Ker smo starši najboljši zdravniki …

anonimni uporabnik, 09. december 2015
Ostalo

Zamašen nos in kašelj sta najbolj moteča spremljevalca prehlada. Kašelj otroka podnevi moti med igro in …

… kot skrbna mama izberem najboljše.

Zamašen nos in kašelj sta najbolj moteča spremljevalca prehlada. Kašelj otroka podnevi moti med igro in hranjenjem, še huje pa je ponoči, saj ga prebuja in moti počitek. Vzgojitelji in učitelji v vrtcih in šolah v en glas pripovedujejo, da skoraj ni otroka, ki ne bi pokašljeval. Starše to seveda žalosti, saj bi radi pomagali, pa velikokrat ne vemo s čim in kako.

Pomembno se je zavedati, da lahko zaradi kašlja pride do številnih zapletov, kot so utrujenost, bolečine v prsih, slabost, omotica, redkeje tudi uhajanje urina in blata in drugo.

Kašelj ni hec … ukrepajte vedno ko otrok kašlja …

Kašelj je zaščitni mehanizem, zato se osredotočamo na odpravo vzrokov zanj, lajšanje samega kašlja pa je odvisno od vrste kašlja. Če je prisoten izmeček, govorimo o produktivnem kašlju, če je kašelj suh, dražeč, pa o neproduktivnem kašlju. V vsakem primeru pa je potrebno ukrepati, bodisi pri produktivnem ali neproduktivnem kašlju. Pri lajšanju kašlja si lahko pomagamo s številnimi zdravilnimi rastlinami oziroma njihovimi izvlečki. Vsi se še spominjamo svojih otroških let, svoje babice in njenih »domačih zdravil«, ki jih je kupila ali celo sama nabrala, ker je dobro vedela, da pomagajo.  Pri produktivnem kašlju (t. j. kašelj z izmečkom) so babice pogosto uporabljale vrtni timijan, ki izmeček utekočini in s tem olajša izkašljevanje, saj so vedele, da produktivnega kašlja ne zaviramo. Pri suhem kašlju pa so posegle po ozkolistnem trpotcu, ki s svojimi sluzmi prekrije in zaščiti sluznico zgornjih dihalnih poti pred draženjem. Večino teh zdravilnih rastlin imamo danes na razpolago v že pripravljenih naravnih izdelkih.

Naj bo otroštvo vašega malčka brezskrbno, brez kašlja. Ko boste videli srečo na obrazu svojih otrok, bo vaše srce preplavil čisto poseben občutek. Dovolite si biti skrbni.

V domači lekarni je dobro imeti rešitev za kašelj in za blaženje bolečin v grlu, saj se simptomi prehlada ali viroze običajno poslabšajo zvečer, ko so lekarne že zaprte.

Bronhamil peroralna suspenzija iz naravne lekarne Fitobimbi

Nekateri otroci  se stresejo že ob pogledu na žličko sirupa, še posebno, če so pogosto jemali antibiotike, ki nimajo najbolj prijetnega okusa. Bronhamil peroralni suspenziji je dodan naravno sladek zgoščen jabolčni sok, da ga imajo otroci rajši. Še z večjim veseljem pa ga zaužijejo, če mamica ali očka zaigrata, da ga je prinesel medvedek, ki se smehlja iz stekleničke. Bronhamil celostno blaži težave zgornjih dihalnih poti. Primeren je za blaženje obeh vrst kašlja, suhega in produktivnega. Eterična olja bora, timjana in evkalipta redčijo sluz in lajšajo izkašljevanje, izvleček trpotca pa blagodejno vpliva na zgornje dihalne poti in tako zaščiti sluznico ter pomiri dražeč kašelj.

Bronhamil peroralna suspenzija in ostali izdelki iz linije Fitobimbi so na voljo v lekarnah in specializiranih trgovinah. Več o izdelkih pa si lahko preberete tudi na www.sanofarm.si, kjer lahko izdelke tudi naročite v spletni trgovini.

Preverite tudi objavo v kateri razkrivamo nekaj skrivnih receptov za brezskrbne dni in noči.

bronhamil_billboard

Oglasno sporočilo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,460
30.03.2024 ob 10:27
296,856
02.05.2024 ob 21:45
112,985
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close