Za sproti na poti ali po športni aktivnosti – beljakovine

anonimni uporabnik, 15. junij 2015
Ostalo

Poletje prinese številne možnosti za aktivnosti na prostem in tudi športne prireditve vabljivo pričakujejo …

Poletje prinese številne možnosti za aktivnosti na prostem in tudi športne prireditve vabljivo pričakujejo vse, željne rekreacije. Nekaj kondicije in še več dobre volje sta nujni za sodelovanje, prav nič pa ni odveč, če že pred startom mislimo tudi na regeneracijo in prigrizek v cilju. Izberite beljakovinsko bogate in kakovostne – beljakovine iz Medexa.

Beljakovine prispevajo k ohranjanju zdravih kosti in vzdrževanju mišične mase ter sestavljajo vsa tkiva in organe v našem telesu. Telo jih potrebuje za številne procese, tudi za celično presnovo, delovanje hormonov in imunski odziv oziroma obrambo telesa. Gradniki beljakovin – aminokisline, se delijo na esencialne in neesencialne. Slednje lahko organizem tvori sam, iz gradnikov, ki jih ima na razpolago, esencialnih pa telo ne more proizvesti samo, zato jih moramo zaužiti s hrano, druge

Beljakovine živalskega izvora, ki so v mesu, mleku, jajcih, jogurtu … veljajo za popoln vir beljakovin, ker vsebujejo vse esencialne aminokisline, ki jih telo potrebuje za pravilno delovanje. Za najboljše veljajo sirotkine beljakovine, saj imajo najvišjo biološko vrednost, se hitro prebavljajo in presnavljajo.

sport-moski-tek-obala

Beljakovinski izdelki iz Medexa so brez konzervansov, aspartama, acesulfama in saharina. Obstoječi liniji beljakovinskih napitkov in ploščic so dodali nov okus ploščice in povsem nov Beljakovinski smoothie s pravim sadnim deležem maline in sirotkinimi beljakovinami.

Slastna čokolada in zapeljiva vanilja: Beljakovinska napitka

Beljakovinska napitka iz Medexa z okusom čokolade in vanilje sta že našla svoj krog ljubiteljev. Slastna napitka v 500 ml plastenki ponujata kar 50 g beljakovin in sta že pripravljena za takojšnje uživanje. Do odprtja ju lahko hranimo na sobni temperaturi, po odprtju pa sta v hladilniku obstojna še dva dni. Vsebujeta mlečne beljakovine, sta brez konzervansov, prav tako pa ne vsebujeta aspartama, acesulfama in saharina.

Okusne maline in sirotkine beljakovine: Beljakovinski smoothie

Novost iz Medexa je beljakovinski smoothie, ki navdušuje s svojo kremasto strukturo. Je preprost za uživanje, saj je že pripravljen za uporabo in na voljo v priročnem, 330 ml pakiranju. Odličen okus mu dajo maline in 25 g sirotkinih beljakovin, ki veljajo za popolne, najbolj kakovostne beljakovine in imajo najvišjo biološko vrednost. Vsebujejo namreč vse esencialne aminokisline, ki jih telo potrebuje za pravilno delovanje. Do odprtja ga lahko hranimo na sobni temperaturi, po odprtju pa je v hladilniku obstojen še dva dni. Je brez konzervansov, aspartama, acesulfama in saharina.

Prigrizek vedno pri roki: Beljakovinski ploščici

V beljakovinskih ploščicah so mlečne in sojine beljakovine, sta vir prehranske vlaknine ter odličen prigrizek – za sproti na poti. Ploščica s pomarančo, čokolado in medom vsebuje 16 g beljakovin, nova ploščica z okusum banane, čokolade, medu in krispijev pa kar 18 g beljakovin. Beljakovinski ploščici ne vsebujeta konzervansov.

Medex_TVC_pack-shot

Priporočen dnevni vnos beljakovin za odrasle je vsaj 0,8 grama beljakovin na kilogram telesne teže dnevno. Več beljakovin naj bi uživali otroci, nosečnice, in bolni, ki hitro izgubljajo mišično maso ter seveda športniki. V mišicah se namreč nahaja največ beljakovin, potrebne pa so tudi za uspešno regeneracijo telesa po naporih.

Oglasno sporočilo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,461
13.05.2024 ob 17:02
296,866
13.05.2024 ob 22:32
112,988
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close