2 pozabljeni tabletki
Prvič jemljem KT
Dve škatlici sem pojedla, vse je bilo OK v 7 dnevnem premoru, se je pojavila krvavitev…. pri tretji škatlici pa sem izpustila 2 tabletki eno za drugo. – v prvem tednu. in sicer 7 in 8 tabletko.
V petek zvečer je nisem spila, v soboto zvečer je nisem spila – to sem ugotovila v nedeljo zjutraj – petkovo tabletko sem vrgla v koš, v nedeljo zjutraj popila tabletko, ki bi jo mogla v soboto zvečer- popoldan pa sem dobila ‘menstruacijo’.
Ker doma nimam interneta sem pač v nedeljo vzela nedeljsko tabltko, krvavitev se še ni ustavila jaz pa jem abletke naprej….
Sedaj pa me zanima ali bi bilo boljše, da bi nehala piti tabletke ali naj nadaljujem?
zakaj je že po enem tednu nastopila spet krvavitev – je to običajno?
Če naj nadaljujem ali naj potem, ko škatlico popijem naredim pavzo in čakam krvavitev ali naj pijem naprej brez premora in eno krvavitev izpustim…
prebrala sem navodila, kjer pa je situacija razložena le za eno izpuščeno tabletko….
Hvala na kakršnem koli nasvetu
Sedaj nadaljujte s tabletkami po shemi, vendar pazite na red pri jemanju. Zaradi 2 izpuščenih tabletk, obstaja možnost ovulacije in zato tudi nosečnosti, če so izpuščenim tabletkam sledili nezaščiteni spolni odnosi. Krvavitev je logična posledica izpuščenih tabletk: nivo hormonov je toliko padel, da je prišlo do vmesne krvavitve. Tole tablico normalno končajte, naredite pavzo in bodite pozorni ma morebiten izostanek prekineitvene krvavitve. če v pavzi ne bo krvavitve, naredite še test na nosečnost. Sicer pa po pavzi normalno nadaljujte z naslednjo tablico, vendar jemlite tabletke redno, brez zamud. natančno jemanje je osnovno za zanesljivo zaščito in odsotnost vmesnih krvavitev.
Pozabila vzeti 2 tabletki v 1. tednu jemanja, to je 3. in 4. dan. Prosim za nasvet!
Kontracepcijske tabletke jem že 3 leta, stalno in še nikoli se mi ni zgodilo, da bi pozabila vzeti 2 tabletki zaporedoma. prosim Vas, da mi poveste kaj naj storim in kaj lahko pričakujem, saj v navodilih ne piše ničesar drugega, razen naj se posvetujem z ginekologinjo, ki pa je trenutno nedosegljiva.
Zelo me skrbi, ker se mi je to zgodilo v 1. tednu jemanja tabletk. 1 tabletko sem vzela to soboto ter 2. v nedeljo, v ponedeljek in torek pa sem tabletki pozabila vzeti! danse sem se zbudila ob osmih, ter hitro pojedla tabletko od včeraj. Ali sem naredila prav? tabletke jemljem drugače pred spanjem, približno ob polnoči.Kaj naj storim z 2. tabletko? ter ali naj z jemanjem nadaljujem ali preneham?
kako dolgo moram sedaj uporabljati dodatno zaščito?
Kakšne so možnosti za zanositev, če sem imela spolni odnos prve dva dni jemanja tabletk, nato pa ne?
Lp
Navodila v škatlicah tabletk jasno povedo, da je pri pozabljenih tabletkah prvi ali zadnji teden jemanja, precejšna verjetnost ovulacije in zato tudi zanositve, V prvem tednu pozabljenio tabletko vzamemo takoj, ko se spomnite in nato ob običajnem času še redno tabletko. Vsaj še en teden je po taki zamudi potrebna dodatna zaščita s kondomom.
Pozdravljeni!
En dan pred nezaščitenim spolnim odnosom, sem pozabila vzeti tabletko, to je sedma tabletka v pretisnem omotu. Nato sem pozabila še na dan spolnega odnosa, se pravi sedmo in osmo tabletko. Ker je bil izliv zunanji sem na dan devete tabletke zjutraj vzela sedmo in osmo na enkrat in zvečer še deveto. Ali je potrebna jutranja tabletka in kakšne so možnosti zanositve?
Za vaš čas in odgovor se vam že v naprej zahvaljujem.
Lep pozdrav