Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost Antična zgodovina – makedonci

Antična zgodovina – makedonci

Zadnjič sem gledal Aleksandra … pa sem pol gruntal… čigavi predniki pravzaprav so bli antični makedonci??? So bli to ubistvu grki (eno pleme oz veja???) Al majo kej veze z zdejšnimi makedonci (če ne, od kje so pol ti?)…

Sprašujem, ker sem zgodovino že čist izrinu iz možgančkov, se pa spomnem, da je enkrat nekdo reku, da nimajo zdejšni makedonci nobene veze z antičnimi.

TNX 🙂

kolikor je meni znano, so današnji makedonci slovani, ki so prišli? in aleksander nima prav veliko z njim (razen tega, da je tam nekje pač živel). to je tudi eden izmed razlogov, zakaj ima makedonija v svojem uradnem nazivu dodano se bivso jugoslavijo.

ali sem bila razumljiva? 🙂

lp

Jaz sem pa bral, da je Alexander imel učitelja, ki je bil tujec – GRK. Mislim, da so antični Makedonci podobno kot Veneti na ozemlju Slovenije. Vsekakor so Grki največji naciji na Balkanu in uspešno pretvarjajo zgodovino. Ne priznavajo Makedoncev – Slovanov, ker se bojijo da bi zahtevali nazaj, kar so okupirali. Solun – bivše glavno mesto slovanskih Makedoncev – vsak, ki je bil tam lahko potrdi, da slišiš makedonščino na vsakem koraku.

Sam hec je, da tudi današnji Grki menda nimajo nič skupnega z Antičnimi Grki

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Bolj se srednja šola oddaljuje manj se spomnim, mislim, da sem enkrat slučajno pri uri slišala, da je antična Makedonija obsegala gorski svet med nekima dolinama (mislim, da Vardar in še nekaj na H) na SV Grčije, in ker so bili tako odmaknjeni so imeli Grki za Helene samo višjo plast Mak., v resnici pa naj bi bili vsi grškega porekla…kakorkoli, zaradi geografskih razlogov in severnih sovražnikov naj bi Mak. bili prisiljeni ohraniti staro organizacijo in vojaškega kralja (Filip, potem Aleksander), od tu dalje več nič ne vem (neupravičen izostanek od pouka?), filma nisem gledala…današnji Makedonci so po moje južni Slovani in z onimi nimajo nič skupnega, mislim, da so se poimenovali po pokrajini, kar jim Grki še zdaj zamerijo, v bistvu ne vem če je to res, upam, da bo kaki zgodovinar razložil.

Ja itak, nekje do pol hrvaške so sami turški hibridi ;))

___________________________________________________ http://www.mobisux.com/tabla/download.php?Number=2170983

Ali pa Predatorji.
:))

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Aleksander je bil Grk, Makedonija pa je pokrajina v Grčiji.
Država Makedonija nima, razen imena, nič skupnega z zgoraj omenjenim.

Morda ti bo pa tukaj postalo kaj bolj jasno.

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Ta ucitelj, ki je bil tujec… je bil kar lepo Aristotel :))))

lp, M.

Delno razumljiva :p

lp, M.

Ja, res je!

Grki so vbistvu grici!!! Gric ki v stari slovenscini pomeni majhni hribi in v danasnji Grciji jih je zelo veliko. Ljudje ki so ziveli v danasnji Grciji se niso imenovali grki ampak Heleni. Vse to kar pokazejo v filmu Aleksander je ravno obratno od resnice. V Avganistanu ljudi ucijo da so danasnji Grki predniki Avganistancev in da so oni osvojili danasnjo Grcijo. Ljudje na veliko prekrivajo resnico o danasnji Grciji. Za firbce pa vprasite kaksenga Makedonca pa vam bo velik povedal o tem.
Se ena stvar: ce ste kdaj bili v Atenah in videli Partenon,ste mogoce kdaj dobro opazili kipe? A ti kipi zgledajo na danasnje Grke? Na koga vas spominjajo? In se to, glavni mesto u Grciji se imenuje Atene!!!! Zakaj??? Ko so samo moski v danajsni Grciji bolj pomembni od zensk, ki so dobre samo za kuhanje, rojevanje otrok in nic drugega. Stara Grcija je morala biti cisto drugacna ker stara arhitektura to pokaze, na kipih niso samo moski ampak tudi zenske, kar pomeni da so tudi one bile glavne in cenjene v stari Grciji. In za konec, se eno stvar ki so jo Afganistanci pozabil, ce hoces unicit celo staro zgodovino jo moras natancno, ne pa pustit tolk dakazov, kot je naprimer ime glavnega mesta Grcije ki so Atene(ime zenske!!!!)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close