Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija 18 mesecnica – spanje

18 mesecnica – spanje

Pozdravljeni.

Hci bo konec meseca stara 18 mesecev. Cez dan je krasen otrok, zivahen, zadovoljen. Od septebra hodi v vrtec (kjer zal pobere vse bolezni, tako da je vec doma).
Od rojstva se ni prespala ene noci. Trenutno stanje je res porazno, saj se ze nekje 2 meseca zbuja 10-15x na noc. Zbudi se z groznim jokom, ki se ga kar ne da umiriti. Redko uzge duda, bolj pogosto flasa z mlekom. Zaradi zob in ker cez dan dovolj poje, mi to ni vsec. Tolazenje in crkljanje ne pomagata. Po dolocenem casu zaspi, do naslednjega zbujanja. Z mozem sva ze kot 2 zombija in naju je strah vsake noci.
Ali imate kaksen predlog, kaj storiti, kako pomagati, vsaj omiliti…

Karkoli bo pomagalo.

Hvala,
Urska

Mleka ponoči otrok v tej starosti zagotovo ne potrebuje. Poleg tega se kasneje vseeno zbuja, četudi dobi mleko. Potrebno je ugotoviti vzrok slabemu spanju oz. zbujanju.
Poglejte spodaj pripeto knjižico o motnjah spanja pri otroku, če kje najdete uporaben nasvet:
http://www.zaspan.si/fileadmin/medis/zaspan.si/pdf/161108_Xyrem_knji%C5%BEica_Motnje_spanja_pri_otrocih_-_web.pdf
Sicer pogovor s pediatrinjo oz. ev. napotitev v ambulanto za motnjer spanja pri otrocih (pri avtorici knjižice)

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close