37 teden
Nas bo DARIAN ,dudo obvezno prekuhaj in nato jo vzemi sabo.Jaz tudi se nisem pripravila nic zase za v porod.Ne vem kako to da se zmeraj oglasava samo midve mogoce so sle pa res rodit.Ja obroc vsekakor prav pride jaz sem pri prvem porodu skoraj znorela od bolecin zaradi presredka in sem pristala na inv.vozicku ker nisem mogla hodit-no sedaj jih pa baje ze imajo v porodnisnici tako da se ga tam tudi sposodit.
Lepo se imej se naprej pa veliko spanca ti zelim v bistvu vsem ki ne morejo spati taradi nosecnosti.
Zivjo,novemberske!
Ja, tudi jaz imam rok 21.11 in mislim, da bom prej rodila saj me že vse boli komaj se vlačim..Ginekolog mi je rekel, da moram strogo počivat, saj sem prejšnji teden prišla iz bolnišnice kjer sem dobivala metrske injekcije v stegna.. Vidim, da jih bo mnogo novembra imele fantke.Mogoče si mislite da sem nora ampak jaz si tako močno želim punčke da sem že vsa obsedena. Zelo me prizadene če mi kdo reče joj, ti pa boš imela 100% fantka,kake stare mamice..Na UZ ne vidijo kaj bo po spolu..
Pridne bodite.
Še vedno sem doma.
Danes super, kot da nisem noseča, včeraj kot da bom šla čez eno uro rodit. Malo krči, pikanje v križu…
Obroč imam že pripravljen, glede na to da vse pravijo kako ne moreš sedet po prerezanem presredku. V torbi imam tudi blazinice za dojke, pa vložke Vir 80, vse toaletne potrebščine zase; dudice še nisem priskrbela. Po pravici povedano še nisem o njej razmišljala. Če pa jo baje v porodnišnici ne želijo videt pri novorojenčkih. Češ, da je ne potrebujejo. Pa verjetno jo bom le kupila, takšno malo, lepo! Naj jo ima dete, tudi jaz sem jo imela celo do 3 leta. Pa kaj?
Sedaj že odštvevam dneve, še 11 dni. Kaj pa ve? Saj tudi ve niste več v 37 tednu?
Včeraj je bila pri meni patronažna sestra, tista, ki bo prve dneve hodila k dojenčku. Tri ure sva klepetali… vse živo! Med drugim, da bi naj novorojenček vsaj do tretjega meseca spal v sobi pri starših. Ja, jaz pa sem že vse pripravila v njegovi sobici, čeprav je mož bil proti da dojenček sam spi. Sedaj je vesel, da je dobil še potrdilo od patronažne. Ampak, mislim, da bo pa čez dan kar v svoji sobici, ponoči pa pri nama. Sedaj pa bi morali nabaviti še takšno zibelko ali košek na kolesih. No, bo že!
Joj, že spet sem se razpisala.
Javite se še kaj!
Oj, novemberke!
Tudi jaz sem še doma, le do računalnika ni bilo nobene poti…heh. Danes pa dežuje, mali veliki sin se igra s kockami, mami pa medtem ko kuha večerjo prebira forum. Kako smo? Še kar v redu. Danes smo zvedeli spol, naj bi bila punčka. Sedaj sem pa v precepu, saj nimam izbranega imena, vsaj konkretno še ne. Imamo več variant, pravijo pa, da ko vidiš dojenčka, takoj veš, katero ime mu bo najbolj pristajalo. Najbrž bo tudi pri nas tako.
Sicer pa tudi mene, ki sem šele sedaj v 37. tednu – kar skozi nekaj špika in cuka in trebuh valovi, otdeva… Starejši sin je bil rojen v 38. tednu…mogoče bo sedaj tudi tako? OK, zaenkrat dovolj – štedilnik vabi.
Se še beremo!
Drž¨mo se!
Lp, T.
Živjo!
Da se še jaz oglasim in vam povem, da še nisem šla rodit.Danes naj bi imela CTG ,ker mojega ginekologa ni ga je nadomeščal dr. Cerar .Ta mi je povedal, da on zdravih nosečnic ne pregleduje da naj se naročim čez dva tedna ,ko bom v 40 tednu,da prepogosto hodim zdravniku in da zato sploh ni potrebe.Če bom dobila popadke naj grem v gor porodnišnico in ne dol v ordinacijo.HALLO!!! Še sreča da ni moj izbrani ginekolog.Drugače pa se tudi jaz dobro počutim .
Torba za porodnišnico tudi pripravljena;
-vložki 2x;
-1x vir 80 rdeče
-1x vir ekstra
-blazinice za dojenje
-modrc za dojenje
-elastične hlačke paket iz tosame(to so mrežaste, ki jih baje dobiš po porodu ( samo 1 kom pol se pa znajdi)
-kratke nogavice
-copati( natikači za pod tuš-plastični)
-komplet za osebno higieno(milo za tuš.,milo lutacyd,zobna krt.,zob.pasta.,….
(pa še nekaj stvari ,ki se mi zdijo potrebne -kozmetika,…)
Drugače pa tudi jaz že čutim rahle krče maternice in pridno diham tako kot so nas učili v materinski.
Zopet sem se razpisala, oglasite se kaj in povejte kaj se pri vas dogaja.
LP Jasmina
pozdravljene,
Nekateri zdravniki pa res znajo biti tečni! Jasmina, hvala za seznam, jaz se nisem spakirala torbe. Sem pa slisala, da naj bi hlačke dobil v porodnišnici, tako da jih jaz nisem kupila. Morda pa je tako le v mariborski p., to bi nam pa res lahko tam dali. Danes ponoči sem imela neke čudne krče, tako da sem že mislila da bo potrebno it, pol se je pa vse umirilo in zdaj ne čutim nič več. Ob 16h imam UZ, da še zadnjič premerijo mojega malega velikana, ki je zadnjih nekaj UZ vedno 3 tedne večji. Upam, da ne bom danes izvedela, da je ogromen. No nekako ga bomo že ven dobili. Vam javim, koliko tehta, sem že zelo firbčna. Zdaj grem pa dalje kuhat, da bomo pravi čas nared.
Veselo čakanje………
Res je, da imam izbrano patronažno (znanko), ki pa pravi, da gre k vsaki nosečnici še pred porodom (če je slučajno ne prehiti). Pogovarjali sva se o porodu, dojenju, negi otroka… Vprašaj na patronažni službi ali pa ginekologa, če pri vas tudi pride patronažna pred porodom.
Mislim, da je kar OK če se s patronažno vidiš že prej in malo pokramljaš o porodu in dojenčku. Jaz imam mogoče še to srečo, da je moja patronažna bila pred 30. leti babica v porodnišnici.
Pa še to, moja sestra ni imela znanke za patronažno, pa je tudi pri njej bila že pred porodom na ogledu; pred tremi leti.
Danes sem imela spet CTG pregled, vse super, brez popadkov. Tako, da čakamo, odštevamo dneve.
Lep pozdrav vsem
Petra