Čas za spremembe: Podarjamo lepotni poseg preoblikovanja telesa

Foto: Profimedia

Čvrsta, lepo oblikovana postava je nekaj, k čemur še vedno stremijo mnogi ljudje. Ne zaradi nečimrnosti, temveč zato, ker so zaradi tega samozavestnejši, bolj zadovoljni sami s seboj in posledično živijo bolj polno, kakovostno življenje. A včasih diete in telovadba niso dovolj za doseganje želenih rezultatov. Kaj narediti takrat?

Čeprav bi bilo prav, da bi za ustrezno prehrano in redno telesno aktivnost skrbeli vse leto, se mnogi diet in vadbe lotijo pred poletjem. Motivacijo jim daje dejstvo, da se bližajo najtoplejši deli leta, ko nosimo kratka oblačila in kažemo več kože. Pa vendar, za lepo oblikovano, zdravo postavo se velja truditi tako zaradi dobrega fizičnega kot psihičnega počutja. Če smo namreč samozavestni in se v svoji koži dobro počutimo, gremo skozi življenje veliko bolj zadovoljni in srečni.

A pogosto nam pri številnih obveznostih zmanjka časa za kakovostne, uravnotežene obroke ter redno telesno vadbo. Pri ženskah lahko k dodatnim kilogramom, nastajanju strij in nabiranju maščobnih oblog ter nadležnega celulita pripomorejo tudi nosečnosti in hormonske spremembe zaradi bližajoče se menopavze. Včasih se tako zgodi, da kljub ustrezni prehrani in telovadbi določeni deli telesa ostanejo povešeni, ohlapni, da tiste maščobne blazinice okrog trebuha, ledvenega dela hrbta in stegen nikakor nočejo stran.

Do privlačne postave s Kliniko Višnjar

Kaj lahko naredite takrat? Lahko si rečete, da ste vseeno krasni, se nehate obremenjevati z zunanjo podobo in se sprejmete takšni, kot ste. Če pa kljub vlaganju časa v telesno vadbo in trudu s primerno prehrano nikakor ne morete doseči željenega videza, če vam hkrati zunanja podoba načenja samozavest, vam morda na dodatno pomoč lahko priskočijo v Kliniki Višnjar.

V mesecu marcu, ki je že tradicionalno namenjen ženskam, Klinika Višnjar eni od vas, drage dame, podarja lepotni poseg preoblikovanja telesa v vrednosti od 5000 do 9000 evrov (odvisno od konkretnih težav in stanja posameznika). Vse, kar morate narediti, je, da izpolnite spodnjo prijavnico (poleg osebnih podatkov priložite še fotografije* trupa od spredaj, zadaj in s strani) ter upate, da boste za to neverjetno preobrazbo izbrane prav ve. Zato ne odlašajte in naredite prvi korak k spremembi že zdaj!

Zadnjih nekaj let lepotni posegi – tudi zahvaljujoč mnogim domačim in tujim zvezdnicam ter spletnim vplivnicam, ki odkrito govorijo o njih – niso več tabu tema. In k lepotnim kirurgom se po pomoč zateka vedno več ljudi. A tako kot drugje v življenju je tudi tukaj ključnega pomena zmernost. 

Tudi v lepotni kirurgiji se namreč pojavlja mnogo pretiravanj, popačenih videzov, ki dajejo ljudem misliti, da so to pravi rezultati estetskih posegov. A temu ni tako, poudarja naš sogovornik, priznan lepotni kirurg dr. Igor Višnjar. Pravi rezultati so tisti, ki nimajo operiranega izgleda, kjer ne gre za pretiravanje, ki pravzaprav niso niti očitni na prvi pogled, ampak je oseba zaradi posegov videti bolj mladostno, manj utrujeno in bolj privlačno.

Estetska kirurgija ima, kljub temu, da se ukvarja z zunanjostjo, zelo redko kaj skupnega z nečimrnostjo. Večina ljudi, ki jim pomagam, lepotne posege naredi zase. Ker imajo zares neko stisko oziroma težavo, ki jih močno bremeni in načenja kakovost življenja. In ko jim potem to stisko pomagam rešiti, so presrečni,” pove sogovornik.

Foto: Klinika Višnjar

Neverjetna transformacija: Izgubila 50 kilogramov

V mnogo letih, odkar se ukvarja z estetsko kirurgijo, je pomagal že na tisoče ženskam in moškim. A najbolj se ga je dotaknila zgodba pacientke, ki se je v preteklosti soočala s hudimi življenjskimi preizkušnjami, stres in žalost pa je kompenzirala z neustreznim prehranjevanjem, kar je vodilo v prekomerno telesno težo. Ko je gospa presekala ta začaran krog, je sama shujšala 50 kilogramov, a po takšni drastični izgubi teže je na telesu ostalo ogromno odvečne, povešene kože.

Gospe sem naredil abdominoplastiko, torej korekcijo trebuha, dvig prsi in dvig stegen. Potem pa je pacientka z nami delila en krasen zapis, ki čudovito prikazuje, kako se ji je po vsej tej transformaciji spremenilo življenje. Kar naenkrat ni več odvečne, viseče kože, ni več vnetij pod kožnimi gubami, lahko si kupiš in nosiš manjša oblačila, poleti končno sproščeno hodiš okrog v kratkih hlačah in kratkih majicah. Neverjetno je, kako se takšnim ljudem spremeni pogled nase oziroma kako bolj samozavestni so in kako bolj kakovostno je zaradi tega njihovo življenje,” pove dr. Višnjar.

In dodatno poudarja:

Številka na tehtnici ne sme biti merilo lepe postave, dobrega počutja in zdravja. Pri postavi bolj gledamo skladnost, proporce, mišični tonus in linije telesa, ki pa se med spoloma razlikujejo. Moška postava je bolj oglata, linije moškega telesa sledijo obrisom mišic, medtem ko ima ženska postava obliko peščene ure. To pomeni, da iz bolj polnih prsi preko ožjega pasu prehaja v širše boke in se potem oži navzdol s stegni.

Zakaj se najtežje znebimo prav maščobe na trebuhu?

Najbolj trdovratne maščobe, ki velikokrat tudi ob dieti in treningih ne izginejo povsem, so locirane na trebuhu, ledvenem delu in stegnih. In prav te maščobne obloge motijo lepe linije tako moškega kot ženskega telesa. 

Na ledvenem predelu je maščoba tipično fibrozna, kar pomeni, da je prepletena z vezivom in se je najtežje znebimo. Pri stegnih je poleg maščobe v ospredju še ohlapnost in povešenost, kar je seveda pogosto tudi na predelu trebuha – še posebej po porodih,” razlaga sogovornik. Maščobe pa se lahko nabirajo tudi na nadlahteh in podbradku, kar je še posebej težko skriti – sploh v poletnih mesecih, ko ne moremo nositi majic z dolgimi rokavi in visokim ovratnikom. Kje se bo posamezniku nabiralo več maščob, je v veliki meri odvisno tudi od genetike.

S kombinacijo lepotnih posegov do lepo oblikovane postave in večje samozavesti

Foto: Klinika Višnjar

Če je koža enkrat močno raztegnjena, prepredena s strijami, poškodovana, če je izgubila elastičnost, je nobena vadba in dieta ne moreta spraviti v nekdanje napeto stanje. Predstavljajte si, kako se počuti mlada mamica po dveh nosečnostih, ki sta se zgodili v razmaku dveh let, ker ji je v predelu trebuha ostalo ogromno nagubane, povešene, odvečne kože, ki se je nikakor ne more znebiti. Tukaj lahko veliko spremembo, ne zgolj v videzu, ampak tudi v tako imenovanem ‘mindsetu’ naredi lepotni popravek.

Renuvion – neinvaziven postopek krčenja kože

Če so včasih v lepotni kirurgiji odvečno in ohlapno kožo odstranjevali s kirurškim izrezom, ki je pustil dolge brazgotine, zdaj temu ni več nujno tako. Če je koža obdržala še nekaj nekdanje elastičnosti in tonusa, se da težavo odpraviti z manj invazivnim postopkom. “S tehnologijo Renuvion, ki s pomočjo helijeve plazme in radiofrekvenčne energije napne ohlapno kožo, lahko le-to učvrstimo, brez da bi jo bilo potrebno izrezovati,” pojasni dr. Višnjar.

Foto: Klinika Višnjar
VASER ultrazvočna liposukcija

Kaj pa vsem dobro znana liposukcija, s katero kirurg odstrani moteče maščobne obloge in nakaže lepe linije trebušnih in drugih mišic? Tudi to je ena od tehnik, ki se je v Kliniki Višnjar pogosto poslužujejo in s katero dosegajo odlične rezultate. A ni vsak kandidat primeren zanjo.

Vaser liposukcije ne izvedem pri ljudeh, ki imajo indeks telesne mase nad 30 in še niso poskusili s športno aktivnostjo oziroma o njej niti ne razmišljajo, ampak želijo na hiter in enostaven način izgubiti kilograme. Vedno poudarim, da liposukcija ni način hujšanja, ampak je način preoblikovanja telesa. In da morajo biti najprej izpolnjeni naslednji pogoji: želja, motivacija, urejena prehrana in tudi načrt glede telesne aktivnosti,” poudarja dr. Višnjar.

Odstranjevanje maščobe z Vaser liposukcijo se lahko izvede na več delih telesa – na podbradku, nadlahteh, trebuhu in ledvenem delu hrbta, na zadnjici in stegnih, pri moških pogosto tudi na prsih, kjer je maščoba še posebej trdovratna in se je je kljub dieti in vadbi težko povsem znebiti.

Z natančnim oblikovanjem maščobe oziroma s tako imenovano ‘high definition’ liposukcijo dejansko zarišem linije privlačnega trebuščka: sredinsko linijo, ki sega od žličke do popka, pa stranski liniji, ki dajeta trebuščku tisti pravi športni videz. Tudi na ledvenem predelu se da trdovratno maščobo lepo odstraniti in ustvariti linije privlačne postave,” le del učinka tovrstne liposukcije oriše dr. Višnjar.

In posebej poudari naslednje:

Absolutno je pogoj, da pri komurkoli poseg izvedem, želja posameznika, da spremeni tudi način življenja. Če ne spremeniš načina prehranjevanja in se ne lotiš telesne aktivnosti, bo učinek liposukcije kratkotrajen in se bo maščoba hitro ponovno nabrala.

Abdominoplastika

Koža v predelu trebuha je mnogokrat preohlapna, da bi jo lahko pokrčili s tehnologijo Renuvion, zato je treba narediti abdominoplastiko. “Gre za odstranitev odvečne kože in maščobe, kjer hkrati napravim tudi učvrstitev trebušnih mišic – korekcijo diastaze, ki je pogosta pri mladih mamicah in lahko obsega tudi pet ali več centimetrov. Zaradi razmaka mišic trebuha je jedro (core), ki daje podporo hrbtenici, oslabljeno, in zato manj funkcionalno. Ko med posegom abdominoplastike napravim korekcijo diastaze, s tem jedro učvrstim, mišice ponovno zbližam, posledica tega je potem raven in napet trebušček, ožji pas in pa boljša podpora hrbtenici ter boljša drža nasploh,” dodaja kirurg.

Foto: Klinika Višnjar
Foto: Klinika Višnjar

Končna odločitev o tem, katera od zgoraj omenjenih tehnik oblikovanja telesa ali kombinacija več njih pride v poštev, je odvisna od konkretnega primera in se naredi na osnovi pregleda v živo.

Potegujte se za lepotni poseg preoblikovanja telesa v Kliniki Višnjar

Ste pridno shujšali, zdaj pa ne veste, kaj narediti z vso tisto ohlapno, odvečno kožo, ki vas spravlja v zadrego in morda načenja vašo samozavest? Ali pa pridno telovadite in pazite na prehrano, pa se nikakor ne znebite nadležnih maščob okrog trebuščka in zadnjice? Potrebujete samo malo pomoči, da bi zares dosegli tisto svojo sanjsko postavo in se še bolje počutili v svoji koži?

Potem ne odlašajte in se že danes prijavite na lepotni poseg preobrazbe telesa, v vrednosti od 5000 do 9000 evrov (odvisno od konkretnih težav in stanja posameznika), ki vam ga podarja Klinika Višnjar. Vse, kar morate narediti, je, da izpolnite prijavnico na vrhu članka in upate, da boste prav vi izbrani za poseg.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
3,662
23.05.2024 ob 09:38
3,904
22.05.2024 ob 09:22
33,797
01.05.2024 ob 21:21
1,235
06.05.2024 ob 09:44
568
14.05.2024 ob 20:52
Preberi več

Več novic

New Report

Close