Najdi forum

modi…

Lepo pozdravljeni!

Pred kratkim sem dobil brosuro za pregledovanje modov in to tudi naredil. Na desnem modu sem nasel cisto majhno ( manj kot 1 mm) bulico. Ne zdi se mi kaj posebnega. Zato me zanima, ce je povrsina modov cisto gladka ali se lahko pojavijo manjse nepravilnosti!

Hvala!

Prepričajte se, če ne tipljete drobne bulice v koži modnika, v tem primeru gre le za večjo lojnico ali lasni mešiček, če pa je zatrdlinica v samem tkivu testisa (je nepremakljiva in trda), pojdite k zdravniku. Testisi so gladke, elastične strukture, na obmodku pa se tipljejo drobne žile, ki prehranjujejo testis, pač pa je koža mošnje groba in lahko je to tisto, kar tipljete.

Bula je v tkivu testisa in sicer skoraj cisto pri vrhu desnega! Moram se povedati , da sem pred 1 letom bil pri urologu zaradi varikokele! Ze takrat sem si sam pregledal mode (kolikor sem to znal brez navodil) in opazil poleg razsirjenih zil ob levem testisu tudi (najbrz to enako) bulo na desnem testisu. To sem omenil urologu, ki mi je moda preglčedal, a diagnoza se je glasila varikokela.
Sedaj po enem (skoraj) enem letu se tezave z varikokelo niso kaj poslabsale in tudi ne zboljsale. Takrat nisem dobil nobenega zdravila. In tudi bulica se ni nic povecala. Za primerjavo vam se povem, da ce koza modov ni povsem mehka in ce ce se ne potrudim je sploh ne najdem!
Kaj naj naredim? Je mozno, da bi bila taksna bulica nevarna, ceprev se ze eno leto ni povecala in je celo urolog ni nasel oziroma se mu ni zdela pomembna? Kako je z varikokelo? Se stanje ne izboljsa?

Hvala!

Če se bulica v vsem tem času ni povečala, potem gre le za “lepotno napako” in je bodisi del naravne strukture ali pa nenevarni fibrom ali lipom. K zdravniku morate takoj, ko opazite tvorbo, ki se spreminja (veča, se vname, boli ipd).

New Report

Close