. samo ni vendo tako.
alergija se lahko kaže ne glede na izvor alergena kot prebavne težave, urtike ali dihalen težave.

Me zanima, od kdaj se daje malim otrokom krispije oz. te cornflakes varjante?

Malo mimo, amapk vseeno: sama sem prešla iz hrastovega lubja na hipermangan, ki je definitivno boljši. Za to sem potrebovala skoraj leto dni, da sem ugotovila slednjega.
Si poskusila prati s pralnimi oreški, dobijo se tudi v tekoči obliki?
pri naši se olivno olje ni obneslo, pač pa mazilo eucerol in aqua purif (to je na recept, zmešajo v lekarni, pediater bo vedel razmerje med njima?. Je svetlo rjavkaste barve, baje naj bi odlično vezalo vodo, pa še mešajo ga ne z voskom, ki je bele barve. Naši je odlično pomagalo, po olivnem olju pa nič.
lp

če sumiš na alergijo potem dajaj čim manj kompleksnih živil (mislim žila, ki jih industrijsko pripravljajo). o.k. če veš kaj dela težave pol pogledaš deklaracijo in če ni nič od tega noter ponudiš otroku, če pa ne veš kaj je vzrok težav pol pa bodi raje preveč kot premalo pazljiva.

Pat, off topic ampak kolikor vem, ti svojega otroka nisi dala cepiti, ali ne? Si velika pobudnica proti cepljenju. A nisi ravno ti govorila, kako cepljenje povzroča alergijske reakcije? No, zdaj imaš dokaz, da alergije pridejo tudi brez cepljenj. zadnje čase hočejo nekateri vse bolezni, predvsem pa alergije podtakniti cepljenju. Ampak alergiki so tako tisti otroci, ki so bili cepljeni kot tudi tisti, ki niso bili.

New Report

Close