8. Marec
Vsem ženskam vse najlepše za Dan žena. Tiste, katere ste rasle z Mom mamo pa želim, da se na ta dan in vsak naslednji dan v letu počutite lepo kot ženske. Navkljub mam, katere so vas ubijale ali celo ubile vse drobtinice ženskosti, obujte si petke, kupite si rožo najbolj dišečo in si povejte; ženska sem in to me veseli, ti pa draga mama tega nikoli ne boš čutila. Tudi moga zadovoljstva, da sem ženska, tudi tvojega zadovoljstva, da je lepo biti ženska. Tako ti se bom uprla in dokazala, da sem vredna in si zaslužim biti ženska, da drugim lahko dovolim, da so nežni z menoj, da brez slabe vesti sprejmem vošilo ali darilo za Dan žena. Ne boš me spet spravila v jok, da si nežnosti ne zaslužim. Moja zmaga, je že ta, da se imam rada.
Očetje, kupite kakšno rožico svojim hčerkam, da jih naučite, da so vredne pozornosti. Sej kmalu bojo zrasle v mlade ženske. Od bodočega partnerja pa bodo to pozornost tudi iskale. Tudi vi kot očetje, si želite videti, da bodo vaše hčerke zadovoljne žene. Privošite im.
Ko bom mama, bom tudi svojim hčerkam podarila dišečo rožico. Nase tudi ne bom pozabila, ker ne vem, če bo takrat zraven nekdo, ki mi jo bo podaril…