Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Prebavne motnje

Prebavne motnje

Pozdravljeni,

v upanju, da mi boste preko tega foruma lahko pomagali, se obračam na vas.

Zadnje čase opažam, da takrat ko jem recimo na žaru pečeno ali začinjeno hrano, imam probleme s prebavo, ki je sicer redna ( vsako jutro), vendar je blato tako čudno (´pacasto´ – nekako takšno kot Eurocrem). To nekako traja kakšna dva dneva, potem se stanje nekako popravi. To stanje včasih spremljajo tudi vetrovi, napet trebuh, občasno pa opažam ko sem na stranišču in imam tudi vetrove, izločim tudi nekakšno prozorno sluz, ki je rahlo rjavkasto obarvana, vendar ne krvava (te sluzi ni veliko). Poleg tega se podobno stanje pojavlja tudi kadar jem jabolka, vendar je blato bolj driskasto.

Zelo mi je nerodno govoriti o teh stvareh, vendar me zanima ali sem preobčutljiva na določeno hrano ali gre za kakšno vnetje črevesja ali je kaj drugega.

Hvala za odgovor!

Vaše težava res govorijo za vnetje debelega črevesa, ki ga sprožijo ostre začimbe in sadje. Poskusite z dieto in nekaj časa jejte samo kuhane, nezačinjene, nemastne stvari, ne jejte surove zelenjave in sadja, pač pa vsak dan pojejte en probiotični jogurt. Če se stanje ne bo umirilo, vam svetujem, da obiščete svojega zdravnika.

New Report

Close