Dermatologinja: “Prepuščanje soncu je lahko tudi tvegano”

Powered by:
Ana Škoberne, dr. med., spec. dermatovenerologije

»Se veselite poletnih dni in nastavljanju sončnim žarkom? Sončenje je prijetno, vendar tudi tvegano, če se mu izpostavljamo neodgovorno«, je bilo povedano v posvetu s specialistko dermatovenerologije. Kakšno početje je tvegano, kakšna tveganja skriva in kako lahko preprečite napredovanje kožnih boleznih, boste izvedeli, če prisluhnete dermatovenerologiji Ani Škoberne, dr. med.

Maj je mesec posvečen preprečevanju kožnega raka. Med njimi poznamo nemelanomskega (85 %) in melanomskega (85 %). Kožni melanom ne spada med najpogostejše vrste raka, se pa njegova incidenca viša najhitreje med vsemi raki. Tudi zato so v okviru aktivnosti Triglav Zdravja organizirali Digitalni posvet: Sonce in melanom.

Melanom sodi med pogoste oblike in velja za najnevarnejšo vrsto kožnega raka. Da bi ga uspešno zdravili, je nujno pravočasno prepoznavanje kožnih sprememb in po potrebi takojšnje posvetovanje z zdravnikom.

Katere spremembe so nevarne in kako ravnati?

V posvetu z Ano Škoberne, dr. med., spec. dermatovenerologije smo se pogovarjali o posledicah izpostavljenosti soncu in UV sevanju, o učinkoviti zaščiti pred soncem ter o kožnih spremembah.

Vabljeni k ogledu posnetka in prebiranju nasveta o varni uporabi sončnih krem za otroke.

Video – vabljeni k ogledu

Vir: https://www.triglavzdravje.si

Pripravljeni na vse

Z dodatnimi zavarovanji Triglav Zdravje pridobite odličnega zaveznika za vaše zdravje. Strokovni nasveti in hiter dostop do storitev brez dodatnih stroškov.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,475
18.06.2024 ob 13:57
297,368
19.06.2024 ob 07:39
113,004
19.06.2024 ob 08:26
Preberi več

Več novic

New Report

Close