Najdi forum

a je to prava ljubezen?

Hvala vsem za nasvete,

s fantom sva skupaj tri leta. Ko sem ga spoznala, sem mislila, da sem našla sorodno dušo. Vse je potekalo zelo lepo in domače, vse dokler jaz nisem izgubila službe. Ko sva opremljala stanovanje, sem v to vložila vse svoje prihranke. Tudi pri računalniku sem prispevala kar lep kupček.

Sedaj živim od podpore in imam trajnik varčevanja, ki mi pobere skoraj celotni znesek. Denar za vse ostalo si zaslužim zelo težko.

On je v dobri službi in zelo lepo plačo. Vsak mesec se pohvali kolko on na mesec prišpara… jaz pa niti božičnih skormnosti ne bom kupila. Saj ne pričakujem, da bi me preživljal celo življenje, samo sedaj mi je res težko in mi ne stoji ob strani, tako kot sem jaz njemu, ko tudi on ni imel tolarja.

Saj mu ne želim biti breme, samo ljubezen pomeni, da nekomu stojiš ob strani, ko mu ne gre vse po načrtih. Sedaj, ko se mi je mičkeno zalomilo, sem komaj spoznala, da je takrat “ljubezen” na preizkušnji. Da ti nekdo stoji ob strani. On mi ne. Celo v trgovino jaz hodim in nama kupujem za jest. On se sploh ne spomni, d abi trebalo nekaj za pod zob.

Na koncu pa izjavi, da mu naj rečem, če nimam denarja, kot da on sam tega ne ve…

žalostna in razočarana, da mi ne stoji ob strani tudi v slabih dnevih…
lep pozdrav

Zakaj mu tega kar si tukaj napisala ne poveš, namreč v vsakem odnosu se je treba pogovarjat, pogovarjat …. stroške pa razdelit

Mara,

glede na to, kar si napisala, bi rekla, da se tvoj fant res nekoliko nenavadno obnaša. Očitno ne ve, kako težko je nekoga prosit za denar, četudi je to nekdo, ki ti je zelo blizu. Vsak človek je rad finančno neodvisen, vendar te včasih življenje pripelje v situacijo, ko bi ti pomoč partnerja še kako prišla prav. Še posebej, če ima le-ta lepo plačo in veliko prihrankov. Saj ni potrebno, da te zalaga z denarjem, veliko bi ti verjetno pomenilo že, če bi se kdaj spomnil, šel v trgovino in poskrbel za tvoj hladilnik. Očitno pa je človek, ki se sam tega ne spomni in mu je treba vse povedat in pokazat.
Jaz ga na tvojem mestu ne bi prosjačila za nič. Poiskala bi si delo, kakršnokoli pač že, četudi ne bi bilo v rangu pridobljene izobrazbe. Dokaži sebi in njemu, da si samostojna in neodvisna oseba. In ob prvi priliki, ko se bo spet “spravil” nad tvoj hladilnik mu razloži, da si trenutno v situaciji, ko nisi sposobna skrbeti še za njegovo lakoto in žejo. Mogoče mu potem “kapne” v kakšni situaciji se trenutno nahajaš.

Želim ti, da bi se čim prej izkopala iz finančnih težav. Srečno!

Saj ti stoji ob strani. Zakaj pa hodiš v trgovino s svojim denarjem? Zakaj mu ne rečeš? V tebi je problem, ker ne znaš povedati, da morata urediti nabavo in podobno. Raje se žalostiš in pričakuješ nekaj, česar ne znaš izraziti. Potrudi se.

Sem poročena in ločena, pred kratkim sem se ločila. Tudi jaz sem imela moža, ki je bil zelo skopuški kar se teče denarja. Svoj denar sem zapravila za hrano, položnice itd., njega pa praktično prosila, da je od svoje plače prispeval nekaj denarja. Največ sporov je bilo glede denarja, saj je npr. tajil 13. plačo itd. itd..
Zdaj hodim k svetovalki, priznani strokovnjakinji, ki mi pomaga premagovati bolečino in me pripraviti na novo, zrelejše partnerstvo. Ko sva načeli to temo me je vprašala: Kako pogosto vas je razvajal z denarjem? Kako težko ga je dal od sebe? Povedala je, da se pri moških zelo jasno vidi kako dajejo ljubezen skozi to, koliko partner zapravi denarja za (sprva) punco, kasneje ženo in kako lahko/težko daje denar v skupni proračun.
Torej, fant ki te ima rad in misli resno s tabo, mu ne bo škoda denarja, da te pelje na večerjo, izlet, ne bo mu škoda vlagati v skupno stanovanje, brez problemov bo dal večji del plače za stroške ipd. Rad bo delil svoj denar s tabo! To je tudi velik pokazatelj s katerim moški pove, da misli resno, predvsem pa da jo spoštuje.
Kakorkoli, premisli in ne bodi neumna! Če živita skupaj, nastajajo stroški, ki jih ne nastajajo samo zaradi tebe. Naj prispeva denar, če pa mu je težko, vedi – (še enkrat) nima te rad niti te ne spoštuje, torej te ni vreden.

Točno tako, kot je napisala metuljčica. Nima te rad. Spoštuj se. Lažje boš nahranila iz prazne denarnice samo sebe, kot pa oba, zato pojdi, dokler je še čas!

Razumem, da ste v težavah, v katerih ste primorani vsak tolar tehtno vložiti in kar najbolj boli je dejstvo, da si v teh prazničnih dneh, ki so zaznamovni z obdarovanjem ne morete podariti niti božičnih skromnosti. Denar ki ga zaslužite je težko zaslužen in je obenem dragocen, ker predstavlja varnost ter zavarovanost. Brez finančnih sredstev pa ste povsem ranljivi in prikrajšani kot sami pravite. A največja groza je da ste v teh občutjih sami, sami v žalosti. Ko samo strmite v parterja in čakate, do bo pristopil sam do vas in vas vprašal kje vam lahko pomaga. Da bi dal samo ljubezen in oporo.
To vas žalosti in razočarani ste nad njim, upali ste da vam bo priskočil na pomoč še posebno ob nakupih hrane. Poleg tega pa morate prenašati njegove hvale koliko na mesec prihrani in ko bi vi želeli njemu povedati, koliko ste vi privarčevali na trajniku, vam preostane samo to da se umaknete, ker čutite da mu ne morete konkurirati. Lahko si predstavljam kako to zelo boli, ko naenkrat občutiš da nisi ti najpomembnejši, to vas boli, vznemirja in jezi.
Lahko vam pritrdim ko pravite, da je to preizkušnja za odnos, saj se obema dogaja krivica, vam ker ostajate sami in njemu ker vas NE more začutiti.
Verjamem da so pred vama težki dnevi, ko bi se želela umiriti, se usesti in samo praznovati, ko pa je toliko bolečine, za katere bi želela da vaš partner ve. Verjamem da ne boste želela moledovati in prositi za njegovo denar, kot opisujete. Ampak ali on to ve? Koliko občutkov neprimernosti, odvečnosti, žalosti, obupa in nemoči se skriva v vas, ko ob okrašenem drevescu pišete prošnje za delo in vedno znova odprete dopisnico, v kateri vam nekdo sporoča da ste med neizbranimi kandidati? Nihče ne ve kako dolgo bo to trajalo a sem prepričana , da bosta našla čas za pogovor, ki naj bo iskren, govorite o mu o svojih strahovih, obupu in nemoči, o pogrešanju in predvsem o preizkušnji pred katero je postavljen vajin odnos. Želim vam, da bosta skupaj našla pravo rešitev, ki bo tudi vaša in zato kot edina pravilna.

Lep pozdrav in srečno!

Romana Žitko spec. ZDT

SPač moški so takšni, da jim moraš vse povedat… pač ne opazijo samoi – moraš jim povedat.
Hja ona naj kar gre!! Vložila pa je ves denar v stanovanje – mislim, da naj mu enostavno pokaže svoj post in vse odgovore – pa se bo zamilil!

********************************************* We all know that cats rule the world!

Skupaj sta, pa imata svoje fonde ? Hmm, je to zveza ?

Hvala vsem za odgovore,

tako kot ste ugotovili. Ne začuti me, ne začuti moje bolečine. Zadnjič sva se pogovarjala o uspešnosti in karieri. To mu največ pomeni. Drugo skoraj ni pomembno, kot to, da si uspešen in te vsi hvalijo. Ja me boli, ker nimam službe, me boli, ko dobim negativno odgovor, ker vem, da sem lojalen in sposoben delavec.

Ugovotvila pa sem tudi nekaj, da je to sveti čas zame, ker se moram imeti rada in biti zadovoljna tudi takrat, ko mi stvari ne tečejo, kot si želim. Prej mi je vse šlo kot po maslu. Najbolj me je to zabolelo, ko mi je priznal, da ob sebi želi imeti uspešno žensko, na katero bo ponosen. Od samega začetka najineja odnosa je bilo tako, da sem bila dejansko uspešna in zadovoljna…

sedaj sem se dala v središče svoje pozornosti in sem več doma. Nisem več cel teden pri njemu. In me to sploh ne moti…

iščem se

Ker se boš še dolgo iskala, mu že prej povej, da morata finance deliti, ker tega nihče ne začuti, če mu ni treba. Ali pa se pogovarjata vedno samo o tem, kar on želi? Potem se moraš res najti, saj te sploh ni.

Ko boš spravila enkrat iz sebe prave besede, se boš čudila, kako lahko je bilo. Daj no, probaj čimprej.

Sploh mi niso jasni taki odnosi. Ce sta dva skupaj, sploh ce zivita skupaj, je vse kar oba zaslizita, od obeh. Po mojem mnenju. Ni “moje” ali “tvoje” , je najino.

Se strinjate?

New Report

Close