Naročiti kavč po meri ali kupiti že izdelanega?

anonimni uporabnik, 22. september 2015
Ostalo

Pri nakupu kavča oziroma sedežne garniture se poraja vprašanje kdaj naročiti kavč in kdaj kupiti že izdelanega.

Pri nakupu kavča oziroma sedežne garniture se poraja vprašanje  kdaj naročiti kavč in kdaj kupiti že izdelanega.

Kadar opremljate stanovanje za krajše, prehodno obdobje je boljša opcija izbrati že izdelan, tipski  kavč, ki je cenovno ugodnejši, hitro dobavljiv in vsaj deloma ustreza vašim zahtevam.  Takšen kavč tudi ni težko pustiti v stanovanju in iti v nakup novega, saj je v praksi pogosto tako, da obstoječi kavč ne ustreza novemu stanovanju (je premajhen ali prevelik, barva ni primerna ali oblika kavča nikakor ne ustreza opremi novega stanovanja).

Kavč dati v izdelavo je danes pogosta izbira, saj če se kavč izdela za znanega kupca še ne pomeni da je dražji kot že izdelan. Dimenzijsko se prilagodi na potrebe prostora, material in barva se poljubno izbereta, tudi pri obliki imate večjo izbiro.

Za dolgoročni nakup sedežne garniture je boljše izbrati takšno, ki vam ustreza v vseh pogledih, saj gre za osrednji element bivalnega prostora, ki je veliko v uporabi in ki prostoru da svojevrsten pečat.

street-kavc

Rocco-model-relax-tloris-ambient

Za manjše bivalne prostore je še toliko bolj pomembno, da je prostor maksimalno izkoriščen, da kavč nudi dovolj uporabne površine z možnostjo ležišča in predala. Namesto širokih rokonaslonov se je boljše odločiti za ožja, hrbtna naslonjala so bolj primerna premična, saj z odstranitvijo le teh že pridobite več ležalne površine. Tudi z pravilno izbiro barve lahko optično povečate bivalni prostor. (svetlejši odtenki optično povečajo bivalni prostor)

stella_lezisce2

Izdelavi kavča po meri prostora se v določenih primerih ne da izogniti. Kadar so stene polkrožnih oblik, tla v različnih nivojih, steber na sredini prostora, itd. V podjetju Žakelj so že pravi veterani za kavče po naročilu. Pri kupcu opravijo izmero in svetovanje, izdelek računalniško izrišejo, pripravijo render za lažjo predstavo o končnem izdelku in ko je izdelek izdelan ga pripeljejo in strokovno zmonirajo. Več informacij na www.zakelj.si.

kongo-sedezna

Oglasno sporočilo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,461
13.05.2024 ob 17:02
296,866
13.05.2024 ob 10:08
112,988
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close