Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija 14 mesecev in ne hodi

14 mesecev in ne hodi

Pozdravljeni,

Sin je star 14 mesecev. Skrbi me, ker ne hodi in niti ne kaze pretiranega zanimanja za to. Vstaja ob opori in se premika ob pohistvu ze mesece, uporablja hojico, katero tiši, ampak jo uporabljamo redko. Ce ga primem za roke hodi ampak z desno stopica na prste in suce nogico malce navzven. Ali me mora skrbeti? Se to popravi samo od sebe oz. kdaj v katerem primeru je potreben obisk zdravnika ce ne bi hodil?

Pravilno se je zacel plaziti proti koncu 10 meseca, pred tem se je plazil po vojasko.

Zivimo v tujini, kjer sploh ni obiskov pri pediatrih in je na splošno slabo poskrbljeno za te stvari, resno jemljejo samo primere, če je res kaj zelo narobe, zato niti ne vem na koga se naj obrnem. Pravijo da do 3 leta se še stopala razvijajo. Če otrok ne shodi do 18 meseca ne naredijo nič, šele po 18 mesecu, če ne hodi, pošljejo k pediatru, zato sklepam, da bodo moj primer ignorirali oziroma rekli da je vse ok. (Sem ze imela izkušnje glede glave, ki je ni obracal v levo).

Hvala za vas odgovor.

Če se je otrok do sedaj razvijal normalno, osvajal razvojne mejnike (dvigovanje, obračanje, štirinožni položaj, vstajanje iz pokleka), zna padati tako, da se ujame na rokice ali pade na ritko, bo tudi shodil. Otroci shodijo v večini do 18 meseca starosti.
Pri učenju hoje polagajo stopala na različne načine, s tem pridobivajo podatke o položaju stopal, noge in se učijo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Verjamem , da te skrbi, moj starejši se ni plazil ampak samo drsal po ritki (imel je povišan mišični tonus ), sva hodila do enega leta k nevrofizioterapevtu, pa je shodil z 15 meseci in 9 dni, kar naenkrat se je spustil in šel, pa tudi potem padal ni veliko, imel je še nekaj težav pri telovadbi v šoli, potem je začel trenirati rokomet in je že 13 let med boljšimi rokometaši.

kar nas ne ubije, nas naredi močnejše!

New Report

Close