Najdi forum

2 zavarovanja

Spštovani!

1

15. novembra mi preteče avtozavarovanje. Zavarovalni zastopnik mi je rekel, da novo zavarovanje ne rabim napraviti takoj pred ali po 15/11, lahko tudi mesec dni kasneje. Zanima me kako je to možno? Ne bom se potem mesec dni nezavarovan vozil, če to napravim komaj 15/12?

2

Zdravniki so me zanemarili in komaj čez nekaj let so ugotovili kaj mi je, kar pa niti ni tako nedolžna zadeva. Sicer jih nisem tožil niti zamenjal zdravnike. Zanima me kako se lahko zdravstveno zavarujem (kakšna oblika), če mi zaradi posledic tega (mogoče bo tudi tvegana operacija) kaj spodleti (se mi poslabša stanje ali umrem)? Kako lahko uveljavim kakšno odškodnino, če bi bili za to krivi zdravniki, ker so me pač že prej zanemarili? Vse do zdaj nisem na noben način zdravstveno zavarovan, plačujem le dodatno oz. dopolnilno zavarovanje.

Za odgovore se zahvaljujem in lp.

Zavarovanje ter registracijo morate opraviti do 15. nov.Če boste le to opravili kasneje ste medtem v prekršku in lahko plačate kazen.
Registracijo vozila lahko opravite tudi 30 dni pred potekom zavarovanja in registracije.Če pa le tega ne storite v 30 dneh po preteku zavarovanja pa boste morali vaše vozilo odjaviti iz prometa in boste imeli le še dodatne stroške.Res lahko registrirate vozilo 30 dni po preteku registracije,vendar ste v vsem tem času v prekršku.

Dobro bi bilo,da ste vsaj zdravstveno zavarovani.Poskusite se pozanimati o zdrav.zavarovanju za občane,ni pretirano drago.Vse informacije lahko dobite na ZZZs na miklošičevi cesti v Ljubljani.

Vse dobro in lepo pozdravljeni!
Bruno Šneberger

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

zastopnik mi je rekel, da mesec dni po preteku zavarovanja zavarovalnica še krije zavarovanje, vi pa pravite, da sem v prekršku-kdo bo pa to dokazal, kako? razen tega, da me ue da poziv za odjavo?

V prometnem dovolenju je naveden točen potek registracije vozila.Ko ta poteče ste v prekršku,saj vaše vozilo ni več registrirano.Zavarovanje pa je druga zadeva.
Policist vam lahko v skrajnem primeru lahko odvzame registrske tablice,saj vam je potekel tehnični pregled,in pa tudi cestnina.

Lep pozdrav, Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

New Report

Close