Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina zatekanje nog

zatekanje nog

Pozdravljeni!

Moja težava je naslednja: zadnji mesec, so mi močno začele otekat noge. Imam občutek, da bodo mi noge izpod kolena kar razpočile. Res je da med vikendi opravljam delo natakarice, toda tega do sedaj ni bilo. Med delom imam obute ‘cokle’ in mi zvečer noge visijo kar iz njih.
Zadnji teden imam pa še občutek, da mi zatekajo tudi roke (glede na prstan, ki ga s teskočo nataknem ali snamem, čeprav mi je vedno bil po meri).
Primer: zjutraj sem vstala nato sem se peljala eno uro v avtu sezuta in sem se komaj obula, šla sem na kratek obisk v bolnišnico cca 15 min zopet eno uro vožnje – sezuta (vozili so drugi), in ko je trebalo iz avta mi moji sandali niso bili več prav.

Kaj je vzrok, kaj naj storim?

Hvala na odgovoru.

Zatekanje je lahko posledica več obolenj in stanj in brez temeljitih preiskav je težko ugibati, kaj je razlog. Ta je lahko banalen, kot je vročina pa tja do resnih srčnih, hormonskih ali ledvičnih obolenj. Niste napisali, koliko ste stari. Če se bližate menopavzi je lahko razlog zadrževanje vode zaradi hormonskega statusa, ta je pri ženskah v tej dobi skoraj “normalen”, skombiniran z naporom in vročino in kakšno kilo preveč je tudi najverjetnejši razlog težavam. Če se stanje v nekaj dneh, recimo do menstruacije, ne bo uredilo in izboljšalo, morate k svojemu osebnemu zdravniku, ki bo sistematično začel iskati razloge. Med tem poskušajte jesti dosti zelenjave in sadja, manj mesa in če gre, manj solite vso hrano.

Da dopolnim, stara sem 21 let, jem dokaj normalno vsakega nekaj in ne preveč, saj pazim na kilograme, ki so normalni.
Ravno včeraj in danes sem začutila v predelu ledvic nelagoden občutek, kot da me nekaj segreva od znotraj-toplo mi je le v predelu ledvic.
Mogoče sem si vse že začela samo predstavljat. Naslednji teden grem g zdravnici, vseeno hvala za odgovor in vaše mnenje.

Lepo pozdravljeni.

New Report

Close