Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina izboljsanje pocutja?

izboljsanje pocutja?

Pozdravljeni,
zadnje case se borim s tem, da bi bila boljse volje. Imam sluzbo, stanovanje, moza, denar, psa, otrok se nimava, jih pa nacrtujeva, ampak vedno studiram na to, kaj bi nekaj takega pojedla, da bi bila boljse volje. SE spomnim pred leti, ko sem delala prek studenta, sem bila lahko cel dan nasmejana in ful prijazna do ljudi, danes mi kaj takega ne uspe vec. pa si zelo zelim. ne vem ali sem depresivna, ali kaj mi je. na splosno sem kar zdrava, veliko telovadim, kolesarim in plavam. ampak moja dobra volja traja 2 do 3 uri, potem pa neha. in sem spet zamorjena. rada bi se vec smejala! bila morda malo bolj sproscena! pa ne vem kaj in kako naj si pomagam. Imate kak nasvet?

Verjetno ste si namesto kvalitete omislili kvantiteto življenja. Najprej poskušajte najti povod za svoje nezadovoljstvo v objektivnih razlogih, morda v vašem življenju le ni vse tako idealno, morda se ne vidite v vlogi žene in matere in se počutite potisnjeno med “piskre” in je slaba volja odziv na modus vivendi, ki si ga dejansko ne želite. Iz pisma tudi ni razbrati, da imate pred seboj kakšne cilje.
Torej najprej pošten pogovor s samo seboj in partnerjem, če ne najdete razloga za žalost in če se bo stanje slabšalo, boste morali do psihiatra. Poskušajte se zateči med prijatelje. Včasih postane v zakonu malo “tesno”, posebej če se zakonca izolirata v mislih, da sta samozadostna in nehote oba opustita druženje s prejšnjimi prijatelji. Če se je to zgodilo pri vas, poiščite staro družbo ali pa si ustvarite novo. Klepet, malo opravljanja in vandranje po štacunah včasih naredi čudeže!

New Report

Close