Rožnata dlan

anonimni uporabnik, 03. oktober 2011
Ostalo

Literarni spletni natačaj Rožnata dlan je priložnost za vse, ki želite svoje misli, občutja in razmišljanja o ženskah, njihovi intimi, čustvih, bolečini, žalosti ter seveda sreči in veselju preliti v verze ali kratko prozo.

Rožnati oktober je mesec boja proti raku dojk, najpogostejšem malignem obolenju žensk v razvitem svetu. V oktobru po številnih državah sveta tečejo različne akcije ozaveščanja, katerih skupni namen je opozoriti na bolezen, pomen pravočasnega odkrivanja in učinkovitega zdravljenja ter nenazadnje podpora vsem tistim, ki se jih je bolezen že dotaknila.

74295DB2-EDAF-11E0-8C56-F48865B94067

Farmacevtska družba Roche, Europa Donna, Zavod Med.Over.Net ter spletni portal Pesem.si, so združili ideje in moči, da bi mesec boja proti raku dojk letos obeležili na nov in svež način. Na spletnem naslovu www.roza-oktober.si  je tako zaživel literarni natečaj Rožnata dlan, v katerem obiskovalce vzpodbujajo k razmišljanju in ustvarjanju. Projekt so podprli tudi Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za kulturo, Onkološki inštitut v Ljubljani in Društvo onkoloških bolnikov Slovenije.

Organizatorjem natečaja je v posebno čast, da sta projekt podprli tudi veliki pesnici dveh generacij, Neža Maurer in Barbara Korun.

Literarni spletni natečaj Rožnata dlan so zasnovali v želji vzpodbuditi k razmišljanju o ženskah, njihovi intimi, bolečini, žalosti ter seveda sreči in veselju. Obiskovalce spletne strani vabijo k pisanju pesmi ali krajše proze. V ta namen so posodobili spletno stran www.roza-oktober.si , kjer so že na voljo uporabne informacije o raku dojk in kamor bodo tekom meseca oktobra avtorji lahko oddali svoje prispevke. Pesmi in črtice bodo po pregledu uredništva sproti objavljali na spletni strani.

Prisluhnite kratkemu intervjuju z Andrejo Verovšek, predstavnico Zavoda Med.over.Net o prenovljenem spletnem natečaju Rožnata dlan na >>

316FBB42-EDAF-11E0-AC3D-F48865B94067

Ob koncu natečaja bodo izbrane pesmi objavili v Rožnati knjižici, ki bo skupaj z napotki za zdravje dojk prispevek k boljši ozaveščenosti  žensk in celotne družbe.

Z natečajem željo vzpodbuditi ljudi k razmišljanju o zdravju, bolezni ter pomenu zdravega načina življenja in nenazadnje trajno obeležiti skupna prizadevanja z lepo knjižico pesmi.

Več informacij o raku dojk je dostopnih na spletnem naslovu >>

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,461
30.03.2024 ob 10:27
296,866
12.05.2024 ob 22:25
112,987
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close