Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija 4 letnik alergičen- mamice prosim pomoč!

4 letnik alergičen- mamice prosim pomoč!

Pri našem 4. letniku se je začelo z rdečimi očkami,kihanjem, polnim noskom in vodenim izcedkom, ki se je čez kak teden spremenil v gnojnega.

Oči sem mu spirala s fiziološko raztopino, nosek tudi, pomagala z različnimi eteričnimi olji a na koncu je bil nosek tako poln gnoja da je dobil vročino, pristal je na flonidanu, tafenu in livostinu vendar zadnjega mu ne dajem, ker s spiranjem oči ni problemov več z rdečino.

Zdravnik pravi da je alergičen na cvetni prah in da je gnojni izcedek posledica razdražene nosne sluznice.

Nekakako se ne morem sprijazniti z vsemi temi zdravili in zdravljenje zgolj simptomov in rečt tako pač je.

Dajte povejte kje si lahko kaj več preberem o alergijah, vzrokih, odpravljanju le teh in ne zgolj zdravljenju simptomov, s čim lahko pomagam otroku razen z mirnim načinom življenja. Saj klasična medicina kot vidim odlično odpravlja simtome in to je to. Kaj pa kakšna alternativa?

Hvala!

Polona

[url=http://tickers.families.com][img]http://tac.families.com/ezb/905782.png[/img][/url]

Ker vidim, da še čakate odgovore od mamic, vam kar jaz odgovorila.

Še prej pa vas bom vprašala, ali je imel kot dojenček težave s kravjim mlekom oz. če je bil samo dojen, če ste vi uživali kravje mleko, pa je imel težave s kožo? Alergija na jajce? Alergije v družini, vklučno z alergijami na zdravila, pike insektov?

Potek bolezni vašega pikca ni povsem tipičen za alergijo. Včasih imamo res tudi težave, da ločimo med navadnim prehladom (ki ima popolnoma iste znake) in alergijskim nahodom. Pri obeh pa se lahko zakomplicira tako, kot ste opisali – gnojen izcedek, vročina. Če v družini nimate alergij in otrok do sedaj ni bil alergičen na hrano, potem morda ni tako hudo in je vse bilo samo “viroza”.

Tudi to, da je po izpiranju oči s fiziološko brez težav (verjetno po 1 ali dveh dozah Flonidana) bolj kaže, da vzrok težav ni bila alergija.
A je imel kakšno driskico ali kakšen dan mehkejše blato? Kakšen izpuščaj?

Glede vaše pripombe, da se pri uradni medicini zdravijo znaki in ne vzroki. Ko bo genska terapija splošno priznano zdravljenje in postopek, bo zdravljenje tudi vzročno. Tistega, kar je zapisano v genih v trenutku spočetja pač Z NIČEMER ne moremo vzročno zdraviti. Lahko samo olajšujemo in upamo, da je na tistem delu Gaussove krivulje, kjer so otroci z malo težavami.
Upam, da sm vam odgovorila, čakam še vaše dodatne informacije.
lep dan še naprej,
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Najprej hvala za odgovor.
Bil je izključno dojen, nikoli ni dobil dodatka, dojila sem ga do 23 meseca starosti, do 6 meseca ni užival drugega kot moje mleko,sama v tem času nisem uživala mlečnih izdelkov in mleka, ker je prvorojenko po njem zelo napenjalo in še ko je potem pila mleko je bila zelo zaprta in sem tudi njej dajala moje mleko na kozarček. takrat se je tudi njej prebava uredila.

Dve leti v času dojenja je bil pretežno zdrav, razen da se je v istem času kot je zdaj pojavila rdečina oči in srbenje oči (star skoraj eno leto). Oči sem mu umivala nekaj dni s fiziološko raztopino in tudi mojim mlekom ter tistih nekaj dni ni hotel drugega kot moje mleko- se je pretežno dojil. Brez zdravil je bil ponovno top fit čez slab teden.

Letošnje leto, no torej od lani septembra je prvič v vrtcu: od takrat je kar dosti bil bolan, predvsem kašelj, ki je bil parkrat tako močan da je pristal na inhalacijah- diagnoza dvakrat pljučnica, enkrat potrjena tudi s slikanjem!!

Zdravnik je rekel da je morda astmatik- zato ker se je tako dobro odzval na inhalacije po njih je izgledal popolnoma zdrav. Ja in še to, da je večkrat ko je kašljal se skoraj davil sploh ni imel vročine.

jaz vse skupaj povezujem s stresom, ki mu ga je prinesel vrtec in množico infektov, ki mu je izpostavljen.

Nobenih reakcij nima na nobeno hrano.

V družini noben nima alergij ali astme.

Danes je popolnoma brez težav ali mu naj še dajem flonidan ali ne, dala sem mu ga vsega skupaj pet krat torej pet dni, tafen pa dva dni!

Polona

Ja, če je bil odgovor na Ventolin tako dober, potem je treba pa vseeno malo bolj biti pozoren in opazovati. Tudi kašelj brez prehladnih znakov je sumljiv. In to, da se rdče in pekoče oči pojavljajo v času cvetenja.
Moram samo še dodati, da Ventolin pravzaprav vsem pomaga, tudi odraslemu človeku naprimer zveča pljučno funkcijo za dobrih 10%, če inhalira Ventolin (tudi če nima astme). Tako, da je tudi na to dobro pomisliti, ko je izboljšanje po Ventolinu.
Tale smotana medicina pa res nima stvari, na katere bi se 100% zanesel. Kajti običajno pri tako malih otrocih še ni aler.vnetja oči, pa te zadeve so tudi dosti bolj redke tam, kjer v družini ni alergij in če otrok ni imel alergije na kravje mleko.
Če rečemo, da je bilo pri vas vseeno alergijsko vnetje oči, potem bi Flonidan dajali vsaj 1 teden (pri potrjenih raje dlje), potem pa čakali eventuelno ponovno poslabšanje.
Pri 4 letniku bi lahko opravili teste na običajne inhalatorne alergene, da bi bili potem bolj sigurni.
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Res najlepša hvala za vsa pojasnila.

Lahko noč!

Polona

[url=http://tickers.families.com][img]http://tac.families.com/ezb/905782.png[/img][/url]

imam dobre novice.
Alergije se da odpraviti.Moj sin je bil zelo hud alergik od 3.meseca naprej.
Zvedela sem za center v ljubljani kjer to zdravijo.In če ne bi poskusila ne bi verjela, saj sem malo skeptična glede tega.
No sin se je popolnoma pozdravil, saj sem to preverila pri zdravnikih in na testu za alergije v bolnici.

Za info se obrni na G.Matjaža in ti bo vse razložil kako in kAJ je s tem.
Matjaz Vidrih
E-poštni naslov(i):
[email protected]
01 513 44 48
GSM: 031 644 604 in 041 601 226

lp

Če želite diskreten odgovor na vaša vprašanja iz alternativne medicine se lahko obrnete za pomoč na tel. 031/605 301.
Simptomi ki ste jih opisala kažejo na resno zadevo, da ne naštevam kaj, skrajšajte pot poizvedovanj v svojo korist.
Lp.

New Report

Close