Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina herpes v nosečnosti

herpes v nosečnosti

Lepo pozdravljeni!

Imam eno vprašanje, ki ga zastavljam Vam, ker dr. Pušenjaka v teh dneh še ni. Sem v 28. tednu nosečnosti in sem se pred tremi dnevi vrnila iz morja. Na poti domov so se mi najprej pojavila srbečica in mehurčki na desni strani ustnice, par ur zatem pa še pod nosom. Ker se mi je herpes pojavlja zadnjih nekaj let vsako leto, ko sem prehlajena in mi teče iz nosu, me zanima, kako da se je herpes pojavil zdaj. K sreči sem pri sebi imela mazilo proti herpes simplexu in se mi že dela kratica.
Zanima pa me, kaj je vzrok za herpes v tem času in ali lahko to kaj škoduje v nosečnosti. Ali se naj obrnem na svojo osebno zdravnico ali je potrebno iti k ginekologinji ali je dovolj, da si to pozdravim sama. Zanima me tudi ali priporočate kakšno posebno mazilo?

Hvala za Vaš odgovor in lepo pozdravljeni.

Dana

Virus herpesa je stalno prisoten na koži, razbohoti pa se, ko nam pade odpornost (prehlad, vročina, intenzivno sončenje, menstruacija, stres in tudi nosečnost). Verjetno se je vam zgodilo prav to: sonce, morje in nosečnost. Glede zdravil bodite v nosečnosti previdni, če se je hrastica že pojavila, pustite stvar pri miru, ne jejte nobenih zdravil, le namažite hrsdtico, da se ne bo lomila, lahko z vazelinom ali jekodermom.

New Report

Close