Najdi forum

Ker vidim da nobena noče nič napisat bom pa jaz kot vedno.Kako ste?Jaz imam še približno 14 dni do konca,mali pa je ful aktiven.Malo me je stram-ful me je strah ampak sem se že sprijaznila bo že.Trebuh se mi je malo spustil v notranjosti pravi gin.da je že vse mehko,popadkov ni,odprta še nisem-Dete je še visoko.Malo se štimam za v porodnišnico-stvari pa se mi zdi da sploh ne vem kaj rabim vem samo to da vložkov ne rabimo ker jih imajo dovolj na voljo.Preverjeno-kolegica je včeraj prišla domov iz porodnišnice in sem jo takoj zaslišala.Tako ne vem več kaj napisat dejte še ve malo.

Zdravo,

Zgleda, da sva midve največč na forumih in se najpogosteje javljava. Rok se že zelo hitro bliža (še 13 dni) in vsak dan razmišljamo, kaj pa če bo nocoj. Mali pa še nič ne kaže da bi ven prišel. Počutim se zelo dobro (glede na to kar sem prebrala o počutju v zadnjih dneh pred porodom), res pa je da sem imela grozljive prve tri mesece nosečnosti in je zdaj vse v primerjavi s tistim krasno. Na zadnjem UZ sem izvedela ,, da bo imel naš mali 4 kg lahko še več, če bo predolgo čakal, da bo res velik. Ker bo to prvi porod, ne vem kaj me čaka, ampak nekako bo že prišel ven. Bojim se ne, rada bi da bi bilo čimprej. Ravno sem brala, da moramo zadnji teden čim več počivat in uživat ker potem dolgo ne bo časa za te stvari. Zato grem jaz zdaj na kratek sprehodek v tem sončnem dnevu. Izkoristitega tudi ve. Doma tako nimam več kaj pametnega za počet, vse imam že priprevljeno za mladiča, tudi obleke so že zapakirane, tiste, ki nama jih bo očka prinesel, ko naju pride iskat.
Držite se in pišite še kaj
Mateja, ne se bat, bomo že zmogle!

Ja upam,tudi jaz sem prvič rodila skoraj 4kg.težko punco.Iz kje si pri nas v lj-center je taka megla da ne moreš verjet.

Jaz sem se deset tednov za vama in tudi cakam, da se dvigne megla, da grem na sprehod. Vmes pa lahko malo pokramljamo.

Kdaj se vama je najbolj vleklo? Meni se zdi, da se vsak dan po svoje vlece, ce pa pogledam za nazaj, od dneva, ko sva zvedela pa do danes, je pa vse skupaj minilo z nadzvocno hitrostjo. Kaj se dogaja v zadnjih tednih? A bo slo pocutje se zelo na slabse? Kaj vaju najbolj daje? Kako je s hormoni v zadnjem obdobju? Jaz sem zdaj ok. Na zacetku sem bila pa baje (!) precej neznosna…

lp. m

Ja jaz sedaj ne morem spati drugače nič posebnega trebuh imam majhen apak hodim komaj kot polž drugač pa se mi je zdej začelo ful vlečt,do zdaj pa mi je hitro minilo.Sploh ne morem verjet da bom že šla rodit.

A bos vzela sabo v porodnisnico kaj hrane? Vse moje prijateljice, ki so ze rodile, mi svetujejo, da naj vzamem vsaj kaksne piskote, ker si baje ful lacen po porodu.

Ja prvič nisem bila,ker sem bila čist na konc,pravijo da si lačen zdej jo bom vzela-kakšne piškotke za vsak slučaj.

Živ, novemberke!
Ja, pa smo še kar doma…še 21 dni. Meni se tudi fuul vleče, zdi se mi, da sem že celo življenje noseča. Boli me v križu, tako da komaj hodim, a se ne dam in kar krevslam okoli, ker me boli tudi če sedim ali ležim…vseeno je. Zato raje hodim. Pripravljeno imam tako, bolj površno, se tolažim, da imam še čas. Malček v trebuhu pa je kakšen dan bolj, kakšen dan pa manj živahen. Bogve, kaj bo…
Tako, na kratko. Sedaj pa na kosilo in naša kuža me tud že čaka.
Se beremo, T.

Jaz sem iz Maribora, vreme je res krasno sončno in toplo, zelo optimistično. Upam, da tudi v LJ kmalu posije sonček. Sicer pa poznam te megle, saj sem v lj živela 8 let.
Muni, pri meni počutje ni šlo nič na slabše, edino vedno bolj si okoren, predkloni niso več kar so bili. Drugače ni hujšega. To o hrani pa prvič slišim. Sicer pa še vedno lahko možeka pošlješ do prve trgovine, jaz ne bom imela nič zraven. Komaj že čakam, da si lahko privoščim kak pršutek, suho salamco in vse tisto, čemur se že skoraj 9 mesecev odrekam….
Lp

Pršut, pršut – to je tisto. Bravo Taja. Malce zamujam za vami, sem včeraj dobila potrdilo od ginekologa, da sem “šele” v 35. tednu, kar pomeni, da bom najtežje delo opravljala decembra. Je pa moja glavna želja za novoletno darilo ena cela noga pršuta ;). In zaenkrat raje ne razmišljam o tem, kako bo novorojeno dete reagiralo nanj. Upam, da mu bo mleko tako okusno, kot je pršut meni. 🙂
V Ljubljani je sonček, ampak se prikaže šele po 11. uri.

In še malo za smeh: V čem sta si podobna megla in možev spolni organ? Če se zjutraj dvigneta, bo lep dan.

Ha, ha, Ta je dobra. si bom zapomnila.

Tudi jaz sem še tukaj.
Danes sem bila na razgovoru za EA pri Dr. Zabavniku. Zelo prijazen, vse lepo razloži, žal pa ni garancije, da bo prišel k porodu. O EA sem ogromno prebrala, knjige, tukaj na netu, v revijah; tako, da mi ni povedal nič novega o prednostih in slabostih. Vem, da moram vzeti vse skupaj z rezervo, lahko, da ne bo imel časa ali pa sploh ne bo v MB, imam pa njegovo telefonsko, tudi to je boljše kot nič. Vsaj si ne bom očitala (takrat ko bo najbolj bolelo), da nisem poskusila se z njim dogovarjat. Če pa bo prišel bom najsrečnejša na svetu.
Uživajte v sprehodih in počitku!

Dobro jutro vsem,

Spet en lep sončen dan in še vedno nič. Danes sem spla kar do pol desetih, kot ubita. Malemu se nikamor ne mudi, zgleda da se samo meni. Zadnje dni me bolijo (ne močno, toliko da čutim) sramnične kosti, kot da bi se razmikale. Sem že mislila da to kaj pomeni, ampak to zdaj že nekaj časa traja, pa še vedno nič, torej to ne bo znak. Petra, a ti boš tudi v MB rodila? Jaz se nisem pogovarjla za EA, morda mi bo v danem trenutku žal… Če bo hudo in bo dr. v bolnišnici, pa ga vseeno lahko pokličem, verjetno… Če boš v mb porodnišnici se pa morda srečava. Danes sicer upam, da ne bo nič, ker sem do jutri čisto sama in če bi do česa prišlo bi morala klicat rešilca. Mimogrede ali je katera dobila napotnico za rešilca (jaz je nisem), nekatere pravijo da jo dobijo. Upam sicer da ne bo potreben.
Zdaj je res ostalo samo še čakanje…… Uživajte v njem, kar se da.
pa pa
taja

Napotnico bi morala dobit ko si dobila nap.za porod.Če je nisi jo pojdi čimprej iskat!!!

Zdaj si me pa prestrašila. Moj ginekolog jih namreč ne daje, sem že vprašala. A brez napotnice te nočejo peljat? Če ti odteče voda, se tako ne bi smel peljat sede, ampak še samo leže, torej z rešilcem, če ne so lahko komplikacije. Na srečo imam porodnišnico blizu, a vseeno ne tako zelo da bi šla peš, sam pa menda tudi ne smeš vozit.

To pa prvič slišim da ne daje naloga za prevoz.Peljejo te vseeno,ampak verjetno moraš plačat-ali pa je kakšna druga fora predlagam da vprašaj.Tudi jaz imam porod.500m od doma pa sem jo dobila nareč nikoli ne veš.Mislim ne vem, kako je to- mogoče se oglasi katera s podobno izkušnjo.Pri nas v lj. jih vse dobijo.

Sem povprašala še Pušenjaka, upam, da bo vedel, kako je s tem. A ostale imate vse napotnice za rešilca? Mala je verjetnost, da bom potrebovala rešilca, ampak kot praviš, nikoli ne veš!

Pozdravljene

Ja, rodila bom v Mariboru. Kolikor vem, se je potrebno z dr. Zabavnikom dogovoriti o EA pred porodom. Ko si enkrat v porodnišnici je prepozno, saj porodnišnica oz. osebje (babice in porodničarji) nimajo nobene veze z EA. Delata jo samo dr. Zabavnik in še ena zdravnica, ki pa nista iz porodnišnice. Tako so razložili meni. Kliči v bolnišnico 321 1000 in ga zahtevaj, te bodo vezali, pa poskusi mogoče še imaš čas. Čeprav, tako kot sem že napisala, ne se zanašat, lahko se zgodi, da ga ne bo k porodu ali pa porodničar ne dovoli. Tudi jaz sem razmišljala, da mi bo mogoče žal, da ga nisem obiskala, če pa ne pride, bom vsaj lahko rekla, da sem poskusila; rodit pa bom morala z EA ali brez (čeprav me je, priznam, malo strah).
Jutri popoldan pa imam še CTG pri moji ginekologinji, še zadnjič pred rokom. Upam, da mi bo naredila tudi UZ, čeprav pravi, da zdravim nosečnicam več ni potrebnen UZ. Pa bom vseeno vprašala (če nas pred tem ne presenetijo popadki). Tudi pri meni ne bi bilo primerno ravno danes ponoči, ker je mož službeno odsoten in se vrne komaj jutri zjutraj.
Kar se pa tiče napotnic tudi meni ni jasno kako je to z rešilcem. Pri ginekologinji sem dobila dve napotnici, eno za porod in eno za CTG, če nosiš po roku in hodiš v bolnišnico na CTG. Potem sem pa sestro vprašala, če to velja tudi za rešilca in pravi, da velja. Sem pa že tudi na forumu zasledila to debato in baje, da te rešilec v vsakem primeru odpelje, če imaš napotnico ali ne. Mogoče jo lahko kasneje pridobiš.
Toliko za danes, se javim jutri ko pridem od ginekologinje!

Smo že čisto dol zlezle, tako da se moram malo javit. Novega ni še nič, včasih kar pozabim, da bom morala kmalu rodit. Se mi zdi, da še dolgo ne bo nič. Počutim se dobro, tako da zaenkrat še kar prenašam to čakanje. Problem je le, ker sem preveč sama (zato tudi toliko visim na računalniku), okrog ne hodim veliko in potem mi je dolg čas. Pa vsi pravijo naj izkoristim ta čas, ker ga kmalu ne bo več. Pa kaj ko sem že sita tv, tudi brat se mi ne da vedno, kaj drugega pa fizično ne zmorem več. Ko bi lahko malo tega časa privarčevali, dali na stran in pol ko bo dete jokalo in zahtevalo, takrat bi ga pa porabili za počitek Pa kaj ko to žal ne gre.
Petra kako je bilo na CTG? Ti si najbližje roku, verjetno boš prva od nas. Dovolj sem naložila, javite se še kaj!!!

Nič novega, CTG je OK, brez popadkov. Ginekologinja sploh ni imela dosti časa. Tako, da je samo naročila, da naj grem v nedeljo ob 10-tih v porodnišnico, če ne bo prej popadkov.
Sem mislila prositi za UZ in pregled, pa ni bilo nič s tem. Zaenkrat se še nič ne dogaja, verjetno bom res prva, če pa katero preseneti, pa želim vse dobro.

New Report

Close