Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija A mi lahko prosim poveste

A mi lahko prosim poveste

bili smo s tamalim na testu za alergije. In je alergičen na pelod breze ter na lesko, zdravnica priporoča da ne hodi ven ob lepem in vetrovnem vremenu (v času cvetenja seveda). Fora je v tem da nima alergije na ta način da mu teče z oči, da kiha. Gre za to da smo meli tri bronhitise in zdej naj bi bil to razlog. Jaz pa še vedno mislim (sem bolj pristaš alternativnega oziroma kombinacije), da če tako majhnemu deljo test za toliko stvari se telo pač vedno na nekaj odzove. Prosim za komentarje tistih katerih otroci SO ŽE opravljali ta test in veste kako to zgleda.
Hvala

Sama sem alergična na pelode trav. Ker cvetijo dobršen del leta, je neizvedljivo, da bi se jim izognila. Seveda nisem noben strokovnjak, ampak vseeno se mi zdi čudno, da bi se alergija brez solzenja, kihanja… pokazala kar v bronhitisu? Ne vem, naj povejo strokovnjaki. Zase vem, da kljub skoraj 15 letni alergiji nimam drugih težav kot kihanje in solzenje oči. Bronhitis sem v tem času imela natanko enkrat in to pozimi, ko ni cvetenja.

A kakšnih tablet mu pa niso predpisali?

veš kaj, fra je v tem da smo pač imeli bronhitise. In saj najbrž veš, da ko ne najdejo vzroka zakaj ima otrok non stop vrožino, ponavadi rečejo da je viroza.
No in ko sem končno dosegla da nekaj naredijo so predlagali da grem na alergološko. No tam je pač pokazlo da je alergičen in meni nelogičen sklep zdravnice je bil, da so bili bronhitisi od tega. Jaz se spomnim ko je bila moja sestra kot otrok ful alergična se je to res videlo:krvave oči, kihanje…res hudo. In ne vem, meni to nima povezave z bronhitiso, sploh ker ga je mel tut pozimi. Pojam nimam kaj naj.
Dobila sem pa prašek in vsako jutro ga more vzet (dam ga v sok ali čaj) in to pol leta vsak dan, pol pa še enkrat na test.

Alergija se izraža različno, pri nekaterih na koži, pri drugih na dihalih. Nekateri se celo zadušijo zaradi reakcije.

Kako hudo alergičen pa naj bi bil?

Moj sin je alergičen na pršico… Imel je pa tudi velikokrat bronhitis. In ne boš verjela, težave so bile najpogostejše spomladi, ko je bilo vetrovno vreme. Takrat je imel tudi rdeče oči. Tako da po mojem je alergičen tudi na kak pelod, pa tega test ni pokazal.

sj to je tisto. nič niso rekli kako hudo alergičen naj bi bil, samo da je.
Ti na pršico pa more bit kr hudo?

Pri testu je bila reakcija kar… Naj bi bil precej alergičen. Ampak hujših težav nima, razen ko je v stiku s starim oblazinjenim pohištvom in tepihi.

Oracena ne razumem zakaj si ga pol sploh peljala testirat,če zdaj v to dvomiš.Tisto kar je pokazal test pozitivno,tisto mu sigurno škodi pa mogoče niti ne opaziš ne.Iz bronhitisa se pa razvije astma,se je pri meni in mojem sinu isto začelo.Pa ne da bi hotla strašit.Jaz tudi nisem nič smrkala itd.Pri bronhitisu so bolj dovzetni bronhiji.Tvojemu sinu pa želim čimmanj težav.

Oracena, mojemu sinu so pri dveh letih odkrili, da je alergičen, po treh pljučnicah v enem letu, dvakrat od tega je bil v bolnici. Zadnjo rundo so mu v bolnici vzeli kri in kasneje sva domov dobila izvid z močno povečanimi IgEji. Na teh klasičnih testih potem na alergološki pa ni pokazalo, da bi bil alergičen na te osnovne alergene. Tako, da je možno, da ima alergijo v kombinaciji dveh reči. Ma v glavnem mi še do danes nismo odkrili na kaj naj bi bil, ampak od tedaj tudi ni imel več pljučnic. Se mu pa večkrat poleti na morju na obrazku naredi en tak majhen rdeč flek, verjetno kaj cveti. Je pa težko ugotoviti, če je na hrano, potem, ko je otrok enkrat v vrtcu, veliko lažje se to odkrije pri dojenčku. Vsaj za moje pojme.

Vem, da sem ti obljubila neoglašanje, ampak recimo, da je pomoč izjema 🙂

Pomemben bi bil recimo podatek, ali so bili ti brohnitisti gnojega tipa ali ne (antibiotiki?) Če je šlo za tip astmatičnega bronhitisa, potem je zelo verjetno, da odgovornost za to nosi nek tip alergenov (ki je lahko isti kot ugotovljena kožna alergija pri otroku ali pa, hmhm, tudi ne), torej gre za astmo. Ti je kdo omenil to možnost?

Vem, da sem ti obljubila neoglašanje, ampak recimo, da je pomoč izjema 🙂

Pomemben bi bil recimo podatek, ali so bili ti brohnitisti gnojega tipa ali ne (antibiotiki?) Če je šlo za tip astmatičnega bronhitisa, potem je zelo verjetno, da odgovornost za to nosi nek tip alergenov (ki je lahko isti kot ugotovljena kožna alergija pri otroku ali pa, hmhm, tudi ne), torej gre za astmo. Ti je kdo omenil to možnost?[/quote]

ne, nič. Ma ne vem.

Men je najbolj čudno to, da je imel bronhitis sredi zime kriva je pa kao alergija na lesko in brezo. Tukaj ne vidim povezave saj ja nič od tega ne sveti decembra? a veš kaj hočem rečt?:)

Čakaj, bronhitise je imel pozimi? Ne zdaj?

Kdaj je imel prvega? Kdaj zadnjega?

Čudno mi je, da ti ni nihče omenil astme.

Glede tvojega dvoma: če so mu odkrili alergijo na pelod, jo pač ima, ampak seveda ni nujno, da to povzroča bronhitise, kot se že sama sprašuješ.

Ti je mali že kdaj tožil (mimo bronhitisov), da težko diha, da nima dovolj zraka, karkoli?

EJ NIKOLI! tud zabasal ga ni če je tekel al pa kj pa ma ful odvečne energije . vse se je dogajalo od junija do februarja. Prisežem da o astmi niti besede.

Jaz kot otrok sem imela bronhitise zaradi alergije na cvetni prah. V času cvetenja smo navadno šli na dopust (iz obala ne gorenjsko) in se tako izognili hujšemo svetenju in s tem bronhitisom. S puberteto je alergiji zginila.
Sem pa seveda imela bronhitise izključno v času cvetenja dreves in ne decembra recimo.
Tako, da po tem kar opisuješ res neki ne štima:)

no sej pravim da je čudno vse skupj.Mam le občutek da spet ne vejo kaj bi rekli in ker na viroze ne padam več je zdej alergija. No v četrtek sva hvalabogu naročena pri svojem zdravniku da me razjasni:)

hja če bi s esprohidila malo bnazaj po temah bi videla koliko dojenčom z dejanskimi alergološkimi težćavami ne odkrijejo nič. tako da test če ej poz. pol tudi je.

ukrepi pa ja kot so ti svetovali, na netu na strani od IVZ-ja najdeš dnevne koncentracije peloda v zraku. stanovanje zračiš zgodaj zjutraj in pozno zvečer. otrok se nujno ko prdie domov iz odprtega preobleče stvari daš v pranje, in vsak večer nujno tuširaš, tudi lase, sploh če so dolgi.

Hmm, pozno poleti/jeseni sicer še cvetijo (druge) stvari, ampak to bi na testih sedaj tudi odkrili.

Dobro se pogovori z zdravnico o vseh možnostih, ki ima, domnevam, tudi alergijske teste že dostavljene, zlasti pa otrokovo kartoteko in bo seveda lažje razsojala kot kdorkoli na netu.

Vzemi to sicer kot zgolj moje mnenje na daljavo in nič več, ampak če je otrok sedaj zdrav in brez kakršnihkoli dihalnih težav, je morda lahko šlo zgolj za enkratno epizodo bronhitisov.

Karkoli pa je, se lahko tolažiš s tem, da starejši ko je otrok, na boljše gre v večini primerov tako z alergijami kot z astmo ali slabšim imunskim sistemom.

lahko
kajti astma je tudi samo način manifestacije alergije
Torej pljuča….

kaj se pa ti usajaš:)))

Sem mislila, da si to ti 🙂

Sicer je pa nasvet podoben.

New Report

Close