Najdi forum

a je to nasilje?

imam čudno vprašanje, nisem vedela, kam bi ga postavila.

imam prijatelja, pravzaprav najboljšega. no, problem je, da je dostikrat agresiven, pa ne vem, če je to to, ali pa pretiravam. ker ravno udaril me še ni. me pa potiska, stresa, meče na tla, duši, tolče v steno ali posteljo, sem imela tudi že poškodovano ustnico ( samo to baje po moji krivdi ), vrže kaj v mene, včeraj me je z mehkim delom metle tiščal v obraz ( v usto jo je tiščal-bljak 🙂 ). samo ne vem, če je to nasilje, ker prav udari me pa ne… se pa zelo slabo počutim zaradi tega… tudi na tla me je že vrgel, pa za rebra stisnil, da me je 2 dni bolelo pri dihanju. vse pa naredi precej grobo, z bolečinami. če mu grem kaj na živce…. mogoče pa me lahko, ker pač kaj rečem, kar ga jezi? ker je rekel, da bom pač drugič bolj pazila, kaj govorim… se moram pač bolj potrudit?

Draga “anonimna77”.

Sprašujete, če je to, kar ste opisali nasilje. In jaz vam odgovarjam: Ja, definitivno! Njegova dejanja imajo vrsto negativnih posledic za vas in tudi poškodbe ste utrpeli, fizične in psihične, le da si sami to mogoče še ne priznate.
Vsekakor pa to kaže na to, da imate s prijateljem nezdrav odnos, in razmislite o izjavi, “da je to vaš najboljši prijatelj”….

Svetujem vam, da se po pomoč obrnete na Žensko svetovalnico v Ljubljani, Miklošičeva 14, Ljubljana, tel: 01 434 72 61, kjer se ukvarjajo s področjem nasilja.

Nobeno dejanje ali beseda ni opravičilo za nasilje; to se enostavno ne bi smelo dogajati, zato zberite moč in ukrepajte.

Držim pesti.

Lep pozdrav,
Mihaela.

Ne morem verjeti, da to sprašuje odrasla ženska!!! Kaj ko bi šla najprej do psihiatra, ker ti očitno nekaj manjka v glavi, da se lahko sploh sprašuješ to, kar se sprašuješ.

In še nekaj: praviš, da gre za tvojega prijatelja, pravzaprav najboljšega prijatelja. Si prepričana, da je prijatelj in ne fant ali ljubimec? Če vseeno misliš, da je prijatelj, ti povem novico: tega prijatelji ne počnejo! Prijatelji se spoštujejo, se imajo radi, se skupaj zabavajo, ne počnejo pa tega, kar tebi počne tvoj t.i. “najboljši prijatelj”! Še nekaj te vprašam: kaj, če bi imela ti najboljšo prijateljico, ki bi se do tebe obnašala tako kot se tale tvoj “prijatelj”? Ali bi kaj takega prenašala tudi od ženske? Najbrž ne. In tu tiči tudi odgovor na tvoje vprašanje.

Upam, da te bo srečala pamet, ker če te ne bo, si izgubljen primer ženske brez trohice inteligence.

Po moje je vse česar ne maraš, pa ti to še vedno počne nasilje-samo zakaj ga dovoliš ?
l.p.

Huh?Kaj ti pa je? Zenska? Si nora?

Ti si si “kao” v dvomih in se sprasujes ali delas prav?Lepo te prosim?

Pravis mu prijatelj, vendar po tvojih besedah sodec, ga nikakor ne morem uvrstiti med prijatelja.

Svetujem ti, da spokas stran cim prej od tega …… in mu svetujes naj si poisce pomoc.

Pozdrav

🙂

....Ni velike razlike med genijem in norcem....

enako, joj, joj, joj:-))))

Tudi jaz sem imela “najboljšega prijatelja”,bila sva si zelo blizu, vendar me nikdar ni kakorkoli fizicno napadel, NIKOLI!!! Sva si sicer rekla marsikaj, vendar me nikdar ni napadel kakor z besedami v obrambi.In se danes sva “najboljsa prijatelja”. To pa vsekakor je nasilje!!!

New Report

Close