Najdi forum

24.2.tule

Živjo!
Jaz sem kar “težek” primer, shujšati moram ene 15 kg, muči pa me tudi otekanje nog in so mi zato priporočili tudi limfno drenažo vsake toliko.
Najprej telovadiš v posebnih komorah, ki grejejo. Malo je smešno, ampak ti rata ok. Poglej na njihovo spletno stran. To traja na začetku pol ure, ko delaš več ponovitev, pa več. Potem greš še v posebno “savno”, noter imaš telo, glava je zunaj, imaš eteručna olja, ki ti naredijo fajn in mehko kožo. Vsake toliko pa še limfna drenaža. Enkrat na mesec te zmerijo na različnih delih telesa, pogledajo jedilnik, ki ga moraš pisat, ti pa seveda dajo seznam živil za vsak obrok. Tehtaš pa se ob vsakem obisku.
Glede na to, da imam precej vsega, plačam 240€ na mesec. Res je veliko, zaenkrat si še lahko plačam in sem se zato tudi odločila. S težo se ubadam od leta 2013, prej sem bila v redu.

Kaj pa je tvoj a tretma?

No, super.
In skoraj natanko 5 mesecev kasneje je tehtnica zjutraj pokazala 82,6. Evo, ne morem. 🙁

Ni res, da ne moreš. Verjetno si izbrala samo napačno dieto- tako, ki tvojemu organizmu ne odgovarja. Poskusi na drug način, saj bo šlo.

Mogoče bo zdaj šlo?
Danes zjutraj 81,6.
🙂
Joooooojjjjj …..

81,3

80,0
Po dolgi poletni pavzi nadaljujem v Linei Snelli.

Vztrajaj tudi pri svojem dnevniku tukaj gor … za spodbudo in za zbujanje slabe vesti, če bo treba 🙂

Meni je ful pomagalo, da sem sodelovala tukaj gor, ker sem se prav hotela s čim pohvaliti. Ampak seveda upravičeno, ne da se potem zlažem …

Hvala pravakava, zlata si!!!
Sem ravno pri ugotavljanju, zaradi katere hrane se mi malo zadržuje voda in katera je ok. Tako rada imam juhe (zelenjavne, pa veganske so) iz sosednjega lokala, pa vidim, da mi v bistvu ne naredijo dobro. Nimam pojma, zakaj. Mar bi za kosilo pojedla en fajn steak in solato 🙂

Verjetno zaradi soli in ojačevalcev okusa … Pa saj jo lahko na zalogo skuhaš sama, vsaj osnovo. In daš zamrznit, potem pa samo dodajaš zelenjavo ali nudlčke po želji. Malo manj soli in raje daj več peteršilja oz. začimbe, ki ti paše.

In komot za kosilo poješ steak in solato.

Te juhe naj bi bile res veganske, naj ne bi imele preveč soli in ojačevakcev okusa. Tako da ne vem … Sem pa zdaj že večkrat opazila to reakcijo. No, saj nima veze. Še največkrat zdaj s kosilom počakam do 16, 17, ko pridem iz službe (meso in zelenjava), vmes pa jem sadje, jogurt. Zajtrkujem kruh in kavo.
Kaj ti misliš, je res treba jesti 5-krat na dan?

80,2
To pripisujem temu, da sem včeraj in dan prej kosilo zamenjala za večerjo, kar se mi potem pri teži hitro pozna.

Število obrokov je zelo individualno in to teorijo o petih obrokih so že ovrgli kot edino zveličavno, ker namreč tudi ljudje z enim obrokom na dan čisto normalno živijo in ohranjajo težo.
Ne sili se, če nisi lačna, samo zato, ker ura pravi, da je čas za enega od petih obrokov.
Jaz zjutraj ne morem jesti, lakota se mi oglasi okrog enajste ure, če se. Če se ne, pač ne jem. Potem imam kosilo, zvečer pa odvisno. Če sem lačna, jem, če nisem, ne jem. Pojem pa vmes obvezno kak kos sadja, kar je pravzaprav seveda tudi obrok. Recimo danes sem dve mandarini, zdajle cukam še eno kavo in sem do kosila potem sita.
Jogurt navaden?

Tako ja, še največkrat pa kefir. Vem, v sadnih je veliko cukra …

Ne vem …. Ves čas, ves ljubi božji čas se vrtim okrog 80. Pa gre dol, pa spet pride kakšen dan, utrujenost, rojstni dan, neka izjema pač, in me zanese … za dva, tri dni zagotovo. In spet vse znova. Potem tri dni jem čisto malo in se mi še fino zdi, kako zmorem. Potem se borim s svojo hipohondrijo – ampak meni res ves čas nekaj nagaja. Pa zob pa kakšna bolečina pa neka pika, ki me srbi (roza barve) … zvečer namesto knjige berem zdravstvene forume. Meša se mi, res. Kile pa NIKAMOR.

New Report

Close