Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija 10-letnik – slab zadah

10-letnik – slab zadah

Pozdravljeni,

iščem informacije o vzrokih za slab zadah pri 10-letnem sinu, ki ga ima že najbrž kar nekaj let, pa do sedaj nismo nekako polagali pozornosti na to. Zadah ima praktično čez cel dan, tudi po umivanju zob in hrani se kmalu zopet pojavi. Naj povem, da sin izredno lepo in temeljito skrbi za svoje zobe. Ker ga ima že toliko časa, ne verjamem, da so gliste ali zamašen nos… Načeloma je zdrav, res pa je, da je zelo suh (višina cca. 136cm in teža 27kg), že od dojenčka je droben in napreduje po svoji krivulji, zato tudi zdravniki niso nikoli delali nobenih dodatnih raziskav (starša nisva drobna :)). Je ješč in je raznoliko hrano. Ko je bil v vrtcu, je bil res kar dostikrat bolan, nikoli pa resno (samo 1x v bolnici 2 dni zaradi dehidracije).

Kaj bi lahko povzročalo zadah in ali bi morali ukrepati tudi v smeri ugotavljanja vzroka nizke teže v povezavi s tem?

 

Hvala vam za vaš odgovor in pomoč, Lp, Pija.

Najpogostejši vzroki za slab zadah pri otrocih so zobovje, zatekanje želodčna vsebine (refluks), zatekanje goste sluzi iz nosa v žrelo, povečani in pogosto vneti mandlji – dihanje na usta.

Posvetujte se z otrokovim pediatrom.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close