Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Depilacijski trakovi – nosečnost

Depilacijski trakovi – nosečnost

Spoštovani!

Ali depilacija z depilacijskimi trakovi po trebuhu (sem v 20.tednu nosečnosti) lahko kakor koli škodi plodu (če se npr. kaj vsrka v kožo)? Zadnjič, ko sem se depilirala (s trakovi in ne s kremo!) me je trebuh po depilaciji pekel, to bo verjetno zaradi tega, ker se koža zdaj tam širi in je bolj občutljiva, ali?

Hvala.

draga nika

v nosečnosti so tako koža kot kapilare v koži bolj občutljive za vse mogoče poškodbe, zato bi vam depilacijo s trakovi ne svetoval preveč. Plodu seveda to ne škodi. V nosečnosti bi morda uporabili kar klasično britje z brivico, morda še z depilacijsko kremo.

Spoštovani.

Pod pazduho sem se depilirala s trakovi za občutljive predele, a očitno tudi to ni ok. Na mestu depiliranja sem iz pikic zakrvavela. Zanima me, ali lahko s tem kakrkoli skodim nosečnosti, tudi če se to vname. Sem pa 37. teden.

Hvala za odgovor.

Spoštovani,

vse je odvisno od morebitne vrste in razvoja vnetja, če se ugodi. Vnaprej težko dajem napovedi. Manjše težave in vnetja so praviloma lokalna, takšna pa nosečnosti ne povzročajo težav.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close