6 let varanja
pozdravljeni!
stara sem 24 let in imam prijateljico iste starosti, ki ima fanta ze dobrih 6 let. Ta njen fant je res v redu moski, ustrezljiv, pozoren, radodaren.. skratka vse kar si zenska lahko le zeli. Problem pa je, daga ta prijateljica vara ze od zacetka same zveze, z njegovim dolgoletnm prijateljem. Vendar to se ni zgodilo vcasih, ampak to se je dogajala vsak dan! se ko je bila pri svojem, je hitela k ”prijateljici” na kavico, ki se je zavlekla za cel dan ali pa celo – v noč! bila sem njena stalna poslusalka in stala sem ji ob strani, ceprav sem ji veckrat rekla da naj neha in pa zakaj se igra z ognjem, vendar me nikoli ni upoštevala. Zdaj, po 6 letih njenega pocetja sem izvedela da ji je njen partner kupil zarocni prstan in da se bosta porocila cez nekaj mesecev! To me je spravilo v šok! A ona, brez vesti s prstanom na roki se vedno hodi k ‘stalnemu je*acu’.. Njen fant se mi je posteno zasmilil.. in nobenemu ne privoscim tega. Razmisljala sem o tem da ga nekako seznanim z njenim pocetjem a po eni strani nimam nikakrsne zelje po tem, saj bi izpadla navadna podlasica.
kaj mislite vi?
Če nočeš izpasti podlasica, potem ne govori nič. Če hočeš, da resnica pride na dan (v kolikor je to vse res), boš morala izpast podlasica. V resnici je tako ali tako podlasica ona, po drugi strani pa v tebi vidi zaupnico.
Pošlji anonimno pismo fantu. Ne povej direktno, mogoče mu bo odprlo oči. Tisti fant si zasluži resnico in srečo v življenju, tvoja prijateljica pa je navadna egositka, ki gleda na svojo rit in samo vprašanje časa, kdaj biš ti na tapeti, da te bo izkoristka…oziroma te že… za kanto, v katero lahko kadarkoli odlaga svoja čustva, ker ti ji boš brezpogojno stala ob strani.
Jaz bi se prvo vprašal, kakšna oseba sem sploh jaz, katero bi imel tako varajočo prijateljico, saj ne pravijo, da se podobni po duši med seboj družijo v življenju.
Pa se postavi v fantovo kožo, ne bi rada TI rada izvedela od nekoga, da ti odpre oči in oreng prebudi iz slepe zaljubljenosti na tako prelomnih korakih, da vse ni tako kot se zdi?!? Bi tudi ti rada imela takšnega partnerja kot je tvoja prijateljica ob sebi? Zgleda da že, saj že 6 let veš za varanje.
Zaljubljenost traja max 2 leti, tu ne gre za nobeno slepo zaljubljenost. Pravzaprav ne vemo, za kaj gre. Mogoče za to, da je to fantova prva prava resna zveza oziroma punca nasploh in se ne znajde v njej. Ne zna se postaviti zase, za svoje želje,občutke. Vprašanje kako se počuti v resnici. Mogoče se želi poročiti samo zato, ker se poročajo tudi drugi in ne zato, ker bi verjel v njiju. Mogoče misli, da če se bo poročil, da bo potem njun odnos postal boljši. Fant gotovo sluti, da nekaj ni v redu, vendar očitno premalo zaupa vase in svoja občutja, saj ima ob sebi manipulatorko, ki to izkorišča.
Barbuška, ne govori kar tako “brez dokazov”. Če ne boš mogla dokazati svojih trditev, te lahko ona toži zaradi obrekovanja. Mislim, da je anonimno pismo še najboljša rešitev in naj bo čim bolj natančno napisano. Ali pa poskrbi, da bo iz neznane telefonske številke izvedel, da se njegova “zaročenka” odpravlja k ljubimcu. Tole je kar tvegana igra. Če mu ženska spretno skriva že 6 let, se lahko zgodi, da bo ona točila pred njim krokodilje solze, ti boš pa osramočena, ožigosana kot spletkarica, čeprav boš želela samo dobro. Dobro premisli, ali je on tak tip, da bi želel vedeti resnico. Če v 6 letih ni nič sumljivega zaznal, je vprašanje, če tip morda ni tako zelo naiven, da mu nobena informacija ne bo pomagala. Takim pomaga samo to, da svojo drago zalotijo z ljubimcem s spuščenimi hlačami, da šele takrat verjamejo. Žal.
Pri tem, da si do pol riti v isti kaši kot ona, se jaz ne bi želela vmešavati v njun odnos. Bi pa prijateljici povedala, da sem ji vseskozi stala ob strani, da sem jo razumela, pa poskusila prepričati, da naj tega ne počne, ampak da tega, da se bo poročila s temle ubogim fantom, pa ne morem pogoltniti. Poslovila bi se od nje, zaželela bi ji srečo, kakršno si pač išče in prekinila stike.