Nega kože v času menopavze

anonimni uporabnik, 06. oktober 2017
Ostalo

Za lepo in sijočo kožo se priporoča uporaba visokokakovostnih preparatov, predvsem hranljive in visoko hidratantne kreme.

Menopavza ali prenehanje menstrualnih krvavitev označuje konec ženskega reproduktivnega obdobja. Povprečna starost slovenske ženske ob začetku je 52 let. Lahko se pojavi tudi prej kot naravna, prezgodnja menopavza, kar je tudi genetsko pogojeno. Obdobje pred menopavzo pa se pri večini žensk začne od 5 do 10 let pred nastopom zadnje periode. Gre za postopno zmanjšanje količine hormona estrogena, ki ima zelo velik pomen v ženskem telesu.

Spremembe, ki se dogajajo v menopavznem obdobju, ko žensko telo ne proizvaja več toliko estrogena, se odražajo tudi na koži. Neredko prav spremembe na koži najprej opozorijo, da gre za hormonsko neravnovesje v telesu. Koži lahko pomagajo kozmetične nege, če pa so težave prehude, je potrebno zdravljenje.

Koža je največji organ. Ker pa imajo estrogeni več ciljnih tkiv njihovo pomanjkanje oziroma neravnovesje zelo vpliva na kožo. Zaradi manjše količine estrogena je moteno proizvajanje kolagena, posledica tega pa je slabše vezivno tkivo. Koža postaja tanjša, občutljivejša, neprožna, upočasni se presnova in s tem struktura kože. Začnejo se znaki staranja kože, predvsem zaradi usihanja telesnih funkcij pa tudi degenerativne spremembe, na katere moramo biti pozorni. Ob slabljenju telesnih funkcij pa se koža spreminja tudi zaradi zunanjih vplivov (sonce, mraz, kajenje, prehrana …), zato je skrb za kožo potrebna že zelo zgodaj.

https://www.youtube.com/watch?v=PqDoBnadkxk

Kako poskrbeti za nego kože v času menopavze?

Obdobje menopavze je v življenju ženske malo drugačno, saj so utrujenost, izpadanje las, vročinski navali, nizek libido in spremembe na koži znaki, ki nakazujejo, da žensko telo doživlja velike spremembe. Na vse lahko vplivamo z ustreznimi ukrepi, še posebej pa lahko z ustrezno nego vplivamo na videz kože.

Kozmetični preparati za nego kože vsebujejo več glavnih aktivnih sestavin. Najpomembnejši je vlažilec kože z različnimi kombinacijami vitaminov, mineralov in proteinov ter rastlinskih izvlečkov. Vse te sestavine spodbujajo obnovo kože ter zaščito pred zunanjimi vplivi. Pri negi je treba upoštevati tip kože in njeno trenutno stanje. Slab hidrolipidni plašč kože potrebuje tako vlago kot maščobo.

Z izbrano Neovadiol nadomestno kompleks nego lahko delujete proti trem vidnim posledicam menopavze na koži: občutek gostote, preoblikovane linije obraza in sijaj. Neovadiol nadomestni kompleks je kozmetika, ki z edinstvenimi in skrbno izbranimi aktivnimi sestavinami v obliki kozmetičnega kompleksa koži ponovno povrne mladosten sijaj: PRO-XYLANEdeluje na čvrstost kože, debelino povrhnjice, enotnost kože ter na zmanjšanje pigmentnih madežev; HYDROVANCE + HEPES delujeta na vlaženje in teksturo kože; HEDOIN je derivat jasmonske kisline in stimulira produkcijo lipidov s katerimi ponovno oskrbi kožo in MINERALIZIRANA TERMALNA VODA VICHY spodbuja obnovo kože, jo krepi in oskrbi z minerali. Neovadiol nadomestni kompleks je na voljo v obliki dnevne in nočne nege ter naprednega obnovitvenega koncentrata.

Koža pa se hrani tudi od znotraj. Dober spanec, zdrava prehrana, prehranska dopolnila ter hidriranje upočasnijo staranje in občutljivost kože. Ženske, ki so skrbele za svojo kožo že prej, imajo vidno lepšo polt tudi v tem obdobju. Vsekakor pa je nujno, da v tem obdobju intenzivnost in kakovost nege v tem času povečamo, da bi vsaj delno nadomestili elastin in kolagen, ki ju narava jemlje. Tudi telovadba in masaža je univerzalno zdravilo za lepoto, saj spodbudi prekrvavitev in oskrbo s kisikom.

“Za lepo in sijočo kožo strokovnjaki priporočamo uporabo visokokakovostnih preparatov, predvsem hranljive in visoko hidratantne kreme ter redno hranljivo nego z nežno masažo,” svetuje kozmetičarka Anita Struna iz Kozmetičnega studia Nuelle ter vam svetuje, da ne pozabite tudi na vrat, dekolte in hrbtišče rok.

 

Vsebino omogoča Vichy.

 

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,461
13.05.2024 ob 17:02
296,866
13.05.2024 ob 10:08
112,988
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close