Najdi forum

Pozdravljene vse.

Ali je še katera v 37 tednu? Kako se počutite, imate že vse pripravljeno? Jaz sem tako utrujena in komaj se premikam po stanovanju, niti v trgovino se ne morem spravit. Sicer sem dobro, upam, da bo kak dan pred rokom in ne čez.

Ali pridno štejete gibe? Midva jih komaj deset spraviva skupaj do večera, pa me zanima koliko jih naštejete pri vas v celem dnevu, veliko več kot 10?

Imam že napotnico za porod, do takrat pa nobenega pregleda več. A ve ste še naročene na preglede? Jaz se moram javil prej če ne bm čutila gibov, drugače pa na dan roka.

Želim vam vse dobro. Kdaj imate rok? Jaz 17.11.

pa pa

Draga Taja, za en teden sem za tabo – 36. Kako sem? Ne vem. Vsak dan drugače, a na splošno kar dobro. Malček giba bolj malo, je pa res, da cel dan tekam okoli in se šele zvečer zavem, da nisem nič počivala – ampak potem pa “telovadiva” ponoči. Aja, ponoči ne morem več spat, ne vem več na kateri strani naj ležim, vse me že boli potem pa kar vstanem in berem, likam, karkoli že mi pride na misel. Oblekic za mladi val še nimam pripravljenih, ostalo pa že, ker imam v bistvu že vse doma od predhodnika , ki je star 22 mesecev. Tako – za enkrat. Oglasi se še! Aja – rok imam 25.11

Lep zimski dan!
T.

Jaz sem 37 tednu in ne štejem gibov samo malo bolj pozorna sem.Preglede imam vsak teden enkrat ctg naslednji teden ctg in pregled in tako naprej.Tudi jaz se komaj premikam pa sploh nimam velikega trebuha.Mi bomo rodili drugič in sicer fantka rok imam 19.11.Tole z gibi se mi zdi grozno ker si potem skoz obremenjen s tem koliko se premika in če se ne panika-ampak sigurno ni napačno.

Oglasi se še mogoče bomo skupaj rodile in se srečamo v porodnišnici kjer nas čaka prenovljen porodni blok v živih barvah.Čao!!!

Hojla!
Malo prej sem tudi jaz odprla link na ringaraji za novem. in decem. in tukaj zasledim svoje novembrke .Tudi jaz imam rok 17. novembra. Priprave so v polnem teku ;pranje, likanje ,montiranje,…Pa tudi torbo za v porodnišnico pripravljam in pazim da kaj ne pozabim.Moje premikanje je tudi že bolj težko.Začela se mi je voda nabirat tako da me noge kar kmalu začnejo boletI,ker mi tolk otekajo.Upam tudi da bomo kakšen dan prej smo že precej težki.Gibe sicer ne štejemo ,ker smo dejavni bolj zvečer in je čutiti več kot deset gibov.Zanima me pa to da nimaš nobenega pregleda več ,ker jaz tako kot Mateja imam preglede zdaj vsak teden in še ctg mi naredijo vsakič.Hodim pa h ginekologu v leonišču ,zdaj pa zadnje tedne v porodnišnico v Lj. seveda.Mogoče si pa ti z drugega konca in je zato drugače.

LP in čuvajte dobro svoje sončke,
Jasmina

Pozdravljeni Tac in Mateja
Zelo me veseli, da sta se javili in lahko še kaj poklepetamo, me ko smo “na istem”. Jaz spim malo na enem in malo na drugem boku, pridno letam na wc, okrog 4 se zbudim in kako uro dve ne morem zaspat, potem pa pridno potegnem do devetih. Sem na porodniški in si lahko privoščim jutranje spanje, kmalu ga tako ne bo več. To bo moj prvi otrok, fantek, tako da še ne vem kaj me čaka, se pa poroda ne bojim, v bistvu se veselim, da končno vidim tega našega sineka. Fant je menda kar velik, saj ima že zddaj po UZ, 3300g in če bo počakal do roka bo imel okrog 4 kg. Nekako ga bomo že ven spravili.
Kljub temu, sa sem cele dneve doma mi ni dolgčas, se zamotim z branjem, likanjem in razmišljam, sanjarim……

Se še kaj javim. Dajmo se spremljat do konca, torej do poroda, morda še potem, ko bodo naši junaki zunaj (če nam bodo pustili kaj časa ia internet)

Držita se!

Zdravo Jasmina, sem pravkar prebrala tvoj post. Midve imava pa torej na isti dan rok in obe upava da bo kaj prej….
Tudi mene je čudilo, da nimam več pregledov, ampak taka je praksas mojega ginekologa (vem od prijateljic, ki so tudi pri njrm). Zato me morda molo bolj skrbijo gibi, ker se mi zdi da je zdaj vsa skrb in nadzor nad otzrokom prepuščena meni. Ginekolog mi je dejal, da se oglasim le , če se bo “slabo ” gibal. Zato pa sprašujem še druge mamice kaj to pomeni. Veselo pakiranje in veliko počitka ti želim.

Se še “slišimo”
Taja

Živjo punce!
Prav veseli me, da smo se našle. Danes sem po dolgem času na netu, ker sem nekaj časa brala samo o problemih in zapletih. Danes pa sem si prav zaželela malo pobrskat. Jaz imam rok 18. novembra, to bo moj prvi otročiček in je fantek. Ga že komaj čakam. Miga kar veliko, predvsem pa zelo vidno. Trebuh kar valovi. Do 36-ega tedna sem sem počutila zelo dobro. Sedaj pa mi je že težko, otročiček se mi zdi neznansko težek, ponoči se obrnem iz enega na drugi bok tako, da se vsedem, obrnem in nato vležem. Potem me zatiši lulat, komaj se privlečem iz wc-ja, se vležem in nato začnemo brcati in tako naprej. Drugače pa sem vsak dan drugače. Zadnjič sem skuhala malo večje kosilo in sem se počutila kot bi prišla iz Triglava. Pa še jest ne morem veliko naenkrat, ker imam potem občutek, da bom počla. Najhuje mi je, ker se počutim zelo nemočno pri gospodinjstvu. Moram se navaditi, da lahko mož ravno tako dobro pospravi kot jaz.
Imam že skoraj vse pripravljeno. Za porodnišnico pa še ne. Imam pa neverjetno željo po druženju s prijatelji in sorodniki. Vse bi še rada videla predno grem rodit.
Kako – koliko boste otročička oblekle za odhod iz porodnišnice?
Ali ima katera že lažne popadke? Jaz jih nimam oz. ne da bi vedla.

Živjo spet vse novembrke!
Kar nekaj se nas je našlo, kajne? Mene pa zanima, če boste šle vse v LJ rodit, al bo katera kje drugje? Jaz “gravitiram” v NM, se pa še nisem odločila. Odvisno je tudi od pregleda naslednji teden, do sedaj naš otroček – spola ne vem, ker se ni hotel pokazat – vztraja lepo na ritki, namesto na glavici. Ravno pred kosilom sem okupirala omare in ven potegnila vse male stvari in jih začela zlagat in pregledovat, kar prinori sine in vse razturi, nato pa se gre igrat nazaj v kuhinjo. Sedaj spi, jaz pa grem nazaj med male cunjice – srčkano. Preplavijo te spomini, kako je bilo prvič in potem ne moreš verjet, kdaj otroci tako zrastejo…

Naj vas ne sneg ne zamete,
lp, T.

Jaz definitvno v Lj,pa še ea bom zahtevala če bo takrat na voljo.

Tudi jaz za prvič definitivno v LJ.,če pa bo hudo se bom za drugič raje odločila za Postojno in epiduralno.
Drugače pa vidim, da nam to spanje in vstajanje na wc dela veliko preglavic .Ampak je še malo do konca maratona,bomo že zdržale.

LP Jasmina

Živjo !
Jaz sem za otročička pripravila naslednje;
-5 tetra plenic (tako so nam rekli v materinski)
-1 povijalno plenico
-1 pampers pleničko new baby 2-5 kg
-1 žabice bombažne(pajac brez rokavov)
-1 tetra majčko
-1 mako majčko
-1 kapco mako
-1 kapco volneno
– kompletek iz pliša(jopca pa hlačke)
-pajacek iz flisa
– dekca
Čeprav se mi zdi da bo ,kar malce preveč oblečen ,ker bomo šli iz porodnišnice direkt v avto,ampak lahko ga še slečemo ,če mu bo vroče.Zakaj pa 5 tetra plenic ne razumem za eno vem ,da je za široko povijanje ostale bomo pa videli.
LP Jasmina

Jaz sem se odločala med Postojno in Mariborom, odločitev je padla kar za Maribor. Zdi se mi bolj enostavno, če imaš blizu (bliža se zima), pa potem ko tam laežiš , lahko mimogrede kdo pride do tebe, ti kaj prinese… Vidim pa, da ste vse ostale iz Lj, torej se v porodnišnici žal ne bomo srečale.
Prve oblekice (za pot domov) za malega imam že pripravljene: tetra in mako srajčka, hlačke z naramnicami , mislim da se to imernuje žabice, bombažno jopico in pa kombinezon, taki s kapuco, zraven kombinezona so še copatki in rokavičke. Pa seveda kapica, zokenčki, pleničke… Mislim , da ga v tem ne bi smelo zebst. KAJ PA MISLITE VE OBLAČIT? pREDVSEM MI NI JAsno kako je z bodiji. Ali lahko bodije uporabljaš že na začetku ali so nujne tetra majčke, kot so nam pokazali v šoli?

Pozdravček

Evo še ena. Rok 19.11. tudi meni trebuh povzroča kar precej težav. Najhuje je to, da čez dan letam in pripravljam za prihod našega novega družinskega člana, pospravljam po stanovanju, zvečer skoraj padem dol od utrujenosti potem pa ponoči ne morem spati ker me moti trebuh, ker neprestano hodim na WC…. Sicer pa že komaj čakamo!

lp!

Živjo Taja!
Se mi zdi da so majčke pomembne na začetku dokler se popek ne zaceli.Jaz sem drugače kupila tudi nekaj bodijev št.62 ,pa so mi rekli da moram tudi pod bodi obleči tetra majčko.Meni osebno se zdijo bodiji boljši,ker ne morejo ven zlesti tako kot majce in bodo naši malčki imeli pokrite ledvičke .Bova počakali ,da se nam oglasi še katera bolj izkušena mamica.

LP Jasmina ,se beremo

Bodiji pridejo v poštev kaseje ko se otrok začne sam premikati,tako da kasneje so res ful uporabni.Saj jaz imam tako izkušnjo s hčero in bom tudi sedaj tako delala.

joj jaz ne morem spat.Ob treh se zbudim pa do šestih ne zaspim.Zmešalo se mi bo.Pa če nekaj me je začelo ponoči rezat po trbuhu,tako da sem se ustrašila da so popadki pa se je potem vse umirilo.Ali imate tudi ve takšne težave?Jutri imam ctg,dej pište kej.Lp

Jutro, Mateja
Tudi jaz ponoči bedim. Okrog 4 ko pridem iz WC traja kaki dve uri da spet zaspim,takrat pač razmišljam. Danes sem npr. tuhtala, ali bodo pri malem na poti domov žabice in kombinezon dovolj, ali mu moram spodaj oblečt še štrampelčke. Bom mel azraven raje več, za vsak slučaj.
Lažne popadke, ko otrdeva mternica imam že nekaj časa. Me pa res zanima, katera od nas bo prva……
Se slišimo
Lep sončen dan
Taja

Pozdravljene

Ta forum sem celo nosečnost pogrešala. Kaj takega je super za vse bodoče mamice. Saj na Starši staršem zveš ogromno zanimivega, uporabnega; lepo pa je tudi klepetat z nosečnicami, ki imajo rok v istem mesecu. Mi štejemo zadnje dneve, še točno 14 dni. Mi = jaz, mož in najin fantek (“na UZ so videli sina”)
Zbada v križu, čutim krče, ki spet minejo (verjetno lažni popadki). Na zadnje so bili krči pred 4 dnevi, ponoči na pol ure. Potem pa se je vse umirilo. Če predolgo sedim, me pika v križu.
Tudi mi smo pripravili sobico, torbo za porodnišnico. Oblekli bomo tople stvari, dve majčki, pajacek, jaknico s kapuco, copatke, kapo; pripravljen je tudi zimski kombinezon oz. debela spalna vreča. Ne vem kako naj opišem, bundica z zadrgo in kapuco, ki obleče celega otročka. No, če bo zelo mrzlo, kar je glede na zadnje dneve za pričakovat, bomo morale naše malčke kar debelo obleči.
Lepo bi bilo če ostanemo v stiku “novemberske mamice”.
PA ŠE ENO VPRAŠANJE: Kje bo spal vaš dojenček? Ste se že odločile?
Naš ima svojo sobico, vse pripravljeno, do pred enim tednom sva si bila enotna da bo v svojem raju. Sedaj pa pravi mož, da ne bo pustil otroka samega, raje spi na tleh pri njemu. Debata se še nadaljuje, vam še javim kako se bo izšlo.

Pa kje ste zdej?Nic se ne oglasite.Meni je ful dolgcas moz je sluzbi tamala je ze tok velika da se sama zabava meni ze cel dan otrdeva trebuh kar mi do sedaj ni in to ful vsake nekaj minut mogoce se kaj pripravlja.Upam.Dej oglasite se kej.

No, jaz se javljam. Danes se počutum odlično, cel dan sem se potepala, zdaj na večer pa sem rekla da preverim kaj je novega na forumu. Včeraj sem pripravila košarico za malega, to pomeni da sem končno zlikala vse tiste volančke in zdaj je vse pripravljeno, da ga položimo v njegovo malo kraljestvo. Svoje sobice no bo imel, ker smo s prostorom bolj na tesnem. Čez dan bo v dnevni, zvečer pa ga bomo odpeljali v spalnico, kjer bo upam da pridno spanckal poleg najine postelje. Ko bo košarico prerasel, bomo pa dalje razmišljali. Spakirala sem stvari, ki jih bo malcek imel za domov, nisem pa se pripravila torbe za porodnisnico. A boste imele zraven plavalni obroč, o katerem berem da pride prav? Pa še me zanima, ali je potrebno tolažilno dudo, ki jo kupiš prej prekuhat ali lahko vzamem zraven kar novo še v originalni embalaži?
Pa sem spet veliko napisala. Morda pa mamice, ki se že dolgo niso javile, že rojevajo? Upam da bodo po prihodu domov imele toliko časa da nas obvestijo. Se mi zdi da vse pričakujemo fantke. Kakšno pa bo ime, če ni skrivnost? Mi bomo imeli Matica.
Mirno noč, dosti spanja, malo lulanja
TAJA

New Report

Close