Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina 8 mesečno subfebrilno stanje

8 mesečno subfebrilno stanje

Spoštovani!

Stara sem 25 let in sem absolventka medicine. V začetku letošnjega januarja sem prebolevala virozo, s katero se je pričelo tudi moje slabo počutje in povišana telesna temperatura. Prve tri tedne sem imela tudi močno boleče grlo ter gnojno vnetje oči. Zdravili so me z različnimi antibiotiki – neuspešno. Po mesecu dni sem bila pregledana pri infektologu, kjer so postavili diagnozo viroza in priporočili počitek. Njihovega nasveta sem se držala in opustila vse študijske ali katerekoli druge obveznosti še za dva meseca. Ker je subfebrilno stanje ( 37,1 – 37,6 C ), občasno boleče grlo z gnojnimi izpljunki in slabo počutje vztrajalo, sem dala pregledati ščitnične hormone, RTG pljuč, ultrazvok trebuha – vse je bilo b.p. Stanje se mi po osmih mesecih ni izboljšalo, zato bi prosila še vas za čim več možnih razlag čemu je tako. Poudariti pa moram, da mi je bil študij vedno v veselje, študirala sem redno in brez problemov, zato sem prepričana da ne gre za izčrpanost zaradi preobremenitev. Prav tako nimam nobenih težav s prebavo (čeprav me zanima ali je kljub temu možna npr. celiakija), pa tudi ginekološko so potrdili, da je vse v redu. Sprašujem se, če bi morda lahko šlo za kakšno avtoimunsko dogajanje ali pa morda za virozo, ki je telo ne more preboleti.

Že vnaprej se zahvaljujem za vašo pomoč. Lep pozdrav,

Eva

Spoštovani!

Oprostite zaradi zamude, ki je nastala zaradi tehničnih težav.

Domnevam, da je bila taka temperatura stalna in ne le po pol meseca. Takšno subfebrilno stanje je lahko povzročeno tudi psihično, kar domnevaš sama. Tiste temperature okoli 37,6 pa so verjetno okoli ovulacije, zato so nekoliko višje. Žal ti lahko pomagam še veliko manj, kot so ti vsi skupaj doslej. Na tvojem mestu bi najprej spravil termometer in si vsaj pol leta ne izmeril vročine. Tuberkuloze nimaš, z virusom HIV tudi nisi okužena…, torej se ti zaradi teh subfebrilnih temperatur ni potrebno vznemirjati. Živi čim bolj normalno življenje. Ko si utrujena se spočij, ko imaš kaj energije pa gremo dalje. Skoraj verjetno v enem letu ne boš imela več teh subfebrilnih temperatur.

Seveda, tudi če imaš neko strašno in zahrbtno bolezen, ti to sedaj nič ne pomaga, ker je ni moč odkriti in se bo že še s čim drugim izdala ne zgolj s tako zanikrno vročino. Pogumno naprej v študij in l……..

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close