Najdi forum

Približno koliko je tehtal vaš otroček, ko ste bile noseče 30 tednov in koliko je bil velik. Prosim za vaše odgovore.

Hvala,
Maja.

Moj naj bi tehtal 1500g, ampak to je le predvidena teža, ki jo ginekolog izračuna s pomočjo UZ, glede na premer glave in dolžino otroka.

Maja živjo,

v tridesetem tednu je imel moj lump 2100 g, dolžine pa žal ne vem. Ob rojstvu je imel 3690 g, dolg pa je bil 52 cm.

lp,
n.

Točno težo in dolžino je težko ugotoviti, razen, če imate v tem tednu UZ. To je ponavadi redko, saj se UZ izvaja nekje med 20-22 tednom in kasneje v 32. tednu, ko je otrok že malo večji. Po podatkih, ki sem jih našla v knjigah o nosečnosti, pa naj bi v 30. tednu meril nekje do 40 cm, tehtal pa 1100 – 1400g. O točnih merah, pa kot že rečeno, nekje čez 14 dni. Vsaj tako velja zame in za mojega otročička, ki je približno toliko star, kot vaš.

Tole pa kar težko verjamem, da je bil kar 2100g težak, saj bi mogel biti ob rojstvu potem pravi orjak, ker je kar res, kar je Mija napisala, da naj bi okvirno tehtali od 1kg do 1,5kg.

Moj pri 30. tednih tehtal 1.7 kg, o orjaku pa: ob rojstvu 4 kg.
tina

Sprašujem zatko, ker je moj (baje) težak cca. 1 kg. Ali je morda premalo težek ali me mora kaj skrbeti? Ginekologinja je rekla, da bi bil lahko malce večji in težji.

Mislim, da te nima kaj skrbeti, če bi bila stvar resna, bi verjetno tudi zdravnica imela takoj drugačen pristop do tvoje nosečnosti. Za vsak slučaj, pa vprašaj dr. Pušenjaka na sosednjem forumu, kaj meni o tem.

Jana živjo!

Ob UZ v 30 tednu je bil obseg trebuha 267 ali 26,7 cm. Če pogledaš v materinsko knjižico na stran 10, vidiš da ta podatek ustreza porodni teži v tistem trenutku (če bi se otrok takrat rodil) v povprečju 2000 g.
Lahko pa se tudi motim….?

lp,
n.

New Report

Close